Home Gastvissers Ies, vissen aan de Nieuwe Maas

Ies, vissen aan de Nieuwe Maas

Advertenties

Het was mooi weer, en daar het alternatieve werpgewicht wat ik besteld heb vanavond thuisbezorgd wordt had ik een paar opties.
1. onderlijnen fabriceren.
2. airco aan en schaken op internet.
3. of met mijn oude zooi naar de waterkant gaan.
U begrijpt het al juist voordat de zagers weggegooid kunnen worden  die beesten dan maar lekker in het water af laten koelen. Ik vond een stekkie waarbij ik geen zonnebrand crème nodig had. De natuur had een aantal jaar geleden een zaadje gepland en ik kon daar bukkend mijn hengels optuigen. De ene stok met een jojosysteem en tandemhaak met als aas een wat groter stuk zbg de andere kreeg een oude opgeviste weegschaal( dus die onderlijntjes toch maar een keer maken) Heb alleen kort bij gevist want de oosten wind blies dwars door de Nieuwe Maas en de lijn werd in een aardige bocht geblazen als je even niet oppaste.
IMG_20230613_122839_681.jpg
De eerste paar uur heb ik geen beet gezien en waren de zagers na 10 minuten weg, de zbg bleef er het eerste half uur aanzitten en de keren daarna is het er aangebleven.
Toen het water begon uit te stromen heb ik in totaal 4 keer beet gehad. Deze keer heb ik de Zwartbek grondels( want dat waren het) teruggegooid want de fuut was constant bezig zijn jong met deze vissen te voeren. maar goed het weegschaaltje heeft zijn werk gedaan alleen met de verkeerde vis.