Home Gastvissers Op jacht naar Zeebaars

Op jacht naar Zeebaars

Advertenties


Hallo visvrienden,

Hier nog eens een berichtje van mij. Na al die teleurstellende berichten over de tong vangsten dit jaar, was de moet mij wat in de schoenen gezakt. Nu er hier en daar wel wat tong gevangen word, zal ik een van deze weken mijn tong stekken eens moeten gaan opzoeken. Maar na een gesprek met mijn maat Bert, hadden we afgesproken om eens op zeebaars te gaan jagen. Maandag was de dag van de afspraak, locatie de Belgische kust. Thuis alles klaar gezet, de bedoeling was met shads te gaan vissen op die jagers.

 • Aangekomen op de plaats van de afspraak, beslissen we dat we enkele stekken zouden afvissen om te zien of ze nog actief waren. Watertemperatuur is momenteel nog dik ok 15gr, Het was echt klote weer regen en nog eens regen, wind was ok NO3. Rond 21.30 de eerste klap op de hengel, een baars van 38cm, terug naar moeder gestuurd om wat te gaan groeien.De trend was gezet om een visrijke avond te beleven. Ondertussen valt de regen met bakken uit de lucht, en bij het shadvissen kan men zich niet achter een parapluutje verschuilen hè! We spreken af dat we vissen tot middernacht. Om een lang verhaal kort te maken, we werden wel beloond om de regen te trotseren. We vangen 6 baarzen, waarvan er 4 goed aan de maat waren 58,50,46,44cm. Goed nat maar voldaan rijden we weer naar huis.Zo vrienden binnenkort nog eens baarzen en dan een poging wagen om die lap van een tong van onze vriend Henry te gaan verbeteren 😂😅.
 • Aan iedereen rammelende toppen toegewenst en vang ze.
 • groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Leen > oktober 25, 2023

  Antwoord

  Mooi gedaan Hugo👍

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 25, 2023

  Antwoord

  Hugo en Bert, dat zijn nog eens de betere berichten!
  Ik heb zelf les gevolgt met kunstaas, 100derden stads liggen en een kist vol met alle populaire woblers endergelijke, maar helaas ’t is niet mijn ding, ik vis liever statisch gewoon met een lange pook en hoop dat het er nog eens van komt, in ieder geval kwekers besteld voor Denemarken, of het er van komt is nog de vraag?
  Jullie in ieder geval gecomplimenteerd met de mooie vangst en eet ze vooral smakelijk, want smakelijk zijn ze zeker. Chapeau en grtjes Peter

 3. Henry > oktober 25, 2023

  Antwoord

  Beste Hugo,
  Na lange tijd gelukkig toch weer ‘ns wat visserij van jouw persoonlijk. Natuurlijk is er niks mis mee om samen met je vrind Bert de Belgische kust onveilig te gaan maken maar ik zou, als je niet onder ’n pluutje kan gaan zitten, toch zeker wachten op wat beter weer. Jullie natte uitje is gelukkig uitermate goed beloond met ’n aantal prachtige baarzen, Chapeau en eet smakelijk!!!! Uiteraard vangen wij ook wel ‘ns ’n baars ( meestal per ongeluk omdat we er niet bewust op vissen) maar onze hoofdzaak is toch wel tong, wijting en schar. Voorheen gingen we nog wel ‘ns bewust op de geep maar volgens mij is onze visvriend Nico nog een van de weinige Guppy’s die bewust op deze soort jaagt Ik vind het dapper dat je me wil gaan overtreffen met m’n tongflap maar…….uiteraard ga ik zelf ook nog op pad om nog ’n groter exemplaar bij z’n lurven te kunnen pakken. Ik wens je heel veel plezier en natuurlijk een prachtige vangst bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry
  Heel veel plezier

 4. ies > oktober 25, 2023

  Antwoord

  Hey Hugo en Bert, dat weer is knap vervelend maar de sport van de zeebaars is genieten, net zoals de smaak natuurlijk, Jullie hebben dan ook een paar leuke maaltijden bij elkaar gevist. Uiteraard voor de volgende sessie beter weer en qua vis hetzelfde resultaat toegewenst.
  Groetjes ies

 5. Stefan > oktober 25, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo, dat zijn mooie berichten. Met zulke vangsten is het slechte weer gauw vergeten, fantastische vis om te vangen aan licht materiaal, ik ben er ook jarenlang verslaafd aan geweest.
  Je moet gauw eens proberen op de tong, voor ze weg zijn.
  Succes gewenst!
  Groeten, Stefan

 6. Eldert > oktober 25, 2023

  Antwoord

  Ha Hugo
  Mooi om weer eens wat van jou te lezen. Je hebt de elementen weer getrotseerd en dat is rijkelijk beloond . Prachtige sport , zeker op licht materiaal en een geweldige vis om te eten. Dankzij Martijn weet ik nu ook hoe ze smaken. Geniet er van en voor wat betreft de tong …. wacht niet te lang, des te eerder hebben wij weer een mooi verhaal om te lezen.
  Groeten Eldert

 7. Nico > oktober 26, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo en Bert. Alle eerst wat een prachtige vangst daar. Wel heb je je in het slechte weer gestaan. In ieder geval laat ze het smaken daar en heb je prachtige foto’s gemaakt. Ook een mooi verslag er bij en hop naar de volgende sessie dan. En Henry met de Geep vangsten gaan Ik met me broer veel op vissen. Maar de laatste jaren gaan de vangsten ook zeer terug lopen. De laatste twee jaar niks geen Geep gevangen. Verder alle fishguppy’s goede vangsten toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 8. Jack jozen > oktober 26, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo en Bert.
  Ik vind jullie echte deurdauwers door weer en wind prachtig in beeld gebracht en dan op eind van de sessie met 4 prachtige vissen waarvoor je ook weg was gegaan te eindigen ,,chapeau,,
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Martijn Boone > oktober 28, 2023

  Antwoord

  Heej Hugo. Dit is weer een prachtig bericht, met prachtige vissen!! En het vissen met bagger weer is zeker beloond!! Zelf had ik, als ik eerlijk ben, al lang in de auto of stuurhut gezeten… Wind en kou dat kan me niet schelen, maar nat worden tijdens het vissen vind ik verschrikkelijk!! Misschien dat ik ook eens naar Mario moet om zo’n mooi dik lekker warm vispak, dan veranderd dat misschien een beetje… Ben daar vorige week nog geweest trouwens om spulletjes en o.a. toverstokjes haha welke ik zeeeeer binnenkort ga testen samen met Eldert want ik wil ook wel eens een maaltje tongen gaan vangen. Nog nooit heb ik gevist daar waar jullie allemaal op de tong vissen en eindelijk gaat het er dan toch echt van komen. Het aas is al besteld… En ik ga voor een 40+ tong 🤣🤣🤣 Knap gedaan mannen! De zeebaars is toch een erg smakelijk visje. En ik hoop dat deze bijzonder goed gesmaakt heeft! Suc6 met de volgende! Groetjes Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *