Home Gastvissers Zeeuwse kust

Zeeuwse kust

Advertenties


Hoi Sportvisser, 
Vrijdag 30 april 2010 
Vrijdagnacht met vismaat Mario richting Zoutelande. Westje vier en dus pal op kop, ’t ging net, hoewel dit voor tong niet de meest ideale omstandigheden zijn. Heel kort samengevat; de vangst was weer bagger, we vingen voornamelijk kleine scharretjes en botjes, ik ving mijn eerste zeebaars van 2010 helaas was deze, net als het gulletje dat Mario ving amper een cm. of dertig.
Niet één tongetje, zelfs geen kleintje.
 Zeeuwse kust


Mario in volle actieJa,…. wat dan?

Gelukkig heb ik erg veel viscontacten en na de nodige telefoontjes rolde eigenlijk vrijdagavond de gouden tip al binnen, dus samen met m’n maat naar ” the place to be ” 
De eerste uurtje bleef het erg stil maar van zodra de schemering viel gebeurde er dan toch waarvoor we kwamen.

Na het vangen van enkele botjes tikte er bij mij de eerste tong van 2010 aan, een kleintje. De trend was hiermee gezet want gedurende het verdere verloop van de avond bleven we redelijk in de vis zitten. ‘k moet er wel bijzeggen dat we voornamelijk bot vingen maar tussendoor liepen er toch best wel aardig wat tongen waarvan enkele van respectabel formaat. Zeeuwse kust Zeeuwse kust

Ook mijn maat ving zijn visjes maar geraakte toch beduidend moeilijker bij de vis dan ik,…. waaraan het lag???

Een erg geslaagde sessie wat mij betreft. De exacte locatie kan ik, aangezien het de stek is van een maatje van me, niet prijsgeven.
Ik ving acht tongen en een bot of 15?, Mario had 11 botten en twee tongen

. Zeeuwse kust
06 mei 2010

Afgelopen dagen echt niet stil gezeten, ik maak zoveel mogelijk uren want daar draait het allemaal om op ” onze ” tongstek. Per tij zijn er gemiddeld twee periodes van een uur, een uur ’n half dat de tong daadwerkelijk bijt. Het gaat er dus om, om op die momenten zo scherp mogelijk te vissen. Soms lukt het me om op een tij een tong of vier- vijf te vangen, jammer dat ik geen grote exemplaren meer ving, tongetjes van 25 à 30 cm. zijn de standaard.
De botten die we vangen zorgen uiteindelijk nog steeds voor het meeste beweging, per tij mag je rekenen op een botje of 10 – 15 waarvan enkele toch erg mooie exemplaren.


Zeeuwse kust

 

Zondag 9 mei 2010 Gisteren naar West Kapellen gereden om een portie zeebaars.
Aankomst rond 22.00u. met hoogwater om 23.00u. misschien wat laat maar goed. 
Al snel kreeg ik een mooie beet op een lange wapperlijn met een haakje 1/0 op, gedrapeerd met enkele forse zagers. Altijd spannend om zo’n beten in te halen,… helaas ’t was een dikke bot. 

We visten tot 03.00u. en zagen helaas amper een visje, ik ving drie botjes, Mario een wijtinkje, een scharretje en een tong van 24cm!
Er was dus weer niet veel te beleven aan de Walcherse kust.

Hoewel,…
We zaten enkele stranden verwijderd van het KNRM huisje, rond middernacht zagen we plots de reddingsunit uitrukken, het strand naast ons werd de reddingsboot te water gelaten. Al goed, het duurde maar even of die boot was alweer vertrokken. Een poosje later, een klein uurtje denk ik, kwam er een van de life guards ons vragen of het mogelijk was om onze visserij even te staken, of verder te vissen wat verderop. Een vissersbootje was blijkbaar verrast door de felle wind achter de punt van Westkapelle en moest door de reddingsboot aan wal gebracht worden.

Wauw, dit zijn taferelen die je niet alle dagen te zien krijgt, erg indrukwekkend allemaal.
Gelukkig liep het voor de onfortuinlijke visser allemaal goed af.

Voor de reddingswerkers van de KNRM een dikke pluim, als je dan even bedenkt dat dit allemaal vrijwilligers zijn.
Chapeau in’t Vlaams of hoedje af in’t Nederlands hoor.
Zeeuwse kust Zeeuwse kust

 Berging van het vissersbootje Waarna de reddingsboot met de hydraulische trailer uit het water wordt gehaald. 

Zeeuwse kust

En weg waren ze,… Groetjes, Jack.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *