Home Bootvis verslagen Eldert en Martijn combi haai / zeebaars

Eldert en Martijn combi haai / zeebaars

Advertenties


Hallo Peter en lezers. Vandaag met Eldert afgesproken om weer een dagje met de boot weg te gaan. Dit al weken van te voren afgesproken, want helaas niet elk weekend is er voor beide partijen een dag beschikbaar. Vandaag dus de dag waar we het al dagen, ja weken over hebben via de app. Het weer zag er 14 dagen geleden al goed uit, maar daar kun je niet op bouwen, deze figuren voorspellen wat ze denken en meestal zitten ze er naast. Maar toch is deze keer uitgekomen waar we op hoopten, gewoon heel goed weer!! Bij Dixhoorn ruim van te voren ons aas besteld om teleurstelling te voorkomen. Met Eldert afgesproken dat hij mij om 7 uur op zou pikken thuis, en deze ondergetekende mafkees, al zeg ik het zelf, stond buiten al weer vanaf 6.45 uur te wachten met een bak koffie. Ik had een goeie nachtrust gehad maar moest er wel een literje bier voor drinken voordat ik ging slapen, maar dit was het medicijn om lekker te kunnen slapen! Je kijkt namelijk ergens naar uit, het komt heel dichtbij en je wilt alles zo goed als mogelijk doen en je gaat piekeren of je Accu’s wel aan de druppellader zitten, je tank wel goed vol zit, je niks vergeten bent, je niet toevallig een ons aas te weing besteld heb blablablabla. Eenmaal bij Dixhoorn moest er toch nog een halve pond extra bij om te kort te voorkomen haha. Naar de bakker om een berg, ja een berg lekkere dingen en rond de klok van 8 zijn we gaan varen. Het was rond 11 uur laagwater dus mijn idee was om eerst naar de 023 te gaan op diep water en daar tot het lage water te vissen en de rest van de dag ons bezig houden met vriend zeebaars. Maar wat ga je daar nu vangen deze tijd van het jaar? Schar geloof ik nog niet in, het is nog steeds erg warm voor de tijd van het jaar! Eldert had zijn zinnen gezet op de haaien met grote haken en ik strond eigenwijs op platvis met afhouders en haakjes 4 er op. Dit heb ik geweten ook. De eerste worp wist ik niet wat ik meemaakte, gewoon omdat ik nooit op haaien vist, nooit in de zomer op diep water lig en ik überhaupt nog nooit 1 haai gevangen heb. Bijna 20 meter diep en mijn lijn ging van bakboord naar stuurboord en het voelde alsof er een walvis aanzat. Helaas brak alles kapot en was ik er direct helemaal klaar mee om met deze haakjes en lijnen te vissen. Direct overgeschakeld naar grote haken 3/0 en 4/0 op een sterke 45/00 fluoorcarbon haaklijn. Dit overkomt me 1x ! Toen vervolgens Eldert een beet kreeg waarvan mijn ogen even knipperde wist ik het zeker. Hier zitten echt grote vissen! Na een vrij vlotte dril ving Eldert de eerste haai van de dag, hij was 94 cm en tevens was dit voor mij de eerste haai die ik ooit aan boord heb gehad. wat een prachtige vis! En o wat was hij er blij mee!! Ik vis al vanaf mij 15e hier op een eigen bootje maar volgens mij is het echt pas van de laatste jaren dat je deze kunt vangen hier? Ik heb wat uurtjes versleten bij dit tonnetje “O23” op mijn aller eerste bootje, een Pilot 520, maar een haai? Nee nog nooit! Een paar tongen, een griet, gul en grote platvissen wel maar een haai? Nee! Na wat mooie foto’s deze pracht vis vrijgelaten en was de dag eigelijk al geslaagd, al zou ik zelf ook graag eens zo’n vis willen vangen! Na een half uurtje was het toch echt mijn beurt. Mijn aller eerste haai, en met 86 cm nog niet eens zo’n kleintje ook!Wat was ik hier blij mee! Al is het maar voor de foto, voor mij iets wat nieuw is. Even later weer een aanbeet van een haai! En voor mij de 2e haai in heel m’n leven was een feit. Deze was wel duidelijk wat kleiner maar toch….. Ook weer een prachtige vis!! Rond een uur of 12 gingen we over op “zeebaars” Eerst geprobeerd rond de stortboei, helaas leverde dit na een uur niet meer op dan groen, groen en nog eens groen terwijl we daar bij de O23 minimaal last van hadden?? Vervolgens gevaren richting de “blokken” die liggen voor die mosselbedrijven. Helaas ook zonder suc6. Vervolgens naar Oostdijk gevaren om het daar tegen de percelen aan te proberen. Helaas meer dan 1 net maatse baars van 43 c.m. kwam er niet uit…Deze mooie baars mocht bij Eldert mee naar huis. Puur omdat ik het hem gun en niet met een lege emmer naar huis hoeft te sturen! Helaas heeft de zeebaars het verder af laten weten. Had toch eigenlijk wel wat meer verwacht maargoed, het kon de pret niet drukken! Dit was weer zo’n dag waarvan er veel en veel te weinig zijn, een dag dat de wekker een keer gewaardeerd word, een dag waarvoor ik leef, een dag om niet te vergeten, een dag met gouden blikkie’s en een gouden rand, een dag die niemand meer kan afpakken, nee niemand!!!  Eldert, bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende!! Groetjes Martijn Boone.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Nico > oktober 1, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martijn. War een belevenis om de eerste Haaitje te vangen en met zeer leuke foto’s er bij. In ieder geval lekker gevist en hopelijk gaan voor alle vissers de vangsten nu aantrekken. Ik zit te wachten tot de schar er is gearriveerd. En Jij heb in ieder geval een mooi verslag gemaakt voor de volgende sessie alle twee weer succes toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 2. ies > oktober 1, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn en Eldert wat een top begin hebben jullie gehad. Jij dat je al goed kunt slapen als je 2 halve litertjes bier drinkt en samen de ochtend daarna een avontuur op de haaien beleeft je hebt er weer een heerlijk verhaal van gemaakt met mooie visfoto’s. Jammer dat de baarzen niet echt mee wilde werken, maar je kunt dan ook niet alles hebben. Voor de volgende sessie dan toch wat meer panvis toegewenst.
  groetjes Ies

 3. Eldert > oktober 1, 2023

  Antwoord

  He kerel
  Je hebt vannacht weer goed je werk gedaan , een prachtig verslag van onze prachtige dag heb je hier weer subliem gepost. Een dingetje ben je vergeten… de meesten die dit lezen denken dat we alleen maar 3 haaien en een baars hadden op een hele dag maar mijn vingers gloeien haast nog van die ontelbare mini wijtinkjes die aan boord zijn gekomen. Maar goed dat die gouden blikjes die visjes zo snel doen vergeten . Je weet nu ieder geval wat het is om haaien te vangen. We troffen het ook nog dat het allemaal mooie grote rondborstige dames van 94 , 86 en 75 cm waren . Nogmaals , het was weer een prachtige dag die veel te snel om was. Mijn vitamine C eeland peil is weer aardig op peil . De laatste 2 bolussen heb ik zelfs nog weg gegeven aan m’n bonusdochter maar ik zie al weer uit naar de volgende trip. Martijn , bedankt dat ik weer mee mocht met je .
  Groeten Eldert

 4. Stefan > oktober 1, 2023

  Antwoord

  Hey mannen, wat een prachtige dag hebben jullie weer achter de rug, als ik zo lees, is het of ik zelf bij was, haha. Ja, een haai, daar wil ik ook graag nog een keer mee op de foto, iets voor volgend jaar wellicht.
  Jammer dat de zeebaars het liet afweten, maar toch nog 1 voor Elderts pan.
  Alvast succes de volgende keer.
  Groeten,
  Stefan

 5. John Pieper > oktober 1, 2023

  Antwoord

  weer een mooi verhaal Martijn een dagje met Eldert op stap is altijd gezellig en dan ook nog paar haaien aan boord geweldig

 6. Peter(Fishguppy) > oktober 1, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn en Eldert, wat een super mooi verslag weer!! Haaien op de Oosterschelde, lijkt uniek maar het is niet zo, ik ving mijn eerste al in de jaren 80, toen mijn 2e boot, een shetland family four aan Tholen lag en er nog geen oesterdam lag, maar dat ter buiten, gewoon leuk om jullie glunderende gezichten te zien met mooie dikke vissen, waar menig vissers hart sneller van gaat kloppen, vond ik ze op een gegeven moment meer een plaag, daarom heb ik nu ook geen eigen boot meer, al mis ik het tongen vanuit de boot soms nog wel.
  Geniet er samen maar lekker van na!
  Grtjes Peter

 7. Henry > oktober 1, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert en Martijn,
  Een TOP verslag van een leuke 🐟dag👍👍Ja als je iets graag doet en je moet vroeg uit je mandje hoef je meestal geen wekker te zetten, mijn makker Sjakie staat meestal ook ruim voor de afgesproken tijd op de stoep😂 Ondanks dat de baars ( net als vanaf de kant) het af liet weten ( op eentje na) toch de tinteling door jullie bloed voelen stromen als er ‘n haai aan de haak zit, geweldig toch!!!!
  Ik wens jullie wederom veel plezier en uiteraard de bijbehorende rammels op de toppen bij jullie volgende 🎣avontuur.
  Groetjes,Henry

 8. Martijn Boone > oktober 2, 2023

  Antwoord

  Heel leuk deze reactie’s weer!! Nico, voor scharren moet je echt nog even wachten! Het water is nog veel te warm (gelukkig voor de zeebaars liefhebber en de sinds kort haaien gek) want de zeebaars zit er echt, en blijft tot denk ik eind november met deze temperaturen. Vis hierop in de donker, overdag is het ruk, op een enkeling na. Zoek mooie stekken op, verdiep je hier in en loop in het donker met het afgaande tij mee. Op knie diep water vang je ze. En nee niet met daglicht en ook niet met hoogwater. Pak grote haken en twijfel niet aan een 4/0 en vis zo licht als mogelijk (om ver te werpen ontkomt je hier niet aan) Aas mag best een paar dagen oud zijn. Aas niet te zuinig. Veel en veel mooier dan die scharretjes waar jij op wacht…… Ies, die 2 halve litertje’s (eigenlijk 2 halve liters en ook nog een normaal blikkie) was precies genoeg om lekker te kunnen slapen en de volgende dag er geen last van te hebben! Een gouden tip trouwens deze gouden blikkie’s (vraag maar aan Eldert wat het met een mens doet) Eldert, klopt wat je zeg, ik schrijf de berichten vaak snacht’s, dan lig ik lekker in bed en heb ik daar zin in! Kost het mee een uur of nog meer, het interseert me niet! Met veel liefde probeer ik er wat van te maken! En wat mij betreft plannen we in november weer een dag voor de wintervisserij? Denk er maar eens over….. Een dag met springtij en rond 11 12 of 13 uur laagwater dan zit je goed (vind ik). Stefan, een foto met een haai is leuker dan ik dacht, heb het inmiddels al vele keren laten zien aan mensen die mij lief zijn. Gewoon toch iets om trots op te zijn eigenlijk! Zou zeggen doe je best….. John, een dag met Eldert op stap is als een nacht als je 16 ben in nationaal!! Stom ouwehoeren en de grootste lol hebben! Peter, die haaien is voor mij echt (nog) geen plaag…. wat niet is kan nog komen maar ik vond het geweldig om dit eens mee te maken! En dat shetlandje wat jij zegt dat trekt mij ook wel weer. Zijn ook leuke bootjes net als die 535 suntrip en shetland shelty. Al koos ik toen op m’n 15e voor een Pilot 520 met zo’n trimaran bodem, was ernstig zeewaardig!!!!! Over de Orka 600 op mijn 20e nog niet gesproken, man man wat een boot was dat. Nog steeds spijt dat ik die verkocht heb. Kwam toen iemand om uit Denemarken. Hij kon ze zelfs daar niet vinden blijkbaar, zeer zeldzaam die dingen, je vind er nergens meer 1 !! Henry, ik begrijp het hoor van Sjakie, hij is waarschijnlijk al zo vroeg wakker dat hij hoopt dat jij ook een kwartier eerder klaar ben om eerder te kunnen vertrekken. Tis gewoon zo’n mooie hobby, wat we eigenlijk veel vaker zouden moeten doen! Bedankt voor de positieve reactie’s beste mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *