Home Gastvissers Nico en Johan, vissen aan Waarde

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Advertenties

Hoi Peter en Medevissers. Het was vanaf 13 juli 2021 geleden dat Ik met me Vismaat Johan Frijters hadden gevist bij Waarde. Hij vroeg aan mij of Ik zin had om met Hem eens weer te gaan proberen . Welnu eerst had ik het aas op tijd besteld bij de fam Dixhoorn en dat was geen probleem zei . Dus toen op donderdag ochtend tegen 10.00 het aas opgehaald en natuurlijk ook met een praatje er bij. Nadat we het aas hadden betaald zijn we naar de plek toe gegaan en bij aankomst raad je het geen ene visser te zien. Maar wat wil je met dit warm weer ze blijven liever lekker thuis en uit de zon. Maar wij wilde nog ook even lekker bij kleuren en we hadden de wind van achteren en dat is ook meestal niet goed. Tegen 10 .25 gooide Johan zijn eerste onderlijn richting het zilte nat en ik volgde zowat 10 min later. Het water was ook al een tijdje aan het opkomen en in tussen konden we de tweede hengel gereed zetten.

Na zowat 10 min met ophalen waren de haken blank en dat hadden we wel verwacht. Na half tij haalde Johan op en er zat een klein botje er aan.

Dit gaf de burger moed om wat meer vis na boven te gaan halen maar dit bleek fabels ik kreeg ook een mooie beet maar helaas niks er aan.

Hij haalde zijn tweede klein botje na boven en met hoog water nog een kleine Wijting.

We zijn uiteindelijk gestopt tegen 15.00 en na huis terug gegaan en zeiden we tegen mekaar dat we eind van het jaar terug komen. Als de winter vis is gekomen en nu ga ik me wat meer op de Geep toe leggen.

Voor alle vissers goede vangsten toegewenst namens Nico en Johan.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2023

  Antwoord

  Nico en johan, jullie zijn er inmiddels zelf wel achter gekomen, dat het nu niet de juiste tijd en weer is om overdag te vissen aan de Westerscheld, maar ik moet zeggen, dat jullie toch een dappere poging hebben gedaan, chapeau samen!
  Nico, de kleine wijting is een klein steenbolkje, maar alles lijkt een beetje op elkaar al hebben ze verschillende kenmerken, een steenbolkje heeft net als een gul, ook een sikje.

  Voor de volgende maal, hopelijk wat panvis en nog meer plezier samen!

  Grtjes Peter

 2. Eldert > juni 15, 2023

  Antwoord

  Nico , je hebt er een prachtig verslag van gemaakt . Mooie foto’s erbij , genieten gewoon. De vangsten zijn dan wat tegen gevallen maar ja , in deze periode kan je haast niet anders verwachten. Volgende keer is het misschien een idee dan om een beetje te experimenteren. Dat deed ik ook nog al eens daar . Met 1 hengel een flinke dwarrel met een flinke haak bijvoorbeeld en dan pakte je toch vaak even wat anders . Tip he.
  Groeten Eldert

 3. Hugo > juni 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Toch weer een poging op de teller, maar zoals overal wil de vis niet meewerken. Toch een mooi verhaal van gemaakt en leuke foto’s bijgevoegd. De aanhouder wint altijd, daarom veel succes bij de volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 4. ies > juni 15, 2023

  Antwoord

  Hey Nico, In de huis kamer vang je geen vis uh tenzij je net als ik een aquarium hebt, dus niet geschoten is altijd mis, aan de foto’s te zien heb je wel lekker van de zon kunnen genieten en dus flink vitamine d opgedaan, toch ook een paar leuke tikken op de hengel gezien, dus al met al niet helemaal niets en de vis is volgend jaar weer gegroeid . Je hebt het allemaal weer mooi verwoord en in beeld gebracht met mooie foto’s. Ik wens je dan ook leuke kromme hengels op de geep.
  Groetjes ies

 5. Jack jozen > juni 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico.
  Hallo Nico nooit geschoten is altijd mis maar de vangsten was net als overal helemaal klote. Maar met thuis zitten vang je ook niks dan is het toch lekker aan de waterkant toeven volgende keer met gepen hopelijk het verwachte succes.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Stefan > juni 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico, lekker gezellig op pad en wat bij kletsen met het mooie weer, het vissen is bijzaak. Toch nog wat gevangen en succes met het geepvissen, ben benieuwd…
  Groeten, Stefan

 7. Martijn Boone > juni 15, 2023

  Antwoord

  Hallo Nico en Johan. Lekker aan het water gezeten, heerlijk toch? Dat je daar niet veel vangt is niet zo raar in deze tijd. Vroeger, toen viste ik daar ook vaak, een jaar of 15/20 geleden zegmaar. Een mooie stek voor november/december maar nu kun je misschien nog beter aan de andere schelde gaan staan? En dan met minimaal haakjes 1/0 er op en proberen een baars te pakken? Of als je graag aan de westerschelde staat, probeer eens aan de andere kant van het haventje. Bij de radartoren van Waarde de dijk over, net rechts naast die strekdam. Vroeger ging ik daar vaak op m’n fietsje heen toen ik een klein ventje was en ving ik daar aardig. Maarja dat was toen he, ik vis daar nu nooit meer. Ik zou dat eens proberen als ik jullie was! Ooit ving ik daar een triplet, op klaarlichte dag, 2 palingen en een grote bot aan 1 lijn. Ik vergeet het nooit meer. En als je dan 13 bent dan heb je een dag om niet te vergeten haha. Suc6 mannen!

 8. Martijn Boone > juni 15, 2023

  Antwoord

  Ow ja, toen ik daar vroeger stond bij de radartoren in de zomermaanden gebruikte ik altijd slikzagertjes. Die kocht ik bij Pagee in Krabbendijke, maar helaas deze beste man is er niet meer. Ik weet ook niet waar je die kleine zagertjes nu nog kan halen, maar misschien werkt het wel??

 9. Leen > juni 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico
  Jammer van de vangst
  Maar dat was te verwachten met dit weer
  Maar toch weer lekker een dag aan het water doorgebracht
  Groetjes leen

 10. Peter(Fishguppy) > juni 16, 2023

  Antwoord

  Martijn, de plek naast de pier is mij heel bekend, 30 jaar geleden viste ik daar met pelkrab en daar was de paling erg zot van, overdag tot 10 palingen, waaronder mijn grootste ooit van ruim 2 kg, echt een ongelooflijk beest om bang van te worden!
  In de nacht liep ik iets door, wat ondieper en ving daar met regelmaat tong en volop paling en ik ben er vorig jaar nog eens gaan kijken, jammer dat de dijk nu zo steil omhooggevallen is en glad beneden, eigenlijk zou ik er nog eens moeten proberen in juli, omdat toen de tong daar pas actief werd.
  Grtjes Peter

 11. Nico > juni 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter en Medevissers. Allemaal weer bedankt van jullie Hartverwarmde reactie op mij verslag. En Martijn en Eldert bedankt ook van jullie tip die je heb gegeven via het verslag top Mannen.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 12. Eldert > juni 16, 2023

  Antwoord

  Nico, nog een kleine aanvulling…..
  Probeer daar ook eens als er nog bijna niks geen water staat. Met de club heb ik zo vaak mee gemaakt dat daar bij heel weinig water het beste werd gevangen. Moet ik er wel bij zeggen dat we met de club meestal iets verder zaten , bij Waarde 14.
  En…….. avondtij is altijd beter als ochtendtij.
  En Nico , ik kan het niet laten om te zeggen ……. het is een prachtige visstek.
  Groeten.

 13. Nico > juni 17, 2023

  Antwoord

  hoi Eldert. Ik ben niet zo bekend daar wat je bedoeld en waar die visstek is. En welke richting is dat uit bedankt voor je reactie hier op.

  Groetjes Nico.

 14. Eldert > juni 17, 2023

  Antwoord

  500 meter meer richting kruiningen. Op dat hele lange stuk rechte dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *