Home Strand en kantvisserij Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden,

Zondag met behoorlijke warm weer, even een paar uurtjes het scheld op om na veel inspanning met slechts een onsje of 6 zagers terug te komen, maar gelukkig had ik nog een onsje steekzagers over van donderdag, als ook een 3 onsjes kweekzagertjes, dus al met al, toch genoeg aas om er een langere sessie tegenaan te gooien. Maandag middag tegen half 5 ben ik aan de beoogde stek en een kwartierje later gaat er met opkomend getij, 1 hengel te water met 2 haakjes beaasd met oude steekzagers en op wat flauwe beetjes na is het helemaal niets, ja, een ondermaats botje en voor de rest is het schuilen voor de zon, in plaats van de regen, onder de parasol en net voor ik moet ophalen, snel de extra onderlijn beazen en klaarhangen en terwijl ik aanstalten maak, word het aas massaal aan gevallen, door wespen, gelukkig allleen het aas, omdat wanneer jij ze met rust laat, ze jou ook met rust laten, een tip voor mensen die maar om zich heen blijven slaan en aggresieviteit opwekken bij wespen!

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Om 17u hadden er naast mij 2 jonge Belgen geinstalleerd en zijn zijn ook veelal aan het schuilen, onder een plu.

Ik moet tot half 9 wachten tot het water al goed afgaat, dan gaat ook de 2e hengel erbij, voor ik de eerste aanbeet zie van tong en met 1 van de buren achter me, draai ik mijn eerste tongen binnen en daarna ook op de ander hengel en dan zou het verder rap gaan!

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Er zitten toevallig al 2 juist aan de maatse binnen, 1 bij de doublet en 1 bij de triplet.

De Belgen hebben nog geen tong gezien, terwijl het bij mij helemaal los gaat, eigenlijk niet normaal, veelal met 2 tegelijk, maar o wat zijn ze klein.

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Ondertussen heb ik al met nog een doublet, een oude onderlijn met bussel nylon en gevlochten lijn, opgehaald, met 2 gele afhouders, maar helaas zou ik deze avond ook 4 maal, mijn eigen onderlijn verspelen, door het vastzitten! Wat is hier allemaal gebeurd, zat hier helemaal nooit vast, begint een ergenis te worden! Ik schuif een 5 meter op en daar gaat het beter, maar hoelang nog? In het donker is er zoveel beet in de laatste uren van afgaand getij, niet normaal, maar wat een mini’s en slechts soms, een maatse.

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Maar de uiteindelijk 6 aan de maatse tongetjes, die ik zou vangen, zijn niet groter dan deze van 25 cm.

Vissen op Tong, nieuwe Waterweg

Na 1 u en haast ontelbaar veel ondermaatse tongetjes krijg ik een echte tongenklapper, zo een mooie aanbeet en hij voelt goed, maar halverwege loopt hij vast en ik ben zo chagrijnig, dat ik besluit te stoppen, ik kan het nog niet bevatten, zo vaak vast gezeten.

Als ik voorbij de Belgen loop, zijn zij ook juist aan het opruimen en zij hebben 3 maatse tongetjes samen gevangen, dus ook slecht…

Denk dat ik nu toch even een zomerstop ga houden met de aankomende vakanties, maar je weet het bij mijn ooit, er zijn nog andere goede stekken!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. jack jozen > juli 24, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter
  Dat was weer een heel vis avontuur ja de aantallen kunnen niet altijd evenveel zijn he maar toch in vergelijk met veel anderen ben je toch nog altijd de Specialist.Jammer dat er zoveel rotzooi komt te liggen toch nog te veel met nylon word gevist dan word de mooie stek verpest he .Maar je hebt toch ook weer ontspanning gehad je hebt niet hoeven te stofzuigen ,en nog effen dan komen Eersel en Veldhoven de grote tongen wel vangen Hi Hi

 2. Henry > juli 24, 2019

  Antwoord

  Hey Peter,
  Ondanks de hitte toch weer ’n mooi verslag van je tongsessie. Ja met deze temperaturen is zelf aas steken geen pretje.Jammer dat je bij deze sessie zoveel vast bent blijven zitten, veel nylonlijnen op de bodem?? Ja als je zelf redelijk vangt en de buurtjes nauwelijks iets dan doen ze waarschijnlijk iets fout of….de vis is op dat plekje niet aanwezig!!Al met al, 6 maatse tongen is toch iets waar menig visser jaloers op is. Terwijl jij denkt om eventjes te stoppen zit ik helaas nog steeds met mijn rugklachten waardoor ik nog niet aan m’n zomerseizoen ben begonnen….Geniet van je vakantie en voor de volgende…VANG ZE!!!!!!

  Groetjes,Henry

 3. Peter(Fishguppy) > juli 24, 2019

  Antwoord

  Dank je Nederweert, Veldhoven en Eersel!
  Ja ik hoop het echt voor jullie, Sjakie en ook voor alle anderen, het zou jullie zo gegund zijn en vooral jij Henry, dat je maar snel weer aan de waterkant mag vertoeven! Elke dag op de kermis met een sapje en een hollandse nieuwe is ook niet alles, haha.

  Groetjes Peter

 4. Nico > juli 24, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter. Nog eventjes en dan vang je weer de grote tongen maar toch lekker gevist. En als je dan nog wat vang ook al zijn de meeste kleintjes ben je er toch even op uitgeweest.
  Leuk verslag met mooie foto’s er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 5. Frank > juli 24, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter
  Jammer van het vastzitten
  Die kleine visjes komen volgend jaar aan de beurt.
  Nog een goede vakantie en tot in t kort.

  Groetjes Frank

 6. hugo > juli 25, 2019

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Moedig om met zo’n warmte te gaan vissen.Is het nu door de warme weer dat al dat klein spul aanwezig is of om welke andere reden dan?
  Je hebt er toch weer 6 maatse weten uit te takelen wat dan bij deze omstandigheden toch niet slecht is hé. Wat de nylon betreft sommige vissers zullen nooit toegeven aan gevlochten lijn en zweren bij nylon!!!het verschil in beet registratie is toch enorm door dat er geen rek in zit.Ik ga nog wat wachten met vissen het is veeeel te warm!nu onder een boom met een een lekker fris biertje dat spreekt mij momenteel meer aan mmm.

  Groetjes Hugo

 7. Peter(Fishguppy) > juli 26, 2019

  Antwoord

  Hey Hugo, dat veel kleine spul is elk jaar vanaf half juli, uitzonderingen blijven natuurlijk en in September trekt het soms terug aan.

  Gr Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *