Home Strand en kantvisserij Op Tong vissen aan de Botlek

Op Tong vissen aan de Botlek

Advertenties

Beste (vis)vrienden en vriendinnen,

weer een verslag van mij, van het tongvissen. Ruim 8 jaar geleden had ik niet gedacht dat ik nu nog zou kunnen vissen, na 3,5 jaar Nier Dialyse werd ik blij gemaakt door Johan Megens, mijn broer, met het aanbod van een Nier van hem en om een lang verhaal kort te maken, a.s. vrijdag, 22-05 heb ik hem 8 jaar en kan nog steeds vissen en voel me sterker dan toen. De gemiddelde levensduur van iemand aan de dialyse is 5 jaar, dus ga maar na wat een geluk! Ben hem dan ook nog steeds heeeel dankbaar!

Na mijn tongsessie vorige week, met redelijk succes, werd de drang, je kent dat wel als visser, haast ondraaglijk, er moest gevist worden! Mario van SuperCatch gebeld en ik kon er maandag om komen, 5 ons mooie kweek zagertjes, favoriet aas, voor de scheefsmoel! Ook had ik nog 2,5 ons over van vorige sessie, dus aas zat, het gaat er nog niet zo snel af, het meeste gespuis, zoals garnaaltjes, gupjes, ontbreken nog in de Waterweg!

In de vooravond een lekkere trappist gedronken en wat voor geslapen tot over middernacht en omdat alles al klaar stond, arriveer ik ver na 1u op een stek, waar ik al weleens meer gevist heb, niet de gebruikelijke stek. Niemand te zien voor de rest. De Sony staat paraat om te filmen. De laatste vloedstroming zit er in en ook zit de beet er meteen in, veel klein spul en enkelingen zet ik niet op de foto, of ze moeten mooi zijn, ook heb ik een nieuwe maatstaf voor doubletten, alleen als er een maatse bij zit gaan ze op de foto. Er komt zo ongelooflijk veel vis binnen, het gros is ondermaatse tong, soms een klein botje en een paling. Ik vis heel dichtbij, 30 a 40 meter en in het donker vang ik best al wat maatse tongetjes, al zijn ze nog niet echt groot, maximaal 27 cm.

Op Tong vissen aan de Botlek

Op Tong vissen aan de Botlek

Op Tong vissen aan de Botlek

Leuk vissen, maar na een aantal uren ben ik toch blij dat het begint te dagen en bijna alle tongen en tongetjes staan wel op de film, maar niet op de foto’s, maar als het licht is en ik geen beet heb gezien, van ver, blijft de filmcamera uit en dan vang ik een redelijke tong, met 31cm, altijd leuk.

Op Tong vissen aan de Botlek

Het zou net na 8u laagwater zijn en wat er dan ineens gebeurd, van zo ver als ik kan, echt niet normaal. Linker hengel staat met regelmaat in de volle stroming, uitbundig te klapperen en recht begint ook, de linker brengt een leuke triplet, de 2e van dit jaar!

Op Tong vissen aan de Botlek

Dit voelt zo goed! Ongelooflijk gevoel, van op afstand, om een triplet met deze stroming binnen te draaien en de rechtse hengel brengt een doublet, waarvan geen foto, wel op de film. Om een uur of 6 begint het achter me een drukte van jewelste te worden, een man of 8, maar wat nog mooier is, ook een stel meiden, van tussen de 20 en 25 jaar, om te fitnessen, bloedmooi en je mag gerust weten, ik vergeet niet mijn ogen de kost te geven, ik heb mijn ogen niet in mijn zak zitten en ik kijk meer achter me, dan naar mijn hengels, tot ik een hengel geluid hoor maken, maar dat is de rechter en links moet eerst, vanwege de stroming en het in elkaar draaien en daar zit een tongetje op en de rechter die gaat weer zo lekker zwaar en ook daar zit een triplet tong aan, mijn 3e van het jaar!

Op Tong vissen aan de Botlek

Inmiddels is het al 07.30u en de stroming brengt wat klein vuil met zich mee en de meeste aanbeten zie ik niet, maar wel de ondermaatse tongetjes die retour gaan, maar als ik dan een hele mooie tongenklap krijg, die herken ik zo goed, gaat de filmcamera weer aan en na een leuke inhaal, van redelijk ver, is een leuke tong van net geen 35cm het resultaat, ben ik weer mee in de wolken

Op Tong vissen aan de Botlek

Ik las pas ergens een opmerking, op zijn plat Bels, dat ik nen schoenen overall draag, dat vind ik zelf eigenlijk ook, bedankt he makker!

De fitnes dames zijn weer in gepakt en rond 08.30u doe ik dat ook, met toch weer een mooie emmer maatse vis!

Thuis maak ik een foto van de vis die in de vriezer gaat, geen record, het zijn er ongeveer evenveel, 14 maatse en de grootste is ook kleiner dus…

Op Tong vissen aan de Botlek

Toch heel gelukkig mee!

Ik heb de ondermaatse niet geteld, maar dat waren er toch ruim meer, zo niet dubbel, dan de maatse tongen.

Op facebook kreeg ik al leuke opmerkingen en veel vind ik leuks, maar van de stekherkennig aan de lucht met wolken, die vond ik toch echt goed!!!

Het valt eigenlijk op, dat de wolhand krabben, nagenoeg weg zijn? Vandaag heb ik er een binnen gedraaid en vorige keer 2, dat is een heel ander beeld dan vorige jaren! Zouden ze allen meegenomen zijn door de chinees uit Velhoven?

De film plaats ik pas over een tijdje, uit een wel overwogen ding, het is overal al zo druk, als de piek voorbij is, maak en plaats ik de film en er staan echt mooie fragmenten op!

De volgende zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten, nog wat aas over en denk dat ik er weer eens een keer zelf ga halen, nu zijn ze nog heel klein, schreef ik vanochtend

Nu intussen ben ik gauw gaan steken en toen ik een ons of 4 kleine steekzagertjes had, ben ik gestopt en samen met de 3,5 ons kweek van Mario, heb ik genoeg voor nog een sessie, ergens volgende week denk?

Zag nog een paar bekende van onze site, de beroemde pastoor en misdienaar, die ook snode plannen hadden gemaakt, sinds lang, ben wel benieuwd?

Op Tong vissen aan de Botlek

Rond het volgende dode getij, nog eens met de boot van Dixhoorn proberen op Zeebaars, als alles het toelaat!

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Gino > mei 20, 2020

  Antwoord

  HoiPeter,

  wat een mooi verslag man !En wat een verhaal van je dialyse…”only the strong survive” zeg ik dan maar ,trouwens een mooie nummer !
  Wat een vangsten weer met mooie foto’s wie doet je dat na ?Natuurlijk moet je de ogen de kost geven, haha en je hebt ogen gekregen om te kijken he .Ik ga volgende maandag weer eens proberen …ben benieuwd !Mooie reactie ook van de stekherkenning haaaa .Veeeeeel succes nog ook met de gezondheid natuurlijk .

  grtjs Gino

 2. Peter(Fishguppy) > mei 20, 2020

  Antwoord

  Hey Gino, dank je voor je erg leuke reactive! Er zijn best veel vissers die zulk resultaat neerzetten, telkens, maar daar hoor je niet van en als ik er wel van hoor, met de vraag om het stil te houden doe ik dat ook, alle respect!
  Helaas zijn er vele vissers, die op tong vissen, die vaak bekaaid thuis komen, omdat ze de kneepjes van dit vak niet kennen, tong, een geliefde vis, maar blijft soms een moeilijke vis.

  Groetjes Peter

 3. Eldert > mei 20, 2020

  Antwoord

  Lekker bezig geweest Peter. Hoop wel dat je nog wat tong heb laten zitten voor mij. Ga zelf binnenkort ook weer een keer maar ik weet wel dat het dan in de donker zal zijn. Verslag zonder stekherkenning zie je wel verschijnen. Foto,s moeten nu oké zijn volgens mij . Groet, Eldert

 4. Nico > mei 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter . Weer niet verkeerd om van die prachtige tongen te vangen mooi man. Natuurlijk zoals gewoonlijk daar van weer een prachtig verhaal geschreven en met ook mooie foto’s van je met de Tong er op om jaloers van te horen he. De Tong meester is het nog niet verleerd en de volgende keer heel veel succes dan toegewenst .

  Groetjes de Zeehondetemmer

 5. Kees Michielsen > mei 20, 2020

  Antwoord

  Peter,
  Wat een geweldig verslag weer, mooie vangst, ik ben echt stikjaloers!!
  Ik wacht vol spanning op je filmpje 🙂

  Ik ben blij dat je weer aan het vissen bent, dat had ik vorig jaar echt niet verwacht.
  Ook dat het met je nier goed gaat is fijn om te horen.
  We spreken elkaar snel weer!

 6. Johan > mei 20, 2020

  Antwoord

  En ik zou t zo weer doen broertje

  hvj

  Tongenfluisteraar.

  Als je wat over hebt 🙂

  xxxx

  Je broertje

 7. Rob Torsk > mei 20, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,
  Wederom een een leuk uitgebreid verslag,zoals we gewend zijn van jou.En wat een geweldige vangst.Lijkt me zo gaaf om een triplet tong te vangen.
  Het doet me goed dat je weer lekker kunt vissen en zelf je pieren kunt steken.Profiteer er maar lekker van,je hebt nog veel vissen in te halen.

  Groetjes Rob,

 8. Hans de bruijn > mei 20, 2020

  Antwoord

  Peter weer goed verslag natuurlijk ben benieuwd naar de film ja ik weet dat je een specialisme hebt voor de tong visserij geweldig en goed om te horen dat het goed gaat met je,
  groeten Hans

 9. Stefan > mei 20, 2020

  Antwoord

  Hey Peter, weer een fantastisch mooi verslag en dito foto’s met wederom een hele mooie vangst, de tongen zijn voor de enige echte specialist helemaal los, mooi hoor!! Alvast succes bij je volgende sessie, groeten Stefan

 10. Frank > mei 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooie vangst met weer een leuk verslag.
  Volgende keer uw turnbroekske onder die mooie oranje visbroek aandoen en gelijk tussen die meiden springen. Gezult nogal zweten,haaa.
  Voorlopig zelf nog in caranteine,kan dus effe niet mee.
  Nog goede vangsten makker.
  Groetjes Frank.

 11. ies > mei 20, 2020

  Antwoord

  Schitterende vangst peter, begint meer op werken te lijken
  Groetjes Ies

 12. Henry > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hallooo Peter,

  Wat ’n prachtig verslag weer van je tongsessie en uiteraard weer die schitterende vangsten, helemaal Toppie !!
  Uiteraard was het ook leuk dat we je gisteren nog efkes ontmoet hebben op het strand waar we al zwetend onze broodnodige steekzagertjes uit de grond aan het wroeten waren. Een mooie klusje tong in den emmer, een harem mooie meiden op den achtergrond, als ge dan nog gene prachtige visdag hebt…..ja dan weet ik het ook niet meer. We kunnen je sowieso kronen als tongenkoning, veel plezier bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 13. jack Jozen > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Pedro wat een verslag ik zie net pas moest nog bij komen van gisteren Toch wel super dat je dit nog allemaal kunt beleven. Maar je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt zo,n visnachtje en dat zo eindigt dat is zeker voor herhaling vatbaar ,heb je niet geinformeerd waanneer de volgende fitness is dan wil ik wel mee Hi.Je word met goede reden de Tongen Fluisteraar genoemd dat doet niemand na.Heel veul groetjes Jackie.

 14. hugo > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Ik denk dat ik meer dan 1 trappist ga drinken als ik deze verhalen van jou ga lezen,wat kunnen we hier nog van zeggen Peter super man,het is door jou kennis van deze vissoort dat je tot zulke mooie vangsten komt.Ik hoop dat we zo snel mogelijk de grens over mogen om ook eens een poging te wagen.Bij deze hou het gezond iedereen!!!!en vang ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *