Home Gastvissers Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Advertenties

Beste visvrienden,

Toen ik na mijn 3 weekse vakantie jullie visverslagen las begon het meteen weer te kriebelen en ook mijn trouwe maatje Jack stond te steigeren om op pad te gaan. Woensdag 14 juni werd ingepland en om 8.30 uur tuften we richting de Zeeuwse kust. Als tussenstop deden we even aan bij onze sponsor Mario van SuperCatch in St. Willebrord waar we gastvrij werden ontvangen met ’n lekker bakkie koffie. Na wat klikafhouders maar vooral haken, dit om de wolhandkrabben tevreden te stellen, ging onze reis weer verder. We gaan onze nylon haaklijntjes trouwens vervangen door kortere gevlochten lijntjes , gewoon om het onze knipgrage “vriendjes” wat lastiger te maken. Na traditiegetrouw ± 2 uurtjes gestoken te hebben , er waren inmiddels 12 liefhebbers meer voor verse pieren en zagers , hadden we net als altijd weer een prachtige portie aas bij elkaar gespit. Het strand ligt er dan ook door het vele aassteken bij laag water inmiddels bij als een omgewoeld maanlandschap, maar nu eindelijk op naar onze visstek!!!! Om 15.00 uur arriveerden we aan de waterweg, ook kon ik nu mijn mobiele viskist die tevens hengelsteun is uitproberen.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Na mijn hernia probeer ik om zo veel mogelijk mijn rug te ontzien, vandaar dit knutselwerk om zo weinig mogelijk behoeven te sjouwen. Om 15.15 uur vlogen eindelijk onze goed beaasde haaklijnen in het water en was het afwachten……… Al vrij snel kreeg ik een flinke doorbuiger dus met kloppend hart draaide ik mijn lijn binnen met aan de haak…….een knoert van een brasem!!!!

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Ook mijn maatje kreeg een tikje op de top wat resulteerde in een mini-botje.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

De zon deed zo goed haar best dat het hoog tijd werd om bij elkaar, we zijn tenslotte maatjes, onze inmiddels snel rood wordende velletjes in te smeren. Het was aangenaam toeven aan de waterkant, ’n koel sapje en zo nu en dan ’ntikje op de top van meestal ondermaatse vis. Mijn mobiele viskist met aangebouwde strandsteun blijkt goed stabiel te blijven staan en ook daar word je natuurlijk weer vrolijk van!!!

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Natuurlijk was ons doel om later op de dag, als het begon te schemeren, een leuke portie tong te verschalken maar dan moet je toch wachten tot ± 22.30 uur. Blijkbaar dachten hier verschillende vissers hetzelfde over en zo rond 19.00 uur kwamen er zelfs 2 vissers uit de regio tussen ons in zitten. Helaas duurde het nu maar korte tijd voordat mijn nieuwe buurman na zijn tweede worp mijn lijnen binnen draaide zodat we ’n kwartiertje konden ontknopen. Nadat we wat duidelijkheid hadden geschept over het ingooien, dit kan zoals bleek gewoon op een nette en vriendelijke manier, gingen we gezellig verder met onze vissessie . Inmiddels had ik mijn eerste net maatse tong al in mijn mandje en inderdaad toen het wat donker werd ging het los.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Met regelmaat werden door de andere vissers tongen naar boven gedraaid en toen ik mijn maatje Jack hoorde kraaien ging ik meteen poolshoogte nemen. Met een brede grijns op z’n snoet toonde ie mij een doublet prachtige tongen, gewoon super…

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Ook onze buurmannen haalden de nodige, overwegend tongen aan wal en na wat kortere tikken op mij n top werd ik nu verrast met een mooie paling. Wat later belde ook zijn vriendje aan op mijn andere hengel en ook deze werd netjes gehaakt en daarna weer teruggeven aan moeder natuur. We besloten om rond 1.00 uur te stoppen we moeten immers ook nog bijna 2 uurtjes pruttelen om weer thuis te komen. De buit voor het thuisfront bestond uit 13 mooie tongen en uiteraard voor mijn vriend de “Bottenkoning” ook nog een hele mooie bot. Om 2.50 uur arriveerden we moe maar voldaan weer op ons eigen stekje en konden we terugzien op een supergezellige visdag met prachtig weer en goede vangst. Voor iedereen veel visplezier en een goede vangst.

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Jack > juni 19, 2017

  Antwoord

  Ooh dat heeft mijn maatje weer super mooi verteld veel van onze visvrienden kennen hem als de pastoor maar als die zo zouden preken dan kregen ze de kerk wel vol .Maar zo als hij schrijft hadden we weer eens een ouderwetse visdag met mooie tongen hopelijk word het een super jaar voor iedereen tot de volgende keer groetjes Jack. P,S zijn nieuwe steun is inderdaad iets apart.

 2. Alain Tulleneers > juni 19, 2017

  Antwoord

  Heeey mannen
  Dit is een verbeterde versie van jullie vorige escapade,wat vangsten betreft dan.Wat kameraadschap betreft zijn jullie top.
  a.s.zaterdag heb ik de Marie-Louise geboekt met 4 man om te nachtvissen.Hou jullie haaks en groetjes Alain

 3. Nico > juni 19, 2017

  Antwoord

  Hey Jack en Henry. Een schitterend verslag er van gemaakt en ook met zeer leuke foto’s.
  Goed dat in de avond nog de tong is los gekomen. En samen zoals gewoonlijk weer veel plezier heb gehad onder mekaar en dat is al heel veel waard.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Herwals > juni 19, 2017

  Antwoord

  Mooi bericht, mooie vangst. Mooi dat de tongen zijn losgekomen.
  Zelf stak ik ook altijd zagers, maar die lijken verdwenen bij mij in de buurt. Waar hebben jullie de zagers gestoken?

 5. Henry > juni 20, 2017

  Antwoord

  Hoi Herwals, bedankt voor je leuke reactie.
  Waar we steken hangt meestal af van de plek waar we gaan vissen, we proberen uiteraard zoveel mogelijk uren van de dag te benutten om te vissen, dit keer de Schelpenhoek.
  Groetjes, Henry

 6. Hans de Bruijn > juni 21, 2017

  Antwoord

  Beste Henry en Jack,
  Weer een leuk verslag er van gemaakt en leuke vangst voor al de tong he is toch mooi vissen en een lekkernij ,
  Groeten Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *