Home Gastvissers De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Advertenties


Mijn geloof is: beter een goed stuk vlees, dan een kaal bot.

Deze tekst kwam uit de mond van Martin uit St. Oedenrode. Hij was samen met Ger van “t Hout mee gekomen om te vissen met de Big Marlin. Het was al een keer niet doorgegaan, maar ook vandaag was er weer wat wind. Gelukkig uit het Noordoosten. Voor de rest allemaal bekende opstappers van de dinsdagploeg. Naar de Steenbanken ging vandaag helaas niet en ook voor Westkapelle bij het vuurtorentje was geen optie. Dat zou rollebollen worden, omdat de boot dan dwars op de golven kwam te liggen. Het werd optie 3: Bij het KNRM-station, iets verder dan de maling. In de morgenuren ging het best goed. Bijna gewoonte getrouw ving ik de eerste vis. Een schar. Jack van Nijnatten en Mart van Est hadden de strijdbijl opgegraven, dus ja, dat was wel een leuke uitdaging. Jan (op zijn bekende en vertrouwde nummer 1) toverde vrij snel de 1e tongen aan boord en iedereen dacht dat wij zouden afstevenen op een nieuw record.

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Maar dat liep toch anders….. Mart had moeite met het vangen van zijn 1e vissen en Jack moest alles uit de kast halen om een bovenmaats visje aan de zee te onttrekken. Maar tot de soep, deed Jan goede zaken. Wij gingen draaien met de boot en Ger en Martin hadden ook hun tong al binnen.

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

De dinsdag ploeg met de Big Marlin

Ger zelfs al 2 tongen. En Mart? Niets. Dus Dré kon nog meer azijn in de wond gooien, nadat hij zelf een tong aan boord bracht van 38 cm. Een mooie lap vis! Mart werd keer op keer gevraagd hoe het ook al weer moest………. Maar………zoals wij Mart al kennen: tot de laatste draai voorbij is, weet je het nooit. En inderdaad: bij de laatste draai haalde hij nog een tong binnen. En dat was niet zijn eerste. Het was een leuke, gezellige dag. Maar wel met de constatering dat 2011 niet echt een goed tongenjaar zal worden. Blijkbaar zitten die tongen meer in de omgeving van Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis……. Martin werd door iedereen bewonderd, omdat hij ’s-morgens volop had geofferd aan Godin Kotsie-Kotsie. Hij kreeg het advies: gewoon doorvissen en een droog kaakje eten. En warempel, hij heeft geen last meer gehad! De prijs voor de langste vis werd door Dré uitgereikt aan Dré. (zou hij die prijs ook moeten afgeven aan Mariette?) En Jan vertelde in de sluis nog even met veel vakkennis over zijn darmenepisode bij een vroegere werkgever. Niets is beter dan de darm van een schaap! Zo hebben wij weer van alles geleerd vandaag. Aan het einde van de dag had ik 4 bovenmaatse tongen en 2 ondermaatse tongetjes. Niet om over naar huis te schrijven. Maar beter dan 30 steenbolken………..Het is maar waar je tevreden mee bent. Ik ben benieuwd of er nog mannen zijn, die een potje kunnen breken bij het tongenfestival in België, aan het einde van deze week. Zou die “dekselse” van Est met opzet zijn best niet hebben gedaan, om de concurrentie zand in de ogen te strooien? A.s. dinsdag zullen wij dat wel in geuren en kleuren te horen krijgen! Tip van mij: winnaar? Ad Nieuwdorp!

Kamperland,

18 augustus 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *