Home Gastvissers Is de vis met vakantie?(Loze vissertje)

Is de vis met vakantie?(Loze vissertje)

Advertenties


Hallo allemaal.

Zaterdag 22-02-’14 weer eens een dagje gaan vissen. Deze keer samen met ons pa. We zijn begonnen aan het Veerse Meer. Het Veerse Meer staat nu 10 jaar in open verbinding met de Oosterschelde bij de sluis bij Kats.

Sportvisserij Zuid-West Nederland is dit jaar begonnen met een onderzoek naar de visstand op het Meer. Ze weten dat er grootte botten tot 50 cm en scholletjes en griet voorkomen, alleen nog niet hoe of waar. Daar wilde ik wel aan meewerken, en op het internet las ik dat ook H.S.V Middelburg een testdag ging vissen aan het Veerse Meer ter hoogte van Vrouwepolder.

We zijn om 9:00 het aas gaan halen bij Super-Catch in St Willebrord, en om 10:30 kwamen we aan bij Vrouwepolder, en hebben even gekeken of er hier een visje boven kwam. Na een kwartier te hebben gekeken, en geen vis te hebben gezien, zijn we vertrokken naar een ander deel van het Veerse Meer. Met windkracht 5 op onze kop hebben we er een uur gestaan. Het aas was zo van de haken, en geen vis.

Als iemand ervaring heeft op het Veerse Meer, laat eens een berichtje achter. Het is nog een nieuw en jong viswater, en zo leren we weer van elkaar. Door de wind en de kou, besloten we om ergens anders te gaan vissen. Links van de Zeelandbrug. Wind in de rug en het zonneke op onze bol. Vrij snel lagen onze onderlijnen op de bodem van de Oosterschelde. Ons pa viste op een afstand van ongeveer 60 to 70 meter, en ik rond de 100 meter.

Is de vis met vakantie?(Loze vissertje) Is de vis met vakantie?(Loze vissertje)

Wachten op wat er zou komen, genoten we lekker van het zonneke, en ons pa pakte zijn stoel, en zette zich lekker weg. Het leek wel voorjaar.

Is de vis met vakantie?(Loze vissertje)

De tijd ging snel voorbij, maar er was nog geen visje boven gekomen. Het geen wat er alleen maar boven kwam, waren krabben en van die aparte zeesterren. Ondertussen was het water al weer aan het opkomen, en de vangsten bleven uit. Het enige wat nog boven water kwam was een nieuwsgierige zeehond op ongeveer 50 meter uit de kant.

Is de vis met vakantie?(Loze vissertje)

De stroming kwam er flink in, en het enige wat ik nog aan m’n lijn kreeg was zeewier. Dit is ook 1 van de redene, waarom ik niet meer graag vis op de Oosterschelde is vanwege het vele wier. Jammer, maar staan pompen voor wat sla, doen we niet graag.

Is de vis met vakantie?(Loze vissertje) Is de vis met vakantie?(Loze vissertje)

Ons pa vangt ook alleen maar wat krabbetjes en zeesterren, en om 15:45 besluiten we om nog 1 keertje in te gooien. Om 16:00 halen we op, en warempel, er zit bij mij een scharretje van 15 cm aan. We hadden het aas (klein handje) al weggegooit, en we pakken in en gaan naar huis.

Is de vis met vakantie?(Loze vissertje)

Jammer dat het slecht was met de vangsten, maar het voorjaars zonneke pakken ze ons niet meer af. Het lijkt wel of de vis al op vakantie is en we moeten wachten op de zomervis. Zo vangt m’n broer in Januari zijn eerste tong van 2014, en zo vang je niks. Volgende keer beter.

Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 24, 2014

  Antwoord

  Hoi Johan,
  ik zou willen, dat ik nog eens met mijn pa mocht gaan vissen, maar dit kan helaas niet meer!
  Wat een mooi verslag weer!
  Bijna visloos en dan toch de moeite nemen!
  Kan niet anders zeggen, dan, Respect!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > februari 24, 2014

  Antwoord

  Hallo Johan. Alle eerst wat een mooie sfeer foto”s die jij heb gemaakt. Ja in het buiten water ga het ook nog niet zo denderend.Maar je bent in ieder geval lekker buiten en vooral
  als het zo een weertje is toch, En ook ik wacht op de zomervis.

  Mvgr Nico.

 3. Werner R. > februari 24, 2014

  Antwoord

  Hey Johan,

  Jij gaat in ieder geval nog vissen is bij mij al veel te lang geleden, en als je dan zo een verslag leest begint het wel weer te kriebelen.

  Ook al vang je niks je zit toch aan het water en een goede visser is al blij als hij aan de waterkant kan zitten niet dan?

  Hoop ook snel weer eens te gaan aan het weer zal het niet liggen!

  Groetjes Werner R.

 4. Johan het (loze) vissertje > februari 25, 2014

  Antwoord

  Hey mannen.

  Bedankt voor jullie reacties.
  Ik zeg altijd “nooit geschoten is altijd mis”, en de eerste arbeidsvitamine zijn binnen. Nu effe wachten op de zomervis, en dan zijn we weer lekker los. Ik noem het maar de kommertijd.

  Gr. Johan het (loze) vissertje

 5. leon > februari 26, 2014

  Antwoord

  Hoi Johan,

  Lekker buiten, ja het veerse meer, ook weleens staan te kijken maar heb er niet veel vertrouwen in, volgens mij zit er alleen op een paar diepe plekken vis, netzo als op de grevelingen, eigen klein platvis bestandje wat zich in stand kan houden.
  Die wijting en haring dat komt gewoon elk jaar met de sluis mee.
  Ben bang dat oosterschelde ook die kant opgaat ,in mindere mate dan door de kering.
  Hadden ze tig jaar geleden ook niet konden bedenken dat dat zou gebeuren , klinkt negatief maar is wel de waarheid helaas..maar we houden vol haha!

  Mvgr Leon

 6. Luc > februari 26, 2014

  Antwoord

  Hey Johan,
  Fijn toch als je eens samen met je pa op stap kan. Vissen is 1 en vis vangen is 2 , met het eerste ben ik ook al blij, als ik maar niet moet werken ­čÖé en dan zeker met zulk mooi voorjaarsweertje. Uiteraard is het altijd leuker als er wat vis boven komt. Maar de schar is momenteel aan het paaien en de gul zit er ook niet. Ik ben ondertussen ook al een paar keer van een kale reis terug gekomen hoor. Jammer genoeg scheelt er wat met mijn fototoestel want bijna al de foto’s zijn mislukt. Op die stek heb ik ook al meerdere keren gestaan , maar nog nooit met veel succes. Hopelijk trekken de vangsten snel weer aan.
  Groeten Lic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *