Home Bootvis verslagen Kees en John, jacht op Zeebaars

Kees en John, jacht op Zeebaars

Advertenties

Hey Peter,

Dinsdag 23 juni mocht ik een dag mee met John Fisherman Wavedancer om met zijn boot op zeebaars te gaan vissen. Ik ben best een ervaren bootvisser al zeg ik het zelf maar vissen op zeebaars heb ik nog niet vaak gedaan. We zouden gaan vissen met zagers, deze besteld bij Lobbezoo Zeeaas. ’s morgens eerst de zagers opgehaald., mooie dikke steekzagers. Perfect voor de zeebaars aldus John. Nadat de boot getrailerd was zijn we over een glad zeetje naar de stek gevaren. Daar werd omzichtig het anker op de juiste plaats te water gelaten. John had voor de hengels gezorgd, Uglysticks met een mooie soepele actie, molens met nylon in plaats can dyneema, een schuifloodje en een lange wapperlijn met een vlijmscherpe haak. De zagers worden in zijn geheel gebruikt, haak net onder de kop erin doen en dan een kler in stukje oprijgen zodat de kop achter het haakoog blijft zitten, de zager zit dan mooi recht op de haak en kan lekker kronkelen om de zeebaarzen te verleiden. Nadat ik ingegooid had wilde ik een sigaret opsteken en dan te gaan zitten wachten op wat zou gaan komen. Helaas geen peuk!! De zojuist I gegooide hengel stond flink te stuiteren, even later lag een mooie ruim aan de maat zijnde zeebaars kortstondig in de boot. Wat een leuke sport is dat! We hebben daar in een paar uur een mooie partij baarzen in de boot gehad. De meeste zwemmen weer, we hebben ieder onze baglimit meegenomen.

Toen de stroming eruit ging zijn we terug richting de helling gevaren. Onderweg nog een korte stop ingelast op een wrakje wat we passeren en daar een aantal driften gemaakt met de verenpaternoster. Enkele blauwe makrelen, een aantal zeebaarzen en een nieuw Zeeuws dagrecord aan horsmakrelen gevangen. Al met al een erg leuke, leerzame en gezellige dag met volop vis. Door de hectiek (vaak 2 of 3 hengels tegelijkertijd beet) weinig foto’s. De grootste vis van de dag wel op de foto gezet.

Kees en John, jacht op Zeebaars

Nu onderweg naar huis, John rijdt dus kan ik op mijn gsm gelijk het verslag maken 👍

Groeten,

Kees Michielsen.

Zeevissen in Langenland

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hey John en Kees, echt prachtig!!! Glad zeetje, brandende zon op je bast en dan nog van die prachtige vissen vangen, supermooi!!!

  Zelf heb ik ook de nodige ugly sticks, waar jullie mee viste, maar daar zal het vast niet aan gelegen hebben, want ik er ze slechts zelden mogen vangen, in de 8 jaar dat ik aan Neeltje jans gelegen heb, denk toch dat je hiervoor de kennis van stekken en kunnen zeebaars vissen voor nodig hebt.

  Chappeau voor jullie beiden en leuk dat je het hier wil plaatsen, ben ik weer erg blij mee!

  Groetjes Peter

 2. Gino > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees en John,

  idd een mooie gladde zee en prachtig weer !
  Leuke vangsten zo te horen, mooi op de foto.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. Nico > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hey Kees en John.Wat een prachtig foto van de Zeebaars die zal wel smaken daar en met een leuk verslagje er bij top.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 4. jack Jozen > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hallo Kees en John.

  Dat is wel een super dagje het was wel een dag dat je meteen de vis kon bakken in de zon. Zo zie als er iemand bij is met verstand van zaken de stekken weet en de vis techniek kent dat je dan een geweldige visdag hebt veul groetjes Jack.

 5. Rob Torsk > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hey Kees en John,
  Wat een heerlijke dag om te gaan zeebaarzen.Gelijk een flinke beuk op de hengeltop,beter kun je niet beginnen.
  Het was me laatst al opgevallen dat er veel horsmakreel zit,maakt niet uit toch,vis is vis.
  Groetjes Rob,

 6. ies > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hey Kees en John,
  Dat ziet er inderdaad heel mooi uit, vissen op een blauwe spiegel, lijkt het buitenland wel.Zag het laatst nog op vistv, zo met de boot op zeebaars, is een schitterende sport.
  Bedankt voor het delen,
  Groetjes ies

 7. Henry > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees,

  Een mooi verslag van je boottripje met John.Begrijpelijk dat er weinig begeleidende foto’s genomen zijn, je gaat immers om te vissen en niet om ’n fotoreportage te maken. De foto bij het verslagis prachtig, ik zou zeggen smakelijk eten en veel plezier en ’n goede vangst bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 8. hugo > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hallo kees en John,

  Ziet er goed goed uit mannen prima vangst,zeebaars is een echte sportvis,als men die op een sportieve manier bevist is er geen leukere visserij,lichte hengel met een serie 4000 molentje erop en dan de aanbeet……dat is sport hé.Op zee moet dit wel iets zwaarder maar toch!!Succes bij jullie volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 9. Stefan > juni 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees en John, supervisserij op de mooiste sportvis van Nederland (naar mijn mening, haha) groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *