Home Gastvissers Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hoi visvrienden,

Ondanks de tegenvallende kantvangstberichten zowel aan zee als in het Rotterdamse havengebied blijft zeker door het prachtige weer ons bloed kriebelen om lekker uit te gaan waaien aan de waterkant dus…. Woensdag 20 februari was het tij goed en ook de weersprofeten voorspelden weinig wind en zo nu en dan ’n stralend zonneke. We spraken af om rond 7.00 uur te vertrekken maar door de spanning , m’n maatje Sjakie had z’n wekker verkeerd staan, viel m’n trouwe maatje een uur te vroeg uit zijn nestkastje wat inhield dat ie ook ruim ’n uur vroeger dan afgesproken op m’n raampje stond te kloppen. Nu we ruim tijd hadden voor de koffie werd even later de auto gepakt en tuften we goedgemutst richting de Zeeuwse kust. Om de kosten van ons visdagje zo laag mogelijk te houden steken we traditiegetrouw, zolang onze knoken het toelaten, ons eigen aas. Aangekomen op de steekplek bleken we de enigste gegadigden te zijn waarschijnlijk mede door de slechte vangstberichten. Het water had zich al ver teruggetrokken dus we konden meteen aan de slag en zoals bijna altijd hadden we na zo’n 1½ uurtje wroeten ruim voldoende prachtige dikke pieren en wat zagers. Nadat we ons aas, bestemd voor de gul en de wijting, netjes hadden verpakt reden we snel naar onze beoogde visstek aan de Waterweg. We kozen bewust voor deze stek omdat het water hier bij redelijk verre worpen diep genoeg is om de nodige gul en wijting voor ons verborgen te houden. Om 11.30 uur arriveerden we op onze stek waar al 3 andere vissers uit het naburige Spijkenisse ruim 2 uurtjes aan het hengelen waren om wat vis naar boven te kunnen takelen. Na ’n kort praatje bleek dat er weinig gevangen werd en wat er al aan de haak bleef hangen was allemaal ondermaats, niet erg hoopvol dus….. We lieten ons echter niet uit het veld slaan en nadat we onze hengels opgetuigd hadden vlogen rond 12.00uur onze goed beaasde haken in het zilte nat. Het water stond op z’n laagst, het zonnetje scheen lekker en we hadden de wind in de rug dus het was gewoon genieten aan de waterkant. Na zo’n half uurtje kreeg ik ’n mooie tik op mijn top en na deze 1e indraai kon ik gelijk ’n mooie maatse wijting van 31 cm in mijn emmer deponeren.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Dit gaf ons beide een optimaal gevoel, zou het dan ondanks de tegenvallende berichten toch nog goed komen?? Wat later gaf m’n maatje aan dat ie wat aanbeetjes had en kon ook hij een wijting verzilveren die helaas niet aan de 27 cm kwam dus weer terug mocht naar z’n mama.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Met tussenpozen kregen we kleine korte aanbeten die na het indraaien voornamelijk stonden uit ondermaatse wijting. Met dit prachtige weer was het echter volop genieten aan de waterkant zeker toen er ’n boot voorbij kwam met ’n hengeltje aan boord waar je met ’n gerust hart éne dikke gul aan kon hangen.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Ook onze buren bleven met regelmaat alleen maar klein spul naar boven takelen, zouden de grotere exemplaren nog steeds op wintersportvakantie zijn?? We haalden alles uit de kast om toch die verwachte panvis naar de oppervlakte te krijgen. Ver weg, dicht bij, wapperlijnen en lijnen met afhouders, grote en/of kleine haken de maatse vis bleek helaas niet aanwezig te zijn. Sjakie had ondertussen ook z’n 1e krab naar boven getakeld maar gelukkig bleef het doorknippen, met hun scherpe scharen, van onze haaklijntjes beperkt.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Ook ik kon met regelmaat wat ondermaatse wijting haken , zo nu en dan zelfs doubletten en tripletten.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

We was geweldig om een groot schip voorbij te zien varen dat gebruikt werd om grote buisleidingen op de zeebodem te leggen, onbegrijpelijk dat zo’n gevaarte blijft drijven.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Het werd spannend toen m’n maatje al draaiend stond te kreunen met een ontzettend doorgebogen hengeltop, zou dit dan eindelijk die lang verwachte dikke gul zijn?? Nadat ik hem geholpen had met het naar binnen draaien , z’n tong hing helemaal op z’n schoenen, bleek er een groot stuk plastic vergezeld van twee uit de kluiten gewassen wolhandkrabben aan z’n lijn en haken te hangen, wel spectaculair maar niet wat ie gehoopt had.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Even later kon m’n vriend weer een lachend een minibotje op het droge draaien en zo bleef het maat doorgaan.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Onder het genot van ’n warm soepje en heerlijke broodjes bleven we toch hopen op betere vangsten bij het keren van het tij. Onze buren hielden het voor gezien en boden ons ook nog wat prachtig aas aan, als de vangsten echter niet beter zouden worden zouden we zelf nog ’n hoop over houden. Helaas werd ’s avonds ook niet beter betreffende het vangen van wat maatse vis. Tot twee keer toe kon ik een triplet ondermaatse wijting verzilveren maar de grotere exemplaren bleken in z’n geheel niet aanwezig te zijn. Alle vis bleef ondermaats, de wijting, de steenbolk en de bot terwijl de gul zich al helemaal niet liet zien.

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Henry en Jack, vissen aan de Waterweg

Rond 19.30 uur besloten ook wij na zo’n 7½ uurtje hengelen om ons boeltje op te gaan ruimen. Toch met het stralende weer en het vangen van bijna allemaal klein spul weer genoten van ’n prachtig dagje aan de waterkant Met 4 maatse wijtingen voor de pan tuften we rond 20.00 uur weer richting het Brabantse land. Voorlopig wachten we weer efkes af op betere vangstberichten maar……….NIET GESCHOTEN I ALTIJD MIS!!!!!! Ondanks de mindere vangsten raad ik iedere visser aan om ‘ns lekker te gaan genieten aan de waterkant en uiteraard het schrijven van zijn of haar belevenissen op deze prachtige site,

Groetjes en ik zou zeggen: Probeer ze te vangen!!!!”

Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 22, 2019

  Antwoord

  Potver Henry, wat hedde weer uwwe best gedaon!!!!!
  Ik sta er telkens weer van te kijken hoe dat model op de foto gaat, blijven oefenen Sjakie, hihihi.
  Een uur te vroeg valt nog wel mee, bij mij was hij met het tongvissen in plaats van half2 in de nacht al om half 12 aan de deur en gelukkig kon ik niet slapen.
  Den eerste foto kan eigenlijk niet Henry, er kijken ook minderjarige mee, ik weet niet of dat Sjakie was, die opgewonden achter jou stond te kijken?

  Groetjes Peter

 2. Nico > februari 22, 2019

  Antwoord

  Hoi Henry en Sjakie. Alle eerst weer zoals gewoonlijk prachtige foto’s genomen van jullie vis sessie. Ook alweer een mooi verhaal van gemaakt en dat je samen er op uit zijn geweest en dat de vangsten nog niet zo denderend zijn mag dat de pret voor beide niet drukken.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. jack jozen > februari 22, 2019

  Antwoord

  Hoi grote vriend sorry voor de late reactie allemaal verplichtingen,maar ja de ene keer te vroeg en de andere keer te laat da hedde he met ouw mannekes Ha .Maar je hebt ons visdagje weer prachtig omschreven alles viel mee behalve de vis maar das maar bijzaak de lol die we er van hebben is de hoofdzaak en lol hebben we gehad, jammer dat we van onze dansjes geen foto,s kunnen maken.De visvangst viel wel wat tegen het leek wel of we in de kraamkamer aan het vissen waren, maar ik heb van de meester visser al een hint gekregen volgende keer gaan we weer op onze favoriete vis hengelen de panvis Bot zet de pan maar alvast klaar groetjes ook aan onze lezers van je maatje Jack.

 4. hugo > februari 27, 2019

  Antwoord

  Hallo henry en jack,

  wat een verhaal weer met mooie foto’s erbij je moet een boek schrijven over de waterweg henry je zou een goede auteur zijn!bij deze toch weer een leuke zonnige dag gehad met een portie vis en veel leute met je vriend jack.

  Groetjes Hugo

 5. Alain Tulleneers > maart 3, 2019

  Antwoord

  Heeey Jack en Henry
  Ik ben weer terug uit Tenerife voor de jaarlijkse vitamine D10 kuur. Tuinactiviteiten gestart. En nu even het sportvis gebeuren bekijken.Het is de jaarlijkse terugkerende tendens tot het in deze tijd v/h jaar minder is.De zon zal weer alles moeten doen opleven. Toch petje af dat jullie zijn gaan checken of er al panklare botten waren die op jullie zelf gestoken aas wilden toehappen. Groetjes Alain

 6. Henry > maart 3, 2019

  Antwoord

  Beste visvrienden,

  Allemaal bedankt voor jullie leuke reacties op onze visperikelen en ja zelfs op den televisie hadden ze vroeger al: GOEDE TIJDEN, SLECHTE TIJDEN!!! Alain ik haal m´n vitamientjes voor de komende tijd in de carnavalstent bij ons in het dorpke, in plaats van vliegen moete dan drinken!!!!

  Groetjes, Henry

 7. Peter(Fishguppy) > maart 26, 2019

  Antwoord

  Beste visvrienden, hopelijk hebben jullie vandaag weer een mooie dag aan de waterweg en ik wens jullie een supervangst, met misschien wel nieuws over de eerste tongen uit de Waterweg.
  Geniet ze vrienden!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *