Home Gastvissers Alleen naar de Waterweg

Alleen naar de Waterweg

Advertenties

Ha Fishguppyers
Wat, wat moet ik hier nu van gaan maken. Een verslag en dan niet teveel in het negatieve proberen te eindigen.
Goed , vrijdagavond  , prachtig mooi tij , 20.45uur hoog water. Dan moet je gewoon op  tongenjacht. Van de week John,  Martijn,  Dennis al gevraagd om mee te gaan maar ook het advies om beter niet te doen. Want wacht nou eerst op betere berichten. Dus dan alleen naar de Waterweg. Ik netjes gewacht tot 18.15 uur met het idee dat de files dan wel klaar zouden zijn maar nee hoor … ik was bij Gouda net op de A20 en dat was aansluiten. Mooi om te zien dat er nog meer mensen richting Vlaardingen wilden . Of weet ik veel waar ze naar toe moesten. Afijn , om 18.30uur kom ik bij Wout van Leeuwen,  en die had weer 4 ons prima  zagertjes voor me. Ik naar de waterkant,  daar zat een man al vanaf 14.00uur te vissen en ik heb netjes gevraagd of hij er bezwaar tegen  had of dat ik er bij kwam. Nee hoor , gezellig. Maar verwacht er niet veel van want ik moet nog steeds de eerste vangen. Oke jongen , dan beginnen we allebei tegelijk met 0. Hij hele verhalen hoe en wat en waar ik moest vissen, prachtig gewoon dat je na 4 jaar dus nog steeds wat bij kan leren. Afijn , 20.00 uur lagen de lijnen er in en kon het wachten beginnen. Bij iedere inhaal was het mooie blanke , blinkende haken. De krabben deden me toch hun best…. Om half tien was de eerste tong een feit. Niks geen spektakel gezien op de hengel , draaide maar een beetje zwaarder binnen maar toch … een tong van precies 30 cm.
Wachten ging weer verder,  maar wat is dat toch , zelfs geen bot of grondel liet zich zien. Tot een uur of 12. Tong nummer 2 , nu eentje net maats . En gelijk er na een botje. Bij mn buurman bleef het ook maar stil . Behalve zijn verhalen dan . Alles wat hij vertelde had ik inmiddels al 5 keer aangehoord. Ik doe nog een bbbierrrtje, wwwwil je oooook wat sipsss. Llllllet op die kkkkkaaaabels die er llllliggen. Heerlijk gezellig zo aan de waterkant . Verhalen over Limburgers die hier komen vissen , 2 wat oudere mannen uit Brabant die eerst naar Zeeland rijden om aas te steken en daarna naar hier rijden om te vissen.
Maar goed , ik had weer een heleboel geleerd .
1, hoe je met 2 ons zagertjes 10 uur kan vissen. Dat doe je dus zo… iedere keer een haak kwijt , dan vis je met een haak minder en je doet een half uur er over voor dat je lijn weer in het water ligt. Ik heb de beste man op den duur een lijn gegeven met garantie dat alle 3 haken er nog aan zitten bij iedere indraai. Want ja als je op een avond gewoon 30 haken kwijt ben is nie leuk natuurlijk.
2, alle obstakels op deze stek .
3, dat het op die plek wel 60 m diep is en als je iets verder gooit wel 90 m.
Jaja, ook dat heeft hij me 5 keer verteld dat het daar 12 m onder de kant en 18 m bij de geul is.
Maar goed , ik wilde naar huis , de oostenwind 4 waaide steeds harder over het parcours,  ik vond het om half 1 wel genoeg. 2 tongen en een botje. Half onsje zagertjes nog over , aan de buurman gegeven zodat hij nog 2 uur kon vissen. De tongetjes ook maar aan hem gegeven want wat is er nou mooier om iemand blij te maken in deze verrotte maatschappij.  Tenslotte,  ik mocht toch ook van hem op deze locatie zitten?
Met vriendelijke  visgroeten,
Eldert.
Deze keer maar 1 foto . De stekherkenning van de vorige keer zat me nog steeds dwars en waar moest ik nou een foto van maken? Volgende keer beter. Dromen maar.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

21 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 10, 2023

  Antwoord

  Ha Eldert, wat een mooie compilatie van je visavond! Wat is er mis met de Waterweg, vragen wij ons af en nu weten we het natuurlijk met putten van 60 en 90 meter diep, dat is natuurlijk veel te diep voor de tong in het donker, wel leuk dat we dat allemaal mogen lezen!
  Denk dat Martijn de juiste keuze heeft gemaakt om niet mee te gaan, maar natuurlijk blijft het vissen en had je net zo goed een emmer half vol kunnen hebben?
  Volgende maal beter!

  Groetjes Peter

 2. Stefan Groenheide > juni 10, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert, wat een verhaal man, maar in ieder geval toch wat tongen gevangen!
  Aardig om ze aan je tijdelijke vismaat te geven, het is behoorlijk warm weer, waardoor de animo ook in het weekend groot zal zijn daar, ik sla een weekje over derhalve.
  Groeten, Stefan

 3. John Pieper > juni 10, 2023

  Antwoord

  ha maat jammer van de vangsten. ik denk dat Zeeuwse zagers en pieren toch beter zijn
  ik had gelukkig in restaurant tafelen in Middelburg betere vis vangsten dan jou
  knap dat je nog een verslagje hebt gemaakt
  vanavond maar vis eten in zeeland dan
  groet john

 4. Nico > juni 10, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuk dat je de vis en aas aan de buurman heb gegeven mooi van je. En dat je ook nog twee Tongen heb gevangen zal je gaan denken ga het nu onderhand gebeuren om vis te gaan vangen. Jij heb er mooie foto’s van genomen en met een leuk verslag er bij. Succes voor de volgende keer alvast dan toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 5. Henry > juni 10, 2023

  Antwoord

  Hoii Eldert,
  Een dag nadat ook Sjakie en ik de waterkant bezocht hadden lijkt het er op dat de vangsten ongeveer gelijk waren oftewel bedroevend! Ook jij hebt helaas net als wij de krabben wat vet liggen mesten.,Het is natuurlijk altijd leuk om aan de waterkant te vertoeven maar uiteindelijk gaan we er toch voor om ’n visje te vangen, anders kunnen we beter alleen ’n zwembroek meenemen dat scheelt sowieso een heel gesjouw. We blijven toch positief denken en hopen dat de vangsten overal op korte termijn beter zullen gaan worden. Bij je volgende visserij in ieder geval minimaal enkele maaltjes dikke tongen.
  Groetjes, Henry

 6. ies > juni 10, 2023

  Antwoord

  Whow Eldert, wat een verhaal, pfff ben blij dat het bij mij in de buurt niet zo diep is, maar hoe dan ook, toch vis gevangen waar je voor ging en aardig bezig gehouden door een echte local , zodat de tijd van zitten niet te saai werd. Ik zelf zit te twijfelen wat te doen met de strand stokken, ergens denk ik dat ik voortaan maar meer naar de kust ga met mijn kuntaas hengel voor de zeebaars en de pen hengel voor de harder, misschien wil dat beter en dan alleen voor de sport. Maar uiteraard voor je volgende sessie bakken met maatse tongen toegewenst.
  Groetjes ies

 7. Hugo > juni 10, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Wat is er aan de hand man! De vangsten zijn desastreus en waar ligt het aan? Het voorspelt weer niet veel goeds hè, nu zal het weer te warm zijn……! We zullen moeten afwachten en hopen op betere momenten. Een geluk dat die echte locale visser je de geheimen van de WW heeft bijgebracht 😂. De moed niet verliezen we gaan die scheefsmoeltjes wel vinden. Succes bij je volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 8. Wim Schouten > juni 10, 2023

  Antwoord

  Afgelopen donderdag ook bij Vlaardingen gevist. Niet de moeite genomen een berichtje te plaatsen. Met z’n tweeën van 21:00 tot 00:30 geen stootje gezien. Wat me opviel is dat het water bijna zoet is, dit bevreemde mij daar er de afgelopen weken geen regen gevallen is. Maar afijn volgende keer beter.

 9. Fishguppy > juni 10, 2023

  Antwoord

  Wim, erg leuk weer eens iets van jou te horen! Zoet zit vooral bovenin maar net als iedereen zoek ook jij een reden, denk dat het gissen blijft? Ga je nog steeds richting Denemarken?
  Grtjes Peter

 10. Wim Schouten > juni 10, 2023

  Antwoord

  Ha Peter, we zijn de eerste week van mei met 5 vissers geweest. Veel platvis gevangen rond de groene paal en ook veel gulletjes die al wat groter worden rond 50 cm ongeveer 2 km zuid in verlengde van de groene paal rond 20 meter. Aankomende oktober ga ik weer een week met onze zoon. Volgend jaar mei gaan we met 3 vissers naar IJsland.
  Groet Wim

 11. Fishguppy > juni 10, 2023

  Antwoord

  Mooie vooruit zichten Wim, groot gelijk, wij gaan ook eind oktober naar Aabenraa, gewoon de toerist uithangen, niet om te vissen.

  Grtjes Peter

 12. Eldert > juni 10, 2023

  Antwoord

  Heren , als ze mij 1 reden zouden verplichten te noteren dan zou ik zeggen het water is nog te koud . Onderweg naar huis vanavond hoorde ik dat er op de stranden overal werd gewaarschuwd voor het koude water . … 16 graden geloof ik . Dus waarom de waterweg dan niet te koud? Maar ja wie ben ik ? Ik ben ook geen professor maar een verdwaalde Zeeuw.
  Groeten

 13. Martijn Boone > juni 10, 2023

  Antwoord

  Heeej Eldert. Wat een mooi verslag weer zeg, Je bent nooit te oud om te leren he. En die 4 jaar is 40 jaar maar dat is een typfoutje haha. Weet je nog vroeger op de grevelingen op de MS Theo?? 1 of andere mafkees, nadat ik met hem in de knoop zat, vertelde ons dat er een enorme onderwater stroming was daar en dat je met 350 gram ankerlood moest vissen in die put bij scharendijke hahahaha……. De redenen dat ik vrijdag niet mee ging was niet om de slechte berichten hoor, dat intereseert me niet zo veel, maar meer omdat ik op vrijdag laat thuis ben van mijn werk. Liever kom ik op zaterdagavond maargoed dat zien we nog wel. Het komt goed deze zomer!! En ga jij maar lekker eerst bij mij mee met die Rana op zoek naar zeebaars bij de pietermanskreek of de percelen tussen yerseke en krabbendijke. En na afloop weer die verrukkelijke berehap pinda…. Vanmiddag met dit bootje naar de zandplaat geweest met de kinderen om te zwemmen, heerlijk joh!! Tot horens vriend, en hopelijk tot snel!! We WhatsAppen wel ff over een datum voor de Oosterschelde baars….. Groetjes Martijn

 14. Fishguppy > juni 11, 2023

  Antwoord

  Eldert, dat is zeer zeker niet de reden, tong begint sporadisch te azen bij 11 graden en word vreetzuchtig bij 13 a 14 graden, dus 16 is zeker niets mis mee. Je vangt hem soms nog tot ver in December, ik citeer een verslag van Henry en Jack in December met 6 mooie flappers, op een plek die ik ze gewezen had, een aantal jaren geleden. Denk dat we de reden moeten zoeken, bij mindere aantallen, ach niemand kan het echt zeggen.
  Grtjes Peter

 15. Wim Schouten > juni 11, 2023

  Antwoord

  Wellicht scheelt het als de wind uit een andere hoek gaat komen. We hebben nu al weken een windrichting tussen noord en oost. Mijn opa (die beroepsvisser was) zei vroeger altijd; is de wind van oost tot noordwest, blijf dan maar in je nest 😜
  Grt. Wim

 16. Eldert > juni 11, 2023

  Antwoord

  Oke Peter , die valt dan af.
  Volgende ….. de zeer sterke stroming. Want dat was vrijdag echt niet normaal . 190 gr ankerlood ging er nog vandoor. Nooit zo meegemaakt daar .
  Gr, Eldert

 17. Wim Schouten > juni 11, 2023

  Antwoord

  Ha Eldert, ja stroomde zeker erg hard. Had ik niet verwacht gezien de halve maan periode

 18. Stefan Groenheide > juni 11, 2023

  Antwoord

  Mijn vermoeden is dat ze gewoon niet azen, ofwel ze komen heel makkelijk aan het benodigde voedsel, ze zitten er vast wel, getuige de betere vangsten in het najaar keer op keer, dan vreten ze zich vol voor de winter en azen actiever, nu zit er ook enorm veel speldaas en garnalen en krabbetjes, die zager laten ze links liggen. Dat is mijn vermoeden… Zeebaars het zelfde verhaal, 1 versnelling met de bek open en voor de rest van de dag genoeg gevreten… Overigens lag strand op de Maasvlakte helemaal met sprotjes, er is niet eens meer genoeg plek in het water…

 19. Jack jozen > juni 11, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert.
  Wat heb je er weer een prachtig verhaal van gemaakt met de stroming klopt wel hsdden Henry en Ik daarvoor ook al maar wat blijven de vangsten toch achter je zou zeggen minder beroeps vaart het word beter niks is minder waar alleen maar slechter. Maar jij laat toch wel zien dat er tong is als is het dan wel minium .wij gaan eerst op vakantie hopelijk is het over een maandje wat beter en worden de twee Brabanders ook weer actief.
  Veul groetjes Jack.

 20. Fishguppy > juni 11, 2023

  Antwoord

  Stefan, ja wat dat betreft 6 of 8 tongen zijn niet de vangsten van 4 seizoenen geleden, waar met regelmaat de 20 maatje werden overschreden. Speldaas zwemt vooral bovenin en tong strak op de bodem, maar zal altijd gissen blijven en natuurlijk proberen wr er allemaal onze visie op te geven en dat maakt onze site ook zol leuk, toch
  Grtjes Peter

 21. ies > juni 12, 2023

  Antwoord

  Lol, ik kan het niet laten, maar uhhh welke zagers, want als de tongen aan komen zwemmen zien ze alleen gepoetste haken liggen.
  Groetjes ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *