Home Strand en kantvisserij Tongen meppen met Hugo, Botlek

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Advertenties

Beste visvrienden, lezers en schrijvers, afgelopen zondag de snode plannen al gesmeed, maar er moest eerst aas gescoord worden en gezien het zelf steken, rond 20 mei, toen met Henry en Jack, op termijn weer voor de nodige pijnen heeft gezorgt, terwijl ik juist de therapie had gestopt. Maandag 15 juni, weer naar de therapie om alles nog eens goed los te maken, maar ik wilde niet het risico lopen om voor een paar tientjes, blijvend letsel te krijgen, dus bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas 3 ons kweek en 3 ons steekzagers besteld en dat moet genoeg zijn voor een afgaand getij op dinsdagnacht.

Dinsdagochtend samen met mijn vrouw naar Dixhoorn gereden in Yerseke, een ritje van 80 km op en neer, maar dat heb ik er heel graag voor over, altijd super prachtig en verzorgt zeeaas en gemiddeld een tientje per kilo goedkoper dan op sommige plaatsen en het staat klaar, je hoeft er niet op te wachten en nooit geen stress in de schuur!

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Zelf een beetje turf er overheen en ze staan klaar voor vanavond.

Dan duurt de dag lang en in de avond even plat tot half 11 en daarna aas inladen, bij de overige visspullen, vispak en schoenen aan en rijden maar en dan in de auto, denk ik eraan, dat ik wel koffiesticks bij me heb, maar thermos met heet water vergeten, maar gelukkig heb ik een paar flesjes water bij me.

Bij aankomst tegen middernacht op de inmiddels wel bekende stek, zo te zien aan de vele vissers op dit tijdstip midden in de week, terwijl de meesten nog moeten werken morgen en al snel is de echte drukte weg en als ik naar de beoogde stek stap, zit er al een visser, samen met zijn broer en in het donker hoor ik toch een bekende stem met een Belgisch/Limburgs accent, het blijkt Hugo, een van onze schrijvers te zijn, die naar zijn zeggen, gisteren weer is vrij gelaten, haha, de toon is al gezet, voor een erg gezellige avond en wat later zou blijken, een erg visrijke avond! Hugo, was er al om 20.00u en heeft tot nu toe 3 tongen aan de maat gevangen. Tegen half een, begin ik, een 20 meter van Hugo vandaan met vissen en het is een uur voor hoog, 2 dagen na dood getij en er is weinig stroming, maar veel activiteit op de hengeltoppen. Mooie aanbeten, brengen op beide hengels vis, eerst een doublet, maats en ondermaats en op de andere een mooie tong van 32 cm.

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Als de hengels weer erin liggen, hoor ik Hugo roepen, hele mooie en in eerste instantie lijkt hij wel heel groot, omdat hij echt breed is, maar hij blijkt dezelfde lengte te hebben als de tong van mij.

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Had ik eigenlijk al verteld dat de vis stek er erg opgeruimd uitzag? Denk dat we dat aan Eldert te danken hebben, chappeau Eldert! Wel erg jammer dat het zo moet, neem gewoon je zooi zelf mee naar huis!!!

We staan veel bij elkaar en geven de tongen kans om te bijten, zodat je er gemakkelijk in doublet vangst, het is een erg slechte zaak om bij elke aanbeet in te draaien en daardoor erg veel vissen te moeten missen, behalve bij paling, maar dat zie je van eigens.

De grappen en grollen vliegen over en weer, terwijl Hugo zijn broer zit te slapen en we spreken ook ons respekt uit naar onze Henry en Jack, dat ze het toch maar iedere keer weer flikken, om met een maal vis thuis te komen, met hun leeftijd van bijna 150 jaar, met hun beiden, terwijl niet iedereen dat lukt in deze drukke tijd!

We hebben het nog over veel meer, maar dat ga ik niet vertellen, haha. Hugo vangt inmiddels zijn 2e paling en later zou hij er nog 1 vangen, wat het gaat slecht met de paling??

We vangen beiden ons visje, vaak in enkeling, maar ook in doublet en ook zit er wel eens een visje voor onze buurvrouw bij.

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Tegen een uur of 4 komt het daglicht er langzaam in en het is gelijk klaar met vangen, tot we verder gaan werpen en ook Hugo werpt lekker ver en dan komt de beet erin, zoals we de hele nacht nog niet hebben gezien, niet normaal meer! Ik vang zeker 5 keer op rij een doublet tong en ook Hugo vangt ze aan de lopende band. Wel zit er regelmatig een ondermaatse bij, aan onze lijnen.

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Als het 5 uur is, zegt Hugo, wij gaan opruimen en vertrekken, het is nog een 1,5uur rijden voor ons en dat zeggende ziet hij een klein aanbeetje en het is een grote vis, die de laatste 10 meter wel een vliegende vis lijkt, zo kaatst hij op het water, door de snelheid van het indraaien, maar dat maakt niet uit, ze gaan er niet zo gemakkelijk af, beter dan kwijtraken, door vastzitten onder de kant. Het is een pracht van een tong, vooral erg dik en mijn 36 cm kunnen er weleens aangaan en bij meten blijkt hij ruim 36 cm te zijn, dus we houden hem op 36,5cm!

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Proficiat Hugo, goed gedaan! Hij steld het naar huis gaan nog even uit en we vangen nog een paar visjes en rond 6 uur vertrekt Hugo toch! Wel met een prachtige emmer vis!

Tongen meppen met Hugo, Botlek

We nemen afscheid en ik geef hem een compliment dat hij heel goed gevist heeft en hij zegt, ja maar Peter, dat heb ik toch allemaal van u geleerd! Daarom schrijf ik ook voor u, uit respect, jammer dat andere mensen dat niet doen, wel kijken, maar voor de rest.., dat zijn mooie woorden van Hugo en ik moet zowat blozen, want dat heb ik nog nooit van iemand gehoord

Terwijl Hugo vertrekt, draai ik nog 4 maal een blank binnen en tegen 7 uur vertrek ik ook, maak nog een praatje met een erg vriendelijke visser, die het vissen in de Waterweg voor het eerst weer heeft opgepakt na jaren en dan vertrek ik echt met mijn emmer vis, ongeveer hetzelfde aantal als Hugo, maar veel minder volume.

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Thuis een totaal plaatje gemaakt en dan blijkt, dat tongetjes van 24 cm, toch een halve centimeter krimpen, als ze door en gestript zijn, maar heb er toch 19 maatse.

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Hugo, die volgens wat we afgesproken hadden, zijn foto’s heeft gestuurd aan mij en dan schrijf ik het verslag en een volgende maal zal hij dat doen.

Hugo zijn totaal plaatje, van 21 maatse tongen. Hugo had wel meer bijvangst, botten en palingen, tewijl ik maar 2 botten had. Kweekzagers waren weer veruit favoriet, Hugo had alleen maar kweek, ook van Dixhoorn!

Tongen meppen met Hugo, Botlek

Dus samen 40 tongen gevangen, mooi toch?

Was een boel leut met jou en lekker gevist, hopelijk nog eens Hugo?

Denk dat dit het verschil is, als je zonder leeglopers aan het water komt, anders overheerst de Bot grotendeels, maar als je daar ook blij mee bent, is dat natuurlijk een eigen keuze.

Dit was het weer!

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. henk > juni 18, 2020

  Antwoord

  wauw, peter en hugo
  wat een nacht
  en dan zoveel tong vangen,is geweldig
  daar doe je het voor
  gezelligheid en vis vangen,een goede combinatie

  gtroet henk 1 van de drie limburgers

 2. ies > juni 18, 2020

  Antwoord

  Helemaal top Peter en Hugo, Ziet er weer perfect uit, ook dit verslag laat ik niet aan mijn vriendin lezen anders volgen er denk ik straf maatregelen en moet ik straks meer gaan vissen, uhm nu ik daar over nadenk….. Maar top mannen, gezelligheid met goede vangsten beter kan het niet.
  Groetjes ies

 3. Ger lips > juni 18, 2020

  Antwoord

  Schitterend vangst. Genieten dus. Effe opknappen dan kan ik ook weer gr ger

 4. Kees Michielsen > juni 18, 2020

  Antwoord

  Peter…. (en Hugo ook natuurlijk)
  Wat moet ik hier nou op zeggen….?
  Geweldig gevist vriend!!
  Misschien dat ik komende week eens “superaas” ga halen, je weet wel..
  Mocht het zo zijn dan neem ik contact met je op!

  Groeten
  Kees.

 5. jack Jozen > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Pedro.

  Wat en nacht die je normaal alleen in je dromen meemaakt super vangsten zo zie je toch dat de tijd van de dag zeker wel meeteld. Ik heb het zelf ook al een paar keer meegemaakt met jou samen, alleen dan moet je de dag anders indelen dan dat Henry en ik doen misschien moeten wij dat ook eens proberen. Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt en de foto,s zijn ook goed gelukt, en als er nog lezers zijn die denken dat het verhaal niet waar is ik durf te zweren dat alles precies klopt. Heel veul groetjes Jack.

 6. Peter(Fishguppy) > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hey Sjakie, vooral Kweekzagertjes gaan halen en de leeglopers thuis laten, dan kun je zoveel tong vangen, dit is de 3e keer dat ik het jou laat zien, 2 keer met jou erbij en 1 keer met Henry, kweekzagertjes Jonguhh, maar niks mis mee hoor, als jullie de meeste botten eruit takelen hoor!

  Je kunt lezen dat wij veel respect hebben voor jullie, hoe jullie met het steken en vissen omgaan, gewoon top en dan Henry, altijd een genot om het verslag te plaatsen en te lezen!

  Ga vooral zo nog Jaren door!

  Groetjes Peter

 7. Eldert > juni 18, 2020

  Antwoord

  Goed gedaan weer Peter. En Hugo natuurlijk ook. Dit is gewoon heerlijk . Volgende week eens kijken of het mij ook gaat lukken. Misschien eerst even naar Dixhoorn rijden , misschien scheelt dat ook wel .
  Groet Eldert

 8. Nico > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter en Hugo. Wat een schitterende vangsten samen en daar kan je mee thuis komen.Ook zeer mooie foto’s genomen zoal van de vangsten en van jullie samen.Ook daarvan een mooi verslag er op gezet top Mannen. En Peter die Tongen waren groter dan die ik heb gevangen
  aan de waterkant. Als je maar de juiste stek weet om ze te vangen.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 9. Henry > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hallooo Peter en Hugo,

  Dit is vanaf mijn vakantiestek genieten bij het lezen van jullie gezellige maar ook zeer geslaagde visnachtje. Veel leut en daarbij ook nog Supervangsten,daar droomt iedere visser van.Een tong van 36,5cm. daar zijn volgens mij in Belgie geen pannen voor te krijgen.Leuk dat jullie elkaar aan de waterkant ontmoet hebben, d’r is gelukkig niet alleen gezeverd maar ook Super gevist!!Chapeau mannen op zo’n nachtje is iedereen jaloers.

  Groetjes, Henry

 10. Gino > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter en Hugo,

  Prachtig verslag en foto’s.
  Zeker proficiat aan Hugo met zijn grote sheefsmoel en zeker dat je Peter hebt verslagen, haha.
  Wat een vangsten mannen ben er echt jaloers op! Maar ik ben al vlug tevreden met minder, haha.
  Hdt begint weeral te jeuken nu…
  Nog veel succes verder en laat nog wat zitten voor andere vissers hé, grapje.

  Grtjs Gino

 11. KeesvdB > juni 18, 2020

  Antwoord

  Peter en Hugo, lekker gevist mannen en dan met zn mooi resultaat met daarnaast de gezelligheid. Op jaloers Op te worden!:-)
  Zelf helaas al weer ruim een half jaar zeevisloos….. gelukkig valt het hier nog lezend een beetje mee te beleven!
  Vangse allemaal

 12. hugo > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Bij deze nogmaals bedankt voor de gezellige nacht.Als de leermeester naast je komt zitten moet men zijn beste beentje voor steken hé….en laten zien dat je opgelet hebt!!alle tips en knepen die ik nu toepas op de waterweg komen van jou,dit mag ook wel eens gezegd worden, men moet ze natuurlijk nog wel omzetten in de praktijk maar bent je wel al een eind op de goede weg.Het belangrijkste is ze zoeken op welke afstand ze zitten en dan die zelfde afstand blijven werpen.Het vissen met steek of kweekzagers is ook een must vind ik persoonlijk.Je hebt er een mooi verslag van gemaakt,dit gaan we zeker nog eens overdoen.

  Groetjes Hugo

 13. Gino > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  mooie woorden zijn dit van je en respect daarvoor echt waar kunnen er nog veel een lesje van nemen !Ik moet zeggen heb de laatste keer ook met kweekzagers gevist en het resultaat is duidelijk beter…ook een tip die ik van Peter kreeg, nogmaals bedankt via deze weg Peter je bent een topgozer !! En nogmaals proficiat Hugo je hebt de meester verslagen, haha .Succes nog verder mannen .

  Grtjs Gino

 14. Frank > juni 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter en Hugo,
  Goede vissesie met een mooie partij vis.
  Mooie foto’s en verslag.
  Leuk om een schrijver tegen te komen op je stekje die zijn visjes vangt .
  Dat zijn de nachten waar je heel het jaar op wacht, allee ikke dan toch.
  Het aas,de plaats,de juiste tijd,het moet wel allemaal samenwerken en dan heb je succes.
  Goed gedaan heren,proficiat.
  Groetjes Frank.

 15. Peter(Fishguppy) > juni 19, 2020

  Antwoord

  Hallo visvrienden, iedereen weer bedankt voor de hartverwarmende reacties!
  Ik leef mee met de mensen die door ziekte niet kunnen vissen, ook ik weet hoe het voelt om je grootste hobby niet uit te kunnen voeren, maar hopelijk komen er net als bij mij betere tijden!
  Kees Michielsen, denk dat het niet meevalt in de zomertijd, om zulk laagwater te hebben, dat je er goed aankunt, weinig verlagingen, maken het moeilijk, misschien met een harde zuidelijke of oostelijke wind, dat je eraan kunt?
  Met zagertjes gaat ook hoor.

  Groetjes Peter

 16. Stefan > juni 20, 2020

  Antwoord

  Hoi mannen, dat hebben jullie mooi gedaan en leuk dat je elkaar toch zo bij toeval tegen komt. Tof dat de vangsten dan ook zo goed uit pakken.
  Mooi verslag met mooie foto’s en het is wel duidelijk dat Peter zeer behulpzaam is, echt super.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.