Home Bootvis verslagen Oosterschelde Zeelandbrug

Oosterschelde Zeelandbrug

Advertenties

 

Vrijdag namiddag samen met mijn vrouw voor enkele uurtjes gaan vissen, aas bij Brouwers opgehaald en naar Stavenisse en om 4 uur liggen we op de stek, ditmaal bijna onder de brug aan de diepere peilers.

Het is afgaand water en er staat een gierende stroming en de vangst is erg slecht in het begin, enkele mini bolken en een klein scharretje, tot ik een mooie beet zie en de eerste vis is een feit.

Oosterschelde Zeelandbrug

Dit jaar vang je ze overal
Kort daarna vang ik een dikke schar.

Oosterschelde Zeelandbrug

Rechts van mij zijn de meeuwen al een tijdje aan het duiken en dan ineens zie ik mijn achterbuurman Luc verschijnen, hij heeft de meeuwen ook opgemerkt en is volgens mij aan het driften op makreel.

Oosterschelde Zeelandbrug

Als ik dan de vrachtwagens boven me zie voorbij rijden, besef ik dat het eigenlijk best eng is om hier te liggen, ze hoeven maar iets uit het raam te werpen, of in het ergste geval, een ongeluk, met een val van de zeelandbrug, maar dat is wel erg zwart/wit kijken.

Oosterschelde Zeelandbrug

We zullen maar niet te negatief denken en maar gewoon lekker vissen, maar dat valt vandaag niet echt mee, nog enkele kleintjes en ons Marian weet er nog een voor de pan te vangen.

Oosterschelde Zeelandbrug

Mijn vrouw draagt ook haar steentje(visje)bij
Het is om 20.30u laag water, dus voor half 7 naar binnen of om 22.30u en we kiezen voor het eerste, het is toch niet echt veel en om 18.00u zijn we weer terug onderweg naar de haven en ook Luc is gelijktijdig binnen met zijn dochter en had ook een slecht resultaat vandaag.Vroeg naar bed thuis, want zaterdag zou ik weer alleen gaan en om 06.30u ben ik weer onderweg.

Oosterschelde Zeelandbrug

Als ik op de stek ben, besluit ik deze keer een andere plaats om te ankeren te kiezen, op ruim 24 meter een uur voor laagwater, misschien dat hier de schar is gebleven?

Al gelijk na het inwerpen een erg harde aanbeet en ik heb geluk, het is aan mijn nieuw aangeschafte Daiwa B 90, woensdag besteld en donderdag al thuis en het draait van zelf, zonder problemen en snel is hij binnen, een zandhaaitje ditmaal.

Oosterschelde Zeelandbrug

Oosterschelde Zeelandbrug

Oosterschelde Zeelandbrug

Oosterschelde Zeelandbrug

Blij en vrij
Dat was erg snel, maar dan moet ik wachten tot de kentering en vang dan wat visjes, hoofdzakelijk schollen, net onder de maat en een enkele schar

Oosterschelde Zeelandbrug

Oosterschelde Zeelandbrug

Oosterschelde Zeelandbrug

Oosterschelde Zeelandbrug

Vanmiddag om 14.30u komt er iemand, een Belg via Libeau Watersport, om proef te varen met mijn boot, omdat hij in onderhandling is voor een occasion, bij Libeau, maar om 9 uur belt mijn vrouw dat hij afgebeld heeft en een nieuwe afspraak maakt met mij, dus dan hoef ik niet zo lang te blijven, ik besluit tot 10.00u te blijven en tegen half 10 ben ik weer even blij, met een doublet mooie schollen.

Oosterschelde Zeelandbrug

Hier wordt ik blij van
Dan met het opruimen nog een scholletje, ondermaats.

Oosterschelde Zeelandbrug

Ik neem mee,1 schar en 2 schollen, bar weinig, maar als je realistisch bent, het water was enkele weken geleden 15 a 16 graden van temperatuur en nu bijna 21 graden, dus erg logisch, het is hartje zomer , dus de schar zoekt waarschijnlijk zijn toevlucht ergens anders en nu zijn het meer schollen, maar eigenlijk nog te klein.

Misschien deze week nog eens proberen, misschien op zeebaars, of iets anders?

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. willem(gaatvissen) > juli 11, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Toch weer een haai, mooi gedaan!

  Vis greetz,

  Willem

 2. Luc > juli 11, 2010

  Antwoord

  Goed bezig Peter, op naar jaws 5 nu.
  Voorlopig kan ik er enkel over dromen.
  vriendelijke groeten,
  Luc

 3. taxijan > juli 16, 2010

  Antwoord

  Echt Top Peet !

  Een Haai staat bij mij ook nog heel hoog op mijn verlanglijst !

 4. peter dobbelaar > augustus 23, 2010

  Antwoord

  hoi peter ,heb een s zitten kijken naar je fotos en verslagen en ik lees en zie dat je met een zo genaamde helikopter vist ,maak je die zelf of koop je die en zoja waar kan ik ze kopen en of hoe maak je die ????

  alfast bedankt peter

 5. Bert Van Dyck > augustus 25, 2010

  Antwoord

  @ Peter D

  Deze zijn te verkrijgen bij Hengelhuis Huijgens Hoogerheide.

  mvg Bert

 6. arno > augustus 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter D. kijk eens goed rond voor die helikopter want bij camping zuiderduin in westkappelle zijn ze veel goedkoper ik geloof 2 a 2,5 euro. waar beter hier mee vist kosten 7,5 groeten arno jacobs

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 27, 2010

  Antwoord

  Bij huijgens kosten ze 6,95, maar de vangstkracht is vele malen hoger, vanwege de geplastificeerde gekleurde afhouders, welke het zelfde werken al fluoxerende kralen, op de vis.
  Bij zuiderduin is het gewoon van staal en ongekleurd, dus het is maar net waar je voor kiest!

  Groetjes peter

 8. peter dobbelaar > augustus 27, 2010

  Antwoord

  Hoi Jongens bedankt voor de reactie ,ga morgen naar hoogerheide om er een paar te halen om ze te proberen ,en ik laat het weten of ze ook bij mij werken

  groet peter

 9. Jeroen > december 18, 2015

  Antwoord

  Hallo ik heb een vraagje heb een boot van 11 meter nou wil ik vissen precies onder zeelandbrug gaan ankere vissen mag dat ?

 10. Peter(Fishguppy) > december 18, 2015

  Antwoord

  Hoi Jeroen, zo ik gehoord heb, mag je officieel ankeren 100 meter vanaf de Zeelandbrug, maar dichter of eronder wordt meestal gedoogd, bij mijn weten.

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *