Home Gastvissers De Dinsdagploeg

De Dinsdagploeg

Advertenties

De schar komt er weer aan!

Afgelopen dinsdag was de dinsdagploeg weer bijna compleet. John van Schaijk uit Bemmel was de enige “nieuweling” en…….iedereen was op tijd.

Wij gingen snel door de sluis, mede door de hulp van Hans die bij Dré Vriends “in de leer is”. Rond een uur op negen werd er geankerd, maar de vis kwam niet “echt” naar boven. In de verte kwam de nieuwe “Wiesje” aangevaren en die ankerde voor ons op een afstand van ongeveer 800 meter. De beide schippers spraken elkaar en zouden vangstgegevens uitwisselen. En dat gebeurde ook. Om een uur op tien was het bij ons nog niet de moeite en daarop werd besloten in de buurt van de “Wiesje” te gaan liggen. Op ondieper water (zo’n 16 meter). Dat ging een stuk beter en al spoedig kwam er vis boven water.

De Dinsdagploeg

Mart kreeg een serieuze aanbeet en als een haas was hij bij zijn hengel. Op de bekende –langzame- manier haalde hij op en…….niets! Fons deed het beter. Al spoedig draaide hij zijn 1e tong naar boven.

De Dinsdagploeg

Hij zou er 3 vangen vandaag.

John zijn onderlijn werkte niet goed en Dré bood hem een andere aan. (Bio-lijn uit Kamperland) en toen ging hij ook vangen. De strijd om de grootste vis werd op het scherpst van de snee uitgevochten. Mart zijn bril was aan vervanging toe, omdat hij een centimeter meer op de meetlat zag dan Jan. Maar 32,5 cm of 31,5 cm? Dat was niet de moeite waard om over te discussiëren. Ik kwam zelf aan de leiding van het tussenklassement met een bot van 34 cm.

De Dinsdagploeg

Maar de vreugde was nog groter toen ik er afgevist werd door John met een bot van 38 cm!

De Dinsdagploeg

Een hele dag werd leuk gevangen en iedereen ving z’n visje. Het was al kwart over drie en John stond nog fier aan de leiding, maar Cor had nog een verrassing in petto. Een mooie beet en………..een tong van 39 cm!

De Dinsdagploeg

Het zou hem aan het einde van de dag een mooie IMAX (Svendsen) jas opleveren. Natuurlijk later geborduurd met zijn naam en de “Big Marlin”.

De prijs van de schipper (gratis beschikbaar gesteld!) ging naar Jan. En dat kwam goed uit. Hij kreeg 10 Bio-onderlijnen, veelal gemaakt met materiaal van Mr. Gastel. Het voordeel is, dat hij bij mij niet meer langs hoeft te komen om te “bietsen”. Ja, Jan: ieder voordeel heeft zijn nadeel….

Leo was zo aardig om zijn vis bij mij in de emmer te kieperen, zodat ik iemand op Kamperland een plezier kon doen met een mooi maaltje schar (31 stuks). Ik heb het idee dat de vis weer gaat komen, maar let wel op de juiste diepte bij het ankeren! Op de 23 meter waar wij eerst zaten was bijna niets te vangen.

Dirk was vandaag één van de betere vissers. Hij telde 23 stuks, met één hengel. Volgende week gaat de boot op het droge. Knippen en scheren. Ook wordt alles weer nagekeken. En als de kapper zijn werk goed doet, vaart de “Big-Marlin” op het gemak weer 23 knopen. Daarnaast verdwijnt de gasfles aan boord en wordt overgeschakeld op elektrisch. Ik ben benieuwd of de schipper dan nasi met satéstokjes gaat serveren…… Ik heb grote verwachtingen van zijn kookkunst en als hij ons verrast met een culinair hoogstandje, dan zal ik u dat zeker laten weten!

Kamperland, 4 september 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *