Home Gastvissers Gijs, vissen aan de Botlek

Gijs, vissen aan de Botlek

Advertenties

Peter,

Zaterdag 10-06 naar de waterkant om de eerste tongen dit jaar proberen te vangen. Na jouw mooie sessie was ik hoopvol gestemd. Het getij viel mooi deze ochtend, 05:10 hoog water. De wekker om 03:00 gezet en om 04:00 paraat in de omgeving Maassluis. Het eerste uur vang ik niets en geef het nog een half uur voordat ik verkas ivm niets vangen. Ik vang daadwerkelijk niets bij en de haken zijn ongelofelijk snel leeg.

De auto volgeladen en naar de andere kant om daar het afgaande water af te vissen. Op de stek stonden al enkel mensen en snel aangesloten. Deze heren hadden ook nog geen tong, enkel een klein botje. Lang verhaal kort: ik vang 3 botten, van mooi formaat maar de vis waar ik voor kom is de grote afwezige. De andere vissers welke op een iets gunstigere plek staan vangen op 6 hengels 2 maatse tongen(tjes) ze waren maar net maats. Daarnaast wat botten, 2 palingen en 1 ondermaatse tong. Al met al is het niet veel! Zou het dan toch aan spring tij liggen?

Ik besluit op tijd naar huis te gaan omdat ik niet verwacht dat er nog gevangen gaat worden. Ik heb nog wat zagers over en in de middag vis ik die heerlijk op met een vriend en mijn zoon met zijn vriendje.

Gijs, vissen aan de Botlek

Ook dan is de bijterij slecht, enkel krabben/garnalen/mini visjes waardoor de haken in een mum van tijd leeg zijn! Gelukkig geen afgebeten haaklijntjes of gevangen krabben. De heertjes hebben heerlijk in de zon bootjes gekeken en wat gesnoept. Al met al geen beste aftrap van het seizoen, ik hoop dat het snel de goede kant op gaat want de vriezer is leeg! Geniet van je vakantie en tot kijk!

Groet, Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Nico > juni 12, 2017

  Antwoord

  Hey Gijs. Jammer dat de vangsten tegen zijn gevallen de volgende keer meer succes toegewenst voor.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Peter (fishguppy) > juni 12, 2017

  Antwoord

  Hey Gijs, toch lekker er even tussen uit geweest, de vangsten komen nog wel.
  Gr Peter

 3. jack > juni 12, 2017

  Antwoord

  Hoi Gijs de aanhouder wint die vriezer zal echt wel een keer gevuld worden succes nog gr.Jack.

 4. Henry > juni 13, 2017

  Antwoord

  Hallo Gijs, ondanks dat de krabben beter aanwezig waren dan de tong toch samen met de koters genoten van het prachtige weer.
  Er komen zeker en vast weer betere tijden.
  Goede vangst voor de volgende sessie.
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *