Home Gastvissers Hugo, nachtvisserij Waterweg

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Advertenties

Hallo Visvrienden,

 

Na al dat goeie nieuws over de wijting vangsten aan de WW besloten om ook mijn deel van de kibbeling mannekes te gaan vangen. Aangekomen op de stek waren er al een 7 tal vissers aanwezig wat normaal was na al die mooie verhalen. Op het gemak een praatje gemaakt met de aanwezige vissers maar geen gekende gezichten gezien. De vangst was nog niet zo best, maar dat ging nog komen allè iedereen was klaar voor de wijting. Een mooi plaatsje gezocht en alles klaar gemaakt voor een mooie nacht hoog om 00u55’. Als aas had ik wat van alles meegenomen( gezouten pieren en tappen, pieren, zagers en mesheften. Vanaf 23u begon de beet er goed in te komen maar het was bot en nog eens bot in alle maten en gewichten wat een toestand, aan eender welk aas beten die beesten tot grote ergernis van mijn buurman die stond te vloeken omdat  al zijn aas ermee verdween. Rond middernacht vang ik een wijting van 31cm en denk nu gaan ze komen verkeerd gedacht, af en toe enkele van 20cm en dat was het.

Ondertussen is het reeds 02.00u en vang ik een triplet tong bot en zeebaars waar ik blij mee ben, maar alleen de tong van 26cm gaat de emmer in.

Van wijting geen spoor wat een teleurstelling zeg! Had wel iets anders in gedachten. Heb met van alles geprobeerd maar geen resultaat, ja als ze er niet zijn mag je doen wat je wil. Rond 02.00u sta ik nog alleen aan het water want iedereen was vertrokken na een babbel te hebben gemaakt waar de wijting was gebleven  maar ja…….hoe noemen we dat vissen hè. Rond 03.00u word mijn geduld beloont triplet 2x tong met bot tongen 33+ en 32cm daar ben ik echt blij mee.

Veel verandert er niet aan het aazen van de vis, de botten slapen nooit en af en toe een ondermaats tongetje. Rond 04.00 begin ik te denken om op te plooien en krijg er weer een enorme dreun op de hengel en het draait zwaar maar mij geluk kan niet op 2 tongen 31 en 30 cm en mijn eerste langpoot van de avond.

Nog wat door gevist tot 04.30u en dan opgeruimd. Weet niet wat ik moet vinden van deze nachtvisserij, gekomen voor de wijting en 5 mooie tongen vangen. Ik neem 5 tongen ,1 wijting en 1 bot mee(voor ons BO) heb zeker 25 botten terug gezet Henry en Jack er is werk voor jullie hoor!

Aan iedereen rammelende toppen toegewenst, en laat wat wijting zitten voor mij!

 

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 16, 2021

  Antwoord

  Hey Hugo, toch wat tong voor de pan, maar de wijting, waar ligt het aan? Zeg het zelf maar, erg raar, kan met van alles te maken hebben, getij, stroming, maar ben bang dat het maar gissen blijft, daarom heet het ook vissen en niet vangen!
  Jeff zijn tong was rond de 33,5 en die van jou ook, dus jullie staan beiden aan kop, het is moeilijk te bepalen, van wie nu echt de grootste is?
  Misschien komen er nog grotere?

  Groetjes Peter

 2. Eldert > oktober 16, 2021

  Antwoord

  Hallo Hugo
  Paar van die scheefsmoelen is ook niet verkeerd . Je hebt er een lange sessie van gemaakt en met resultaat. Jammer voor je van de wijting maaf dat gaat vast wel goed komen. Veel succes de volgende ronde en de groeten ,
  Eldert

 3. Leen > oktober 16, 2021

  Antwoord

  Het was niet de vis die je verwachtte maar toch een heerlijk maaltje andere vis
  Groetjes.leen

 4. Nico > oktober 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Hugo. Ook jij heb je maaltje vis gevangen en dan nog van die vele botten. Dat zal wel wat voor Henry en Jack gewezen zijn. Leuke foto’s genomen van je zelf en de vis. En daarvan ook een leuk verslag er bij en dan tot laat in de nacht gestaan alleen.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 5. Gino > oktober 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  Jammer van de wijting maar die mooie tongen maakt de pijn wat zachter toch!
  Het blijft vissen he aan wat het gelegen heeft zal je nooit weten.
  Mooi verslag en foto’s hoor.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 6. Henry > oktober 17, 2021

  Antwoord

  Hey Hugo,
  Een prachtig verslag met duidelijke foto’s van je nachtvisserij👍Zo zie je maar weer, niets is zo onvoorspelbaar als de 🐟Je gaat voor de wijting en vangt een mooi aantal prachtige tongen! We vinden het heel sportief dat je de bot hebt teruggezet voor ons en gaan dan ook op korte termijn kijken of we ze omhoog kunnen takelen 🍺Al met al had je doordat je bent blijven zitten toch een prachtige visdag,Chapeau👍Veel plezier en wederom rammelende toppen bij dr volgende 😂
  Groetjes, Henry

 7. Jack Jozen > oktober 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Hugo
  Ja hebt je nachtrust deze keer anders ingedeeld als normaal maar niet voor niks zo zie je maar de aanhouder wint toch nog een mooi klusje vis bij elkaar voor het panneke. Ik ben blij dat iedereen aan ons denkt door die lekkere vis terug te zetten maar of het ons lukt om ze te vangen is twee ,maar je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt en de foto,s zijn mooi en nu op naar de volgende sessie .Heel veul groetjes Jack.

 8. ies > oktober 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Hugo, Wanneer wij vroeger iets speciaals wilden moesten wij het in drievoud aanvragen, schriftelijk wel te verstaan. Ik vrees dat die tijd aan het terugkeren is. Een duidelijke pech avond betreffende de vissoort, maar wel leven genoeg gehad om bezig te blijven. Daarbij dan ook nog een paar mooie tongen verschalkt terwijl het ook nog eens goed weer was. ik zou zeggen volgende keer beter succes gewenst met wijting of gul.
  Groetjes Ies

 9. Stefan > oktober 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Hugo, vreemd hé, dat vissen, er is van te voren uiteindelijk niets over te zeggen wat de onderwatergoden voor je in petto hebben, heel bizar. En als je dan weet, 10 km. Verderop is er geen bot te bekennen. De wijtingen besloten wat dichter bij zee te blijven, om wat voor reden dan ook. Toch een paar mooie tongen voor de pan, ook niet verkeerd.
  Groeten, Stefan

 10. Kenneth > oktober 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Hugo
  Je hebt 4 grote tongen gevangen allemaal 30+ en een heleboel botten. Leuk verslag. Peter ik heb een tong van 35 cm gevangen, moet ik die melden.
  Groetjes, Kenneth.

 11. Peter(fishguppy) > oktober 17, 2021

  Antwoord

  Kenneth, die had jij al gemeld, maar die voldeed niet aan het criterium wat gevraagt werd. Selfie met de tong en tong op de meetlat

  Gr Peter

 12. Kenneth > oktober 17, 2021

  Antwoord

  Oké Peter geen probleem, ik zal t onthouden.
  Groetjes, Kenneth

 13. hugo > oktober 19, 2021

  Antwoord

  Bedankt iedereen voor de fijne reacties, volgende maal even proberen aan het nollestrand.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *