Home Gastvissers Hugo, op tong vissen, waterweg

Hugo, op tong vissen, waterweg

Advertenties

Hallo Visvrienden,

 

Wat aanvankelijk Terneuzen ging worden werd uiteindelijk WW. Had nog 5 ons kweekzagers in de koeling liggen en omdat ik er toch geen lange sessie ging van maken leek dit mij voldoende om een uurtje of 5 te vissen. Omdat er bijna geen verslagen meer binnenkomen van de Waterweg vond ik het tijd om eens polshoogte te gaan nemen. Rond 22:00 aangekomen aan de stek  die er verlaten bijlag, niemand aanwezig dat verklaart al de slechte info van de laatste weken. Tegen 22:40 lagen de lijnen te water en was ik nu eens echt curieus om wat ging volgen. Hoog om 01:05, mijn eerst beet kwam er om middernacht een mooie bot  ge begrijpt mij wel hè.

Dan de gekende beet even wachten een doublet van ondermaatse tongen 20cm.

Om een lang verhaal kort te maken  tussen middernacht en 02:30 vang ik  17 vissen, 8 tongen waarvan 5 aan de maat tussen de 29 en 25 cm , 7 botten, 1 zeebaars 36cm en 1 kleine paling.

Voor middernacht en na 02:30 geen enkele tik meer gezien alleen langpoten want die waren wel overvloedig aanwezig. Toch wel een raar beestje de WW hoor! om 03:30u stop ik ermee ook omdat mijn aas is er ondertussen bijna door is, en het toch nog een eindje rijden is. Van de ganse nacht geen mens gezien, plaats genoeg natuurlijk maar er zit wel tong maar niet in grote maten. Ik neem 5 tongen en 2 botten mee de rest zwemt weer.  Volgende week nog eens aan het strand proberen. Aan iedereen rammelende toppen toegewenst.

 

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Hey Hugo, dat heb jij toch weer maar mooi gedaan!
  Jammer dat er geen echte grote bij zitten, dat gebeurt niet vaak meer he, net als vroeger?
  Was toch een slimme keuze van jou!

  Groetjes Peter

 2. Leen > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Het lijkt er toch op dat er langzaam weer wat beweging komt in de ww
  Hoop dat ik binnenkort overdag ook weer een visje kan vangen
  Toch weer een mooie nacht gehad Hugo
  Groetjes,leen

 3. Gino > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  top man dat heb je goed voor elkaar …toch ook wat maatse tongen om in de pan te gooien !
  Toch een verassende keuze maar toch géén slechte daar kan je al mee thuiskomen toch? Nu zijn wij ook weer op de hoogte van de situatie bij de WW ,hopend op nog een goed najaar .
  Moet toch raar zijn dat je helemaal alleen aan de WW staat…
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 4. jeff > augustus 20, 2021

  Antwoord

  he hugo,

  soms moet je gewoon lekker eigenwijs zien! en het levert toch een pan vis op.
  misschien niet de aantallen van andere tijden maarja dat heb je nou eenmaal niet voor het zeggen.
  al met al toch geen hele slechte avond geweest! en nog lekker rustig ook.

  succes voor de volgende sessie!
  jeff

 5. Nico > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Hey Hugo. Achter af is het geen slechte keuze geweest en dan helemaal alleen staan. Als ze nu dit berichtje lezen zal het dan zo over zijn. Maar toch mooie foto’s gemaakt en met een leuk verslag er bij maakt het helemaal compleet. En hopelijk zet de trend nu door met de Tongen zal mooi zijn dan. Voor de volgende sessie vanaf het strand goede vangsten toegewenst.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 6. Eldert > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Ha Hugo
  De topvisser bewijst zichzelf maar weer eens he . Jij krijgt ze er wel uit wat een ander tot nu toe haast niet voor elkaar weet te krijgen. Mooi gedaan man. Hopelijk is dit het begin van een mooi seizoen . Succes de volgende op het strand . Ik ben benieuwd.
  Groet Eldert

 7. Jack Jozen > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Hoi Hugo .

  Dit weer eens een van de betere verslagen en dan nog wel moeder ziel alleen midden in de nacht maar het was dan ook wel weer de moeite . Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt als we dat zo lezen dan zal het ook niet lang duren voordat wij Henry en ik der ook weer eens op uit zullen gaan misschien lukt het ons ook weer eens maar het zal niet mee vallen om de hand van de meester te over treffen ,Heel veul groetjes Jack..

 8. ies > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Hallo Hugo,
  Goed gewerkt man, toch met regelmaat leven op de toppen en vis op de kant, Jammer dat het niet allemaal dertigers zijn maar toch een leuke maaltijd vis. Het geeft de mens weer hoop dat het misschien toch een leuk naseizoen kan worden.
  Voorde volgende sessie uiteraard weer rammelende toppen en een maaltijd maatse tongen toegewenst.
  Groetjes Ies

 9. Stefan > augustus 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Hugo, dat heb je toch weer netjes gedaan, wie weet wordt het de komende weken wat beter…
  Alvast succes de volgende sessie.
  Groeten, Stefan

 10. Henry > augustus 21, 2021

  Antwoord

  Hallo Hugo,

  Een mooi verslag met dito foto’s van je visserij aan de Waterweg. Eindelijk weer een visser die op deze locatie weer wat scheefsmoelen naar de oppervlakte takelt,Chapeau. Nu is de tijd aangebroken dat je waarschijnlijk niet meer alleen aan de waterkant zal staan maar……in het holst van de nacht is niet voor iedereen het tijdstip om aan de waterkant te vertoeven. Ik hoop dat je tijdens deze sessie ook weinig last hebt gehad van meneer krabbemans, als deze overvloedig aanwezig is krijgt de vis immers geen kans om bij het aas te komen. Je hebt in elk geval ’n lekker maaltje bij elkaar gevist, smakelijk eten en veel genot en goede vangst bij je volgende vistrip.

  Groetjes, Henry

 11. hugo > augustus 22, 2021

  Antwoord

  Bedankt mannen,

  Ik hoop dat de vangsten wat aantrekken, en dat we toch nog een mooi vis jaar mogen beleven. Maar genieten is ook een deugd des levens hè!

  Groetjes Hugo

 12. Jack Peelman > augustus 22, 2021

  Antwoord

  Schoon vangst Hugo, lees je niet vaak deze dagen.

  Groetjes,
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *