Home Strand en kantvisserij Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Advertenties

 

Vanavond had ik plannen gemaakt om weer eens aan het Beerkanaal te gaan vissen, een prima getij, aldaar, hoogwater 00.30u, dus echt ideaal.Eerst telefonisch contact met Rob gehad, maar hij ging voorvissen aan het Calland kanaal, voor aankomende wedstrijd, zaterdag a.s., maar na het voorvissen zou hij rond 23.00u nog even langs komen, samen met maat Willem. Om 19.00u ben ik begonnen met vissen en sta aan de laagwaterlijn in het zonnetje te genieten.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Maar het wordt al snel frisser, dus mijn speciale visoveral weer aan gedaan en ik zie al kleine tikjes op beide hengels en de eerste brengt een bot, welke ik niet op de plaat zet en de 2e een maatse schol en dat hier!

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Tot het donker is, vang ik nog 4 botten bij en verders niets, maar zo gauw het donker is, breekt er spontaan iets bij de vissen, waardoor ze gaan bijten als een lustige, vooral erg kleine paling, met 2 tegelijk en dan voel ik een vis bijten terwijl ik de stok in mijn hand heb en dit gevoel heb ik lang niet gehad tijdens het vangen van vis en het is een net maats gulletje, wat draaien ze toch lekker zwaar.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Ik zie mijn buurman een tong vangen en daarna ruimt hij tot mijn verbazing op, misschien morgen werken? Het gaat werkelijk als een tierelier, ik draai nooit op zonder vis, het is vooral kleine paling, nog steeds, maar de grotere zullen nog wel komen, als het water hoger komt!

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Dan lijkt het wel een gul invasie.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Inmiddels tegen 23.00u zijn Rob(tongenfluisteraar) en Willem(Shimanoman) ook aangekomen en zij gaan ook een hengeltje inwerpen, wat gaat dat weer soepel, bij beide heren, echt gigantische werpkanonnen, gelukkig gaat dat bij mezelf ook aardig, anders heb je hier helemaal niets te zoeken! Rob nodigt me gelijk uit om in zijn korps mee te doen met het Penn Grevelingen toernooi in januari, waar ik geen nee tegen kan zeggen. Inmiddels heb ik weer prachtige aanbeten en het is zwoegen om de vis binnen te draaien, maar het is dan ook een doublet van mooie gul en leuke paling.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Inmiddels zijn beide heren ook al aan het vissen, beiden met maar 1 hengel, samen op 1 steun. Dan zie ik weer een mooie beet en het is weer een gul.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Inmiddels staat mijn andere hengel overduidelijk van een mooie paling uitbundig te klapperen en met pijn en moeite krijg ik hem binnen.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Het is een mooie grote paling en als ik hem terug inwerp, is het haast ongelooflijk, voordat ik hem in de steun zet, voel ik al beet, ik sla aan en zet hem in de steun en dan trekt hij zo hard dat het achter eind van de hengel over de andere gaat en dat is voor mij het signaal om te gaan draaien, in ieder geval proberen, ik roep tegen mijn vrienden, dit ga ik nooit redden, ik ga er van uit dat het een grote gul is, maar gelukkig komt hij al snel boven en loopt niet vast. wat is tie groot!!

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Inmiddels staat Willem te roepen, dat hij zwaar is en ik ga nieuwsgierig kijken en hij vangt de eerste tong van de avond en gelijk een mooie.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Dat geeft de burger weer moed en ik heb ook weer beet en hoe, het is een doublet, met ook een tong erbij.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Willem en Rob hebben gelijktijdig beet en zijn allebei aan het draaien. Willem heeft hem eerst binnen en het is een mooie paling.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Rob heeft na een zwaar karwij ook een gul binnen.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Ik sta nog even bij de mannen koffie te drinken, omdat het nu bij mij even rustig is en Rob heeft meteen na het inwerpen, weer een geweldig mooie beet en als we aan het gissen zijn wat het is, zegt Rob, nee hoor het is tong.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Tja je bent Tongenfluisteraar of niet!

Inmiddels krijg ik weer mooie klappen op mijn linker stok, maar hij blijft niet bijten als een paling, gewoon telkens een harde snok en als ik ga draaien, geef ik mezelf weinig kans, zo zwaar gaat hij en inderdaad, voor hij bovenkomt loopt hij vast in de stenen en ik geef meer lijn en voel de vis bonken, maar het lukt niet om los te komen, dus ik trek hem kapot, balen!

Ik zet er uit voorzorg dikkere wiphlash op, dan werp ik minder ver, maar nog wel ver genoeg.

Inmiddels staat Rob weer te pompen en hem lukt het wel, een doublet gul is het resultaat.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Dan is het mijn beurt weer, als Willem ook weer een tong heeft gevangen. Ik draai weer een leuke tong binnen, maar het is op deze plaats niet hetzelfde als op de waterweg, je voelt niet goed dat het tong is.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Willem draait ook weer een gul binnen.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Rob heeft inmiddels tong 2 en 3 al binnen gedraait en even wordt het wat rustiger met de beten en na 01.30u spreken we met elkaar af, om rond 2 uur te stoppen. Dat betekent nog 2 maal inwerpen met beide hengels en als ik de eerste keer ga indraaien, heb ik een doublet kleine paling en verrassend genoeg, zit de lijn niet in de war, dus kan zo terug erin, na het beazen. De 2e brengt tong nummer 3 voor mij.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Rob en Willem vangen beiden nog een bot, nou die hadden ze in ieder geval nog niet, dus weer wat anders! Net na 2 uur staan ,mijn beide hengels weer uitbundig te klapperen en Rob en Willem, blijven de laatste draai visloos, ik vang aan de eerste weer een mooie gul en paling in doublet.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Ook de laatste brengt een doublet.

Variatie aan vis, aan het Beerkanaal

Hierbij zit tong nummer 4. Mijn emmer zit vol met verwarde en beschadigde onderlijnen, dus ik heb weer werk zat, thuis, om alles opnieuw te knopen, maar dat is ook vissen! Ik heb vandaag ontelbare vissen gevangen, misschien wel meer dan 20 palingen erbij, ook De tongenfluisteraar en De Shimanoman hebben ook volop vis en dat met maar 1 hengel per persoon.

Als we afscheid nemen, geef ik uit voorzorg mijn resterende aas met Rob mee en dat is nog best wat, dit om te voorkomen, dat ik morgen of zaterdag weer wil gaan vissen. Voor mij is het goed nu, heb mijn vakantie lekker gevist en leuk gevangen, de laatste 3 dagen zijn voor mijn gezin!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. rob > augustus 26, 2011

  Antwoord

  peter het was weer een hele mooie avond,jammer dat wij zo lang in het calland zijn gebleven.maar met 1 hengel in een paar uurtjes zo veel vis vangen dat is gewoon geweldig. dat doen we zeker nog een keertje over.bedankt nog voor de zagers peter.

 2. Peter(Fishguppy) > augustus 26, 2011

  Antwoord

  Hoi Rob.
  Veel vis en erg gezellig gezelschap, wat wil een mens nog meer?
  Geniet lekker van je vakantie en vang maar veel tong, op naar de 300 stuks!

  Groetjes peter

 3. Johan > augustus 26, 2011

  Antwoord

  Wederom te zien wat het verschil is tussen vissen, en vis vangen haha.
  Ben benieuwd of t mij ook gaat lukken…eens.
  5 oktober in ieder geval wel, dat weet ik zeker.
  De aantallen zullen zeker lager zijn maar t gewicht……..
  Hebben in ieder geval 5 stuks afschot open staan

  groet

  Johan

 4. Maup > augustus 26, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooie gullen al,ik vermoedde al dat je aan het Beerkanaal stond. ik wilde zelfs nog komen kijken want ik was ook aan het Calland aan het Baarzen met de dobber,heb er twee van rond de Kg gevangen en een verspeeld.Gevist van 19:00 tot 01:30.Tot half een niks daaarna 3 aanbeten

  Mooi gevist weer,groetjes Maup.

 5. willem(gaatvissen) > augustus 26, 2011

  Antwoord

  Mooie vangsten weer Peter(Fishguppy),

  Zou leuk zijn als je volgend jaar mee doet met “de Eurovissers” competitie. Denk dat je hoge ogen gooit als je mee doet. Stond zelf ook aan het Calandkanaal, was niet veel, gemiddeld 3 visjes de man.

  Vis greetz,

  Willem

 6. Peter(Fishguppy) > augustus 26, 2011

  Antwoord

  Hoi iedereen,
  bedankt!
  Maup, toch weer baars met de dobber, je wordt een specialist!
  Willem(gaatvissen), dat ik hoge ogen zou gooien, dat weet ik wel zeker, maar ik heb het wedstrijd gebeuren vaarwel gezegd en deze manier van vissen, bevalt me duizend maal beter, dan wedstrijden.
  Ik ken ook mezelf wat wedstrijden betreft, dan wil ik weer de beste zijn en dan gaat dat waarschijnlijk ook gebeuren, maar dan verlies ik het plezier in het vissen en wordt ik gestrest.
  En er blijft te weinig tijd over voor vrij vissen en mijn gezin.
  Dat Penn Grevelingen tournament, is maar een dag en dat is bootvissen.

  Groetjes peter

 7. maarten > augustus 26, 2011

  Antwoord

  hallo peter ik dacht dat je in het beer kanaal niet meer kon vissen er staat toch een hek ? en jij hebt het vaak over werp kannonen wat is ver gooien en wat is voor mij bv een goeie hengel ik ben zelf maar 170 want ik wil toch ooit eens een keer een visje vangen vorige week in de nw weer niks
  groet maarten

 8. Peter(Fishguppy) > augustus 26, 2011

  Antwoord

  Hoi Maarten.
  Het Beerkanaal is groot en er zijn nog toegankelijke stekken.
  Als je de 100 meter niet ruim kunt overschrijden, raad ik je aan er weg te blijven, omdat het dan alleen veel materiaal kost.
  Een hengel is een persoonlijke voorkeur.
  Bij een lengte van 1.70m, zou ik kiezen voor een 4,5m stok.
  Ik zou gewoon in de buurt van Vlaardingen gaan, waar de vis op een 30 meter uit de kant vertoeft.

  Groetjes Peter

 9. maarten > augustus 26, 2011

  Antwoord

  oke ga ik daar maar eens heen en 100mtr haal ik niet hoor maar weet ook niet hoe bv een zogenamde super hengel gooit je zou ze eigenlijk moeten kunnen proberen maar goed vang ze groet maarten

 10. meunenmaaier > augustus 26, 2011

  Antwoord

  Maarten, meld je is aan bij een visclub…deze houden vaak werpdagen..zodat je kan testwerpen met verschillende hengels en kan je er zodoende achter komen welke hengel t best bij je past.ZElf ben ik erg fan van de hiro dreamsurf…

  gr!

 11. johan het (loze) vissertje > augustus 28, 2011

  Antwoord

  Mooie vangst Peter en dat de gul er ook al zit, is dat niet vroeg?
  Waar kun je die t-shirt kopen van je?
  Ik ben zelf ook gaan vissen afgelopen zaterdag en probeer vandaag of morgen een verslag door te sturen
  gr.

 12. Simon > augustus 30, 2011

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Een maand of wat geleden vond ik je site en ik geniet iedere keer weer van je vissessies. Ik ook een keer naar het Beerkanaal gegaan maar kon maar niet de stek vinden waar jij altijd staat. De d’Arcyweg meerdere keren op en neer gereden maar zonder resultaat. Nu heb ik het eindelijk op het internet gevonden. De Beer was los op een gegeven ogenblik; toen ik ging zat de beer dus weer vast ( las ik ook van iemand anders die dezelfde avond viste als ik). Ik ga het komende week eens proberen op de plek waar jij altijd staat, mijn vrouw wil eindelijk wel eens een lekkere tong! Mocht jij ook komen, geen probleem, dan schuif ik wel op en kan ik ongetwijfeld een hoop van je leren! Ik hoop nog veel van je te lezen en leren!! Ben inmiddels ook alweer bijna 63 maar leren kan nog altijd. Misscien kan ik tzt ook eens een leuk verslag op je site schrijven…. dat zou geweldig zijn!!
  Succes met je site en ik blijf nieuwschierig!

  Vriendelijke groeten,
  Simon van Uffelen ( Scheveningen)

 13. Peter(Fishguppy) > augustus 31, 2011

  Antwoord

  Hoi Simon.
  Dank je voor je leuke reactie!
  Vissen zit er voor mij helaas waarschijnlijk, voorlopig niet in(zie:mijn eigen koers),
  Ik wens je veel succes, al is het getij niet geweldig dit weekend!

  Groetjes peter

 14. jeroen > september 6, 2011

  Antwoord

  Hoi peter,

  Leuk verslag, en hele mooie vangst!

  Groeten Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.