Home Strand en kantvisserij Vissen aan de Waterweg

Vissen aan de Waterweg

Advertenties

Vandaag was de windverwachting te hoog voor met de boot en later op de dag, onweersbuien, dus deze ochtend vroeg naar de Waterweg, kijken of ik een maaltje tong kan vangen.Het is rond 7 uur hoogwater en deze plaats is het best met het afgaande getij, dus ik begin om goed 7 uur met vissen.Ondelijnen met gewone rode bezemafhouders en haakje nr. 6 en als beaasde reserve onderlijn gebruik ik een weegschaal.Het begin is overdonderend, gelijk aan beide stokken beet en de eerste lijkt op paling en ik krijg gelijk, al is het geen grote.

Waterweg

De tweede was een echte tongenklap en hij draait ook als tong en het is mijn eerste doublet van het jaar.

Waterweg

Mijn eerste doublet van het seizoen
Een ondermaatse van 23 cm en een van precies 30 cm.

Waterweg

Dan zou je denken, nu gaat het helemaal los, maar het tegengestelde is waar!Maar na een tijdje toch weer beet op beide stokken, een botje en een palinkje is het resultaat.

Fishguppy aan de Waterweg

Fishguppy aan de Waterweg

Het valt me vies tegen, maar er staat ook een erg harde stroming, wat ook niet echt best is.Maar dan toch weer een duidelijke aanbeet, wat weer naar tong voelt, maar hij is weer te klein.

Fishguppy aan de Waterweg

Dan volgt er een korte periode wat op bottenmeppen begint te lijken.

Fishguppy aan de Waterweg

Fishguppy aan de Waterweg

Fishguppy aan de Waterweg

Bot(jes)Festival
Het valt me op dat ik vandaag alle botjes aan de middelste haak vang, aan de leegloper en 1 paling en alle tongetjes aan de zager.

Ik wil tegen 10.00u voor het laatst inwerpen en dan vang ik de voorlaatste draai nog een tongetje, maar weer ondermaats.

Fishguppy aan de Waterweg

Dat maakt 3 ondermaatse tongetjes en een tong die telt voor het klassement.Ik had misschien de verwachtingen hoger ingesteld, maar we mogen niet vergeten dat het tijdens het daglicht was en met de maat van de tong moet je gewoon geluk hebben, de ene keer zijn het meer grote dan de ander, maar ik heb in ieder geval weer reuze genoten, om weer eens van de kant te mogen vissen, op mijn favoriete soort vis.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *