Home Gastvissers Eldert, Federatie wedstrijd Hoek van Holland

Eldert, Federatie wedstrijd Hoek van Holland

Advertenties

Hallo  Fishguppyers

 

Dit keer geen verslag waar de oorzaak jeuk van was maar gewoon gezellig visuitje  van de club.

Het begon een paar weken geleden al. Een appje van John uit Zeeland… … 30 okt is de federatieve bij Hoek van Holland.  Dan weet ik al genoeg . De vraag van hem is of ik zin heb om mee te doen.

En om eerlijk te zijn  , ik vind het wel weer leuk om wat vismaten van de club te ontmoeten.

Gewoon een clubwedstrijdje meevissen komt er haast niet meer van dus ik heb ja gezegd mits dat 1 van hun voor aas kan zorgen . Want dat gaat voor zeeuwen wat makkelijker  dan voor gouwenezen.

Geregeld,  John zou pieren voor me steken en gelijk proberen wat witjes te bemachtigen en Marco zou een ons slikken voor me meenemen.

Afgelopen week diverse keren buienradar  geraadpleegd maar dat was niet om vrolijk van te worden. En zo kwam de zaterdag steeds dichterbij. Maar goed , ik had ja gezegd dus dan laat je het niet afweten. We zijn immers geen watjes. Wie weet begint het op het strand vanzelf wel te jeuken.

Goed, dan het vissen. Ik werd ingeloot in vak A . Krijg je van te voren al te horen dat dat over het algemeen het slechtste vak is.

10 uur gaat de toeter en het vissen is begonnen. En binnen de 5 minuten zie ik al een rammelende top en jawel , het eerste  baarsje is binnen. Volgende draai niks . Zo een paar keer en ik dacht ,  die afhouders terug in de kist en alleen met dwarrellijnen verder . En dat was de goede keus want tot half 1 was het iedere draai vis.  10 vissen stonden toen inmiddels al genoteerd op de kaart. Maar toen viel het stil . De zeebaarsjes hadden geen zin meer. Om me heen zag ik ook niet veel meer spectaculairs gebeuren. De regen ja , dat heb ik wel veel gezien en gevoeld. En als je er dan op den duur ook nog achter komt dat je visbroek niet meer waterdicht is……

Om 14.00 uur klonk het eindsignaal . Gelukkig  in  de laatste 1,5 uur nog 2 bij gevangen  . Wel mooie trouwens, een bot van 32 en een baarsje van  30.

En zo eindigde ik met 12 vissen op de kaart. Van de controleur hoorde ik dat er zeker 4 waren met meer dan 15  in mijn vak . Dus of het voldoende is om door te mogen naar het NK in Noordwijk   daar zullen we komende week achter komen.

Eerlijk gezegd heb ik toch lekker gevist ondanks al de regen.

Thuis gekomen eerst alle spullen schoongemaakt en toen echt genieten van een heerlijke REGENdouche.

Niet veel foto’s deze keer, daar was het te slecht weer voor.

Met visvriendelijke  groet,

Eldert

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Ha Eldert, dat zijn vermoeiende dagen, zulke selectie wedstrijden! Ik weet niet of je nog steeds halverwege van stek moet wisselen, van A naar C, wat wil zeggen dat je 2 vakken om moet?
  Vroeger waren deze wedstrijden altijd steevast aan het strand van Dishoek en deden er meer dan 300 vissers mee en eigenlijk is het een grote loterij.
  Maar zo te zien heb je toch leuk gevist en gevangen en daar doe je het toch voor tenslotte!

  Groetjes Peter

 2. Gino > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Mooi man dat je mee hebt gedaan en dan nog wat vis op het strand weet te halen is toch mooi meegenomen.
  Ja het weer was nier denderent hé… en als je dan nog nat in je broek zit, haha, sorry 😂
  Hopelijk was je resultaat voldoende.
  Die douche achteraf maak alles weer goed.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Nico > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert. Achteraf is het toch mee gevallen in je vak waar je heb gestaan. En mooi dat je ook weer eens met de club het mee gedaan. Jij heb ook mooie foto’s genomen en ook met een leuk verslagje er bij. En je moet weer op zoek naar een nieuwe regen broek he. Voor de volgende sessie heel veel succes dan alvast toegewenst.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. Stefan > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert, je hebt volgens mij een keurig resultaat bij elkaar gevist, jammer van het slechte weer, maar dat ben je na afloop snel vergeten, benieuwd of je nu door gaat naar het NK, om de fishguppy eer daar hoog te houden😀
  Groeten, Stefan

 5. hugo > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Clubvisserij is niet mijn ding, te druk en te veel verplichtingen maar ieder zijn ding natuurlijk. Je hebt daar in ieder geval goed je mannetje gestaan, hopelijk genoeg cm om naar het NK te mogen gaan. Ja en een natte broek dat vist niet gemakkelijk hè ha ha. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 6. Eldert > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Nou Peter , gelukkig is dat niet meer zo dat je tussentijds moet verkassen. Ik moet er ook niet aan denken. De opkomst was dit jaar bar slecht . Ik weet van vorige jaren , ( die enkele keren dat ik heb meegedaan), dat er altijd een apart vak was voor jeugd en een vak voor dames. Nu was dat al niet meer vanwege de geringe belangstelling. Er waren nu 80 deelnemers , andere jaren waren dat er rond de 200. De beste 40 % van ieder vak mogen door naar het NK wat komende zaterdag al is in Noordwijk, en afgelopen nacht kreeg ik al een appje dat ik daar ook mag deelnemen samen met nog 2 van WSV-REIMERSWAAL.
  Voor mij de eerste keer , ik ben benieuwd. Je horen er van.
  Groet Eldert

 7. Jack Jozen > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert .
  Je hebt er toch voor jou een mooi wedstrijd van gemaakt goed dat je over schakelde op dwarrellijnen die kapotte regenbroek was natuurlijk een excuus als je niet kan ophouden Ha Ha. Maar super dat je ook geplaatst bent voor de eind fase heel veul succes volgende week.
  Veul groetjes Jack.

 8. ies > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert, gefeliciteerd met je plaatsing. Dan heb je het toch heel erg goed gedaan in dat takke weer, uiteraard verwacht ik wel dat je een top tien plaats vist, het kunnen vissen weten we wel, maar je moet ook geluk hebben wat de loting van de stek betreft. veel succes volgende week.
  Groetjes Ies

 9. Henry > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Een prima verslag van je wedstrijdvisserij. Ikzelf ben zeker geen wedstrijdvisser sowieso niet omdat dit bijna altijd verplichtingen met zich mee brengt, dit keer moet je bijv. toch op pad ondanks de regen.
  Alhoewel je volgens de “kenners” in een slecht vak stond heb je tijdens dit evenement een mooi aantal vissen op het droge kunnen takelen, Chapeau !!!! Heel veel plezier en SUCCES bij de NK in Noordwijk.

  Groetjes, Henry

 10. Peter(fishguppy) > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Proficiat Eldert, toch knap en nou heeeel veel suc6 toegewenst op het eindbal!
  Gr Peter

 11. Nico > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Namens mij ook proficiat en heel veel succes voor later toegewenst dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 12. JEFF > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hé eldert.

  Heel veel plezier in Naaldwijk en wie weet gaat het nog lukken ook om bovenin mee te doen!
  Als je maar lol hebt toch!?

  Jeff

 13. Stefan > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Dat is mooi Eldert! Succes daar in Noordwijk!

 14. hugo > oktober 31, 2021

  Antwoord

  He Eldert,

  Zo zie je maar een slecht vak met een goede visser brengt altijd resultaat aan het water water. Succes daar aan Noordwijk en laat ze eens zien dat je een echte Fishguppyer bent.

  Grts Hugo

 15. Eldert > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Dankjewel iedereen voor de leuke reacties . Het zal een verrassing worden want voor mij word het de eerste keer dat ik daar vis. Ben er nooit geweest. Een ding weet ik wel zeker , het is geen waterweg . Dus als er mensen zijn die daar bekend zijn…… tips zijn van harte welkom.
  Groet Eldert

 16. Erik Bloem > november 1, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,
  toch weer even een dagje lekker er uit geweest man. En niet eens een slecht resultaat toch?
  Op een onbekende locatie er toch redelijk wat uit kunnen sleuren is supergoed. Ik mag leijen dat je doorgaat naar Noordwijk, zou gaaf zijn en als het niet zo is heb je weer een visdag over om naar je eigen locaties aan de Waterweg te gaan moet je maar denken .
  Tot rap ergens.
  Groeten, Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *