Home Gastvissers Stefan, aan de westerschelde

Stefan, aan de westerschelde

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Al een paar maanden terug had ik besloten om maandag 4 april te gaan vissen. Jammer van het slechte weer, echter op het stekkie aan de westerschelde waar we al zoveel plezier gehad hebben kun je prima in de luwte vertoeven dus ging ik hier maar weer naar toe.

Met wat verse pieren en wat pieren en stinkzagers van afgelopen zaterdag moest het gaan gebeuren. Ik kwam rond 10.30 uur aan en kon de hengels op een droog moment optuigen, zodra de lijnen nat werden, werd ik ook nat en dat stopte einde vd middag pas weer.

De eerste draaien waren zonder vis, maar de 1e aanbeet was een flinke en ik moest toch al gelijk flink moeite doen om de handel binnen te draaien, toch een dikke 100 meter en flink weerstand aan de andere kant, wat krijgen we nou toch weer?

Een doublet gul en bot, fantastisch zeg, de dag kon al niet meer stuk!

Jeff had al een paar keer gezegd hier wat gulletjes te verwachten en inderdaad, hier is dus een aardige.

Netjes voorin het bekkie gelukkig dus kon prima verder zwemmen om nog wat te groeien.

Daarna werden er wat botjes en scholletjes gevangen, allen aan de kleine kant, maar dat kon de pret niet bederven.

 

 

De scholletjes deden het dus best goed, het aantal botjes en het formaat viel iets tegen, maar de scholletjes maken het helemaal goed, de visserij werd langzaam maar zeker steeds taaier en de laatste paar uur kwamen er nog maar een paar visjes uit.

Eerst een zeebaarsje, had ik hier nog niet gevangen…

Toen maar weer een scholletje, en als laatste weer eens iets nieuws.

Een flinke paling op de geleende schollen onderlijn van Jeff, deze is nu dus (deels) aan vervanging toe, helaas, maar wel weer een leuke vangst.

Ben om 17.45 uur na het eten van wat broodjes knaks de boel gaan opruimen, vandaag dus geen grondels op de stek, met de wind in de rug heb ik er vast over heen gegooid…

Daar de vangsten niet super denderend waren heb ik het een keer bij kunnen houden, de eindstand was 8 botjes, 5 scholletjes, een gulletje, een zeebaarsje en een paling, lekker gevarieerd en dat is wat deze stek ook zo leuk maakt.

 1. Vanwege het slechte weer geen selfie deze keer…

 

Een ieder succes gewenst de komende weken en tot de volgende!

 

Groetjes, Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 5, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, weer een erg leuke sessie, kilometervreter, of vlieg je er naar toe, haha?
  Mooie gevarieerde visserij en idd een gulletje en dat is volgens mij jouw 2e daar?

  Dat ze er zitten dachten we al, maar vangen is iets anders en dat doe jij verdomd goed! Respect!

  Volgende maal meer maatvis toegewenst!

  Groetjes Peter

 2. Gino > april 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefaan,

  respect dat je met dit hondenweer aan de waterkant gaat staan om onze leuke hobby uit te oefenen hoor !
  Leuke variatie aan vis heb je gevangen…je dag kon al niet meer stuk zoals jezelf beschrijft toen de gul op de kant lag ,prima man. Dan nog wat scholletjes, paling en een zeebaarsje en niet te vergeten de bot ,je zal je niet verveelt hebben.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. ies > april 5, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, Bikkel, met dat weer de deur uit om te gaan vissen terwijl je eigenlijk zelf niet veel vis eet , chapeau man
  Maar inderdaad een leuk viswater met ook het gevarieerde visbestand wat elke visdag daar tot een feestdag kunnen maken. Ondanks dat het Weer drama was heb je er toch een prima verslag van gemaakt met mooie foto’s van de visserij.
  Voor de volgende sessie wens ik je dan ook beter Weer, meer maatvis en doorbuigende hengel toppen toe.
  Groetjes Ies

 4. Nico > april 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerst prachtige foto’s genomen van alle vis soorten Dan ook nog een leuk verslag er bij op deze site maakt het compleet. Voor de volgende sessie weer heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 5. Henry > april 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Ondanks het mindere weer toch richting de waterkant getuft maar…….als beloning hiervoor toch verschillende vissoorten aan wal kunnen takelen, Super!!! Het is zeker niet allemaal vis die de maat heeft voor de pan maar met regelmaat wat doorbuigers op de top is gewoon GENIETEN. Een gul is sowieso een prachtvis om te vangen maar bij mij is dat jammer genoeg al een hele poos geleden. Een dikke paling veroorzaakt veelal een onderlijn die naar de filistijnen is maar leuk om te va gen en ’n heerlijkheid in de ton!!! Voor je volgende visserij wens ik je wederom veel plezier en natuurlijk een lekker maaltje verse vis.
  Groetjes, Henry

 6. Eldert > april 5, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan
  Je bent echt een bikkel als je met dat weer gaat vissen. Je hebt nog wel diverse soorten op het droge gekregen dus het was wel loon naar werken. Mooi verslag er van gemaakt . Ga zo door .
  Groet Eldert

 7. hugo > april 5, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Je bent een echte krak man goed of slecht weer niet tegen te houden er moet en zal gevist worden. Toch weer leuk wat variatie vis gevangen daar aan de Westerschelde met een gulletje als hoofdprijs. Paling is een vis dat je onderlijnen flink naar de kl….. kan helpen als het dan bij 1 maal blijft is het nog ok maar het kan soms ook heel erg tegenvallen zeker op de WW. Je hebt er een mooi nat verslag van gemaakt met leuke foto’s. Veel succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 8. Jack Jozen > april 5, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Dat hele eind van huis met dat slechte weer petje af en dan ook nog van allerlei soorten vangen met als topper de de dikke paling alleen jammer dat het water daar niet zo geschikt voor consumptie .De gul was natuurlijk de echte topper is misschien wel een goed teken voor de rest van het seizoen ik denk dat je het zeker nog een keer wilt overdoen op naar de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *