Home Gastvissers Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Advertenties

Hoi Peter,

Eind vorige week wat getwijfeld wat ik ging doen in het weekende(maandag/dinsdag) of met de boot mee van northseacharters of gewoon van de kant in de Westerschelde. Gekozen voor het laatse omdat ik nog wat andere afspraken had. Zaterdagochtend alvast pieren gespit. Maandag middag vol goede moed naar de Westerschelde dicht bij huis. De eerste ingooi om half 3 knalde gelijk de lijn eraf, en zo begon de ellende. Er zat een scherpe kant aan mn molen, wat me enkele lijnen gekost heeft. Gelukkig nog een reserve bij zodat ik nog met 2 hengels kon vissen. Ik zat regelmatig vast wat ik normaal nooit heb hier egt muur vast, nog eens 4 lijnen kwijt.

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Rond hoog water om 16.00 zitten er 2 scharren en 2 wijtingen in de emmer. Maar door alle pech was het ik helemaal beu en ben ik half 7 gestopt de teller stond toen op 11 wijtingen waarvan 6 maats en 2 scharren. Dinsdag had ik nog wat leeglopers over niet heel veel maar met wat mesheften kon ik het nog 3 uur volhouden met 1 hengel en 2 haakjes. Nu ben ik naar Waarde gegaan en dat bleek een goede zet. De eerste draai om half 5 gelijk een maatse schar en een maatse wijting.

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Nu begint het besef dat ik niet wat extra pieren bijgespit had zodat ik gewoon met 2 hengels en 3 haken kon vissen. Mijn buurman 15meter verder vangt steeds doubletten en tripletten en hij begon half 5 en om half 8 heeft hij al 31 vissen waarvan 10 grote scharren ! Ik stond met 1 hengel en vang steeds enkelingen of een doublet mooie wijting of een wijting en een schar.

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Dit heb ik nog nooit meegemaakt in de westerschelde zo veel vis. Ik ben kwaad op mezelf dat ik niet wat extra pieren gehaald had terwijl ik tijd genoeg heb gehad, maar aan de andere kant had ik ook nog nachtdienst en moest om tien uur weer weg. Om half 9 was ik door de laatste pier heen en dan staat de teller met 1 hengel 20 vissen, 15 wijtingen (7 maats) en 5 scharren.

Huib, nog steeds top aan de Westerschelde

Terwijl ik op ruim vangst mijn buurman weer een triplet met 1 schar en 2 wijtingen. Ik denk dat die rond de 60 vissen gevangen heeft. Ik denk er in de auto nog over wat het geweest was ALS ik met 2 hengels kon vissen (?) ik denk meer dan het dubbele dus 40+ net zoals de man die naast mij stond te vissen. Conclusie er zit veel vis in de westerschelde en hopelijk blijven ze nog even.

Groeten, Huib

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 17, 2015

  Antwoord

  Hey Huib, mooi gedaan weer! En bedankt voor de stek info!
  Misschien vrijdag eens proberen, als met de boot niet mogelijk is.

  Gr Peter

 2. jack > december 17, 2015

  Antwoord

  hoi Huib mooi verslag met hele mooie foto,s ik heb ook een vraag kun je bij waarde in de buurt ook pieren steken ? gr jack

 3. Peter(fishguppy) > december 17, 2015

  Antwoord

  Oesterdam Jack, denk ik voor jullie het best!

  Gr Peter

 4. Jos Schrader > december 17, 2015

  Antwoord

  Leuk verslag Huib, was er afgelopen maandag ook.
  En inderdaad volle bak vis, 25 wijtingen mee en 3 scharren . Begonnen 2 uur voor hoog tot 2 uur erna.
  Was met 2 hengels af en toe niet bij te houden, zoveel aanbeten.
  Nog veel visplezier.
  Groeten Jos.

 5. jan > december 17, 2015

  Antwoord

  prachtige vangsten Huib de emmer zat genoeg vis lekker weer gehad en af en toe verloren niet opgeven ga zo door mvg de strandjutter.

 6. Nico > december 18, 2015

  Antwoord

  Hallo Huib. Was weer een tijdje geleden van je vis verslag maar dit heeft je nu goed gemaakt hier mee. Mooie foto’s en veel vis gevangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.