Home Visrecepten Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Advertenties

Hallo visvrienden,

Een paar weken geleden heb ik van Peter een super gevulde tas vis gekregen. Tong, schar, schol, gul, wijting noem maar op of het zat erin. Alles natuurlijk gevangen door Peter zelf.

Met deze meer als volle tas vis vond ik het leuk om een etentje te organiseren voor wat jachtmakkers van me.

Op het menu stond:

– kabeljauw schotel uit de oven

– schar rolletjes met spek en spinazie –

tong

Als eerste zal ik beginnen met de kabeljauw schotel: Je pakt drie mooie filets en ontdoet deze van de vel.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Peper en zout erop, nu kunnen ze in de ovenschaal gelegd worden. Nu voeg ik een halve fles witte wijn toe. Hierna snijdt je een bakje boschampignons in schijfjes en doet dit eroverheen.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Hierna voeg je 150 gram hollandse garnaaltjes toe.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Nu pak ik een zakje belegen kaas wat ik over de de schotel strooi.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Nu pak je 2 of 3 tomaten ook in schijfjes snijden en over de hele schotel verspreidden.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Ondertussen is de oven aan het voorverwarmen op 225 graden. Als laatste voeg ik nog een zakje old amsterdam kaas toe welke je weer over de hele schotel verspreidt.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

De schotel gaat nu voor 60 min. de oven in. Daarna is het smullen geblazen.

Schar rolletjes met spek en spinazie: Je pakt enkele mooie scharren welke je fileert.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

De filets bestrooien met wat peper, absoluut geen zout want dat is de spek al. Nu pak je een plakje gerookte ontbijtspek hier leg je de filet bovenop en daarop leg je enkele blaadjes bladspinazie.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Dit alles rol je strak op en prikt het vast met een cocktailprikker. In enkele minuten op hoog vuur lekker krokant bakken in normale bakboter. En dan is ook dit gerecht klaar. Ook dit geeft naar mijn mening een heerlijke smaak.

Dan is het nu tijd voor wat voor mij het lekkerste voedsel is wat er bestaat. De tong: Je ontdoet de tong aan beide kanten van zijn vel. Peper en zout op beide kanten. Ondertussen laat je de bakboter mooi bruin worden op hoog vuur. Zodra de boter bruin is bak je de tong aan beide kanten mooi bruin. Als de tong gaar is pak ik een grote wildpan met deksel. Deze pan zet je op een klein vuurtje, nu gaan de tongen over in deze pan. Nu doe ik er zeekraal overheen en laat het nog 30 min nagaren/stomen op een klein vuurtje nu is de tong echt botermals en van super smaak.

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi Recept, Kabeljauw, schar en tong, door Jordi

Nou Peter nogmaals bedankt voor de mooie tas vis en als ik weer vis klaar ga maken volgt het volgende verslag.

Groeten Jordi ( de lachende tongenmepper )

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > januari 19, 2015

    Antwoord

    Hey Jordi,
    je doet me versteld staan!
    Echt supermooi gedaan, smullen man!

    De haas van jou gaat ook zekers smaken, daar ben ik van overtuigd!
    Bedankt!

    Groetjes Peter

  2. Jordi > januari 19, 2015

    Antwoord

    Die haas zal vast gaan smaken want naast vissen kun je ook prima koken.

    Ik krijg alweer honger als ik de foto’s zie haha.

    Groeten Jordi

  3. zeehondentemmer > januari 19, 2015

    Antwoord

    Hoi Jordi.

    Wat een mooie foto”s heb je gemaakt van het eten en wat een recepten.En hoe je alles moet klaar maken groot compliment hier voor.Volgens mij kan jij beter een eigen Restaurant gaan beginnen samen met Peter.

    Groetjes Nico

  4. Paul > januari 19, 2015

    Antwoord

    Helemaal niet verkeerd Jordi! Voor mij is het wel nog even zoeken waar ik die nederlandse garnaaltjes in Mexico kan vinden ­čÖé

    Dit gaan we eens zeker proberen hier!

    Gr.

    Paul

  5. Jack > januari 19, 2015

    Antwoord

    hoi jordi dat ziet er super lekker uit dat is smullen dat zullen we zeker ook eens proberen het zijn ook mooie foto,s nu zul zelf ook nog eens aan het vissen moeten .gr jack

  6. henk willems > januari 20, 2015

    Antwoord

    hoi jordi

    dit ziet er geweldig uit
    die tong ga ik zeker eens uitproberen
    dank voor deze recepten

    groet henk 1 van de drie limburgers

  7. strandjutter > januari 22, 2015

    Antwoord

    mooi.Jordy.ik zag je recept en zag lekker uit om dat te doen met de tas van peter vol met vis je kan goed koken en alles klaar zetten en eten met een natje er bij .en je kook boek zal wel vol komen met je recepten .ga zo door dan kunnen we leren om zelf te maken als jij toch,
    succes met de volgende doel,gr jan.

  8. Frank > januari 24, 2015

    Antwoord

    amaaai,
    lekker eten zele.
    Dat zijn hier allemaal vissende koks precies,mmm,.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.