Home Gastvissers Jack Peelman, vissen aan de Westerschelde

Jack Peelman, vissen aan de Westerschelde

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Gisterenavond sloot ik mijn visjaar af langsheen de dijk aan de Westerschelde.

Ik had ‘s ochtends het plan opgevat om ondanks de felle wind te vissen. Ik had namelijk een nieuwe hengelsteun en aasbakje als kerstcadeau gekregen, de steun had ik afgelopen week al wat gemodificeerd naar mijn noden en wilde dit graag gaan uittesten. Gezien de voorspelde wind had ik op G-maps gezocht naar een stek waar ik de wind wat in de rug zou krijgen. Het werd het Goese sas,… Daar aangekomen bleek de wind niet helemaal te staan zoals verwacht, ik had’m meer in de zij dan in de rug,… wat verder door gereden in de hoop een uitvalmogelijkheid te vinden. Katse veer, Kats, Wilhelminadorp,… foute wind of geen vertrouwen in de stek,… Dit ging ‘m niet worden zo. Rond 16.00u, ik was ondertussen 1,5 uur aan het rondrijden en dijken aan het beklimmen, besloot ik het maar op te geven en terug naar huis te rijden. Jammer maar 6-7bft maakt vissen zo goed als onmogelijk. Op de terugweg op de A58 zag ik afrit ‘sGravezande,… misschien toch even aan de Westerschelde kijken.

Aangekomen op de stek stond er reeds een Belgische visserman. Na een snel praatje besloot ik het iets verderop te proberen, de dijk waar we achter stonden beschermde voldoende tegen de felle wind.

De nieuwe spulletjes uitgepakt en vissen maar, rond 16.30u. kon ik er eindelijk aan beginnen, een late start met LW om 18.30u.

Jack Peelman, vissen aan de Westerschelde

Nieuwe DAM strandsteun

Jack Peelman, vissen aan de Westerschelde

Aasbakje Ridgemonkey met handige verstelbare klem

Jack Peelman, vissen aan de Westerschelde

Lijnen kapstok, altijd handig enkele beaasde onderlijnen die klaarhangen – Dat het nieuwe materiaal uitermate beviel hoeft geen verder betoog hoewel ik aan de lijnen kapstok nog een wijziging moet uitvoeren. Deze moet ik nog in hoogte regelbaar maken, ik had te weinig rekening gehouden met het wegzakken van de steun in het losse zand. Op de vloer in de garage was alles perfect op maat, op de stek waren lijn lijnen wat te lang of de kapstok wat te laag, ‘t is maar hoe je het bekijkt.

Minder belangrijk deze avond, de vangst,…

Deze bestond hoofdzakelijk uit ondermaatse wijting maar dat verhaaltje kennen we ondertussen allemaal wel.

Jack Peelman, vissen aan de Westerschelde

Jack Peelman, vissen aan de Westerschelde

9 mooie scharren mochten mee naar Zandvliet, twee wijtingen mooi aan de maat gingen naar mijn visserbuurman. Ook wel weer leuk dat deze man me herkende van de verhalen op Fishguppy.

Groetjes, Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 31, 2017

  Antwoord

  Mooi Jack! Echt mooi!!!
  Ben erg blij met dit verslag, zullen er meer blij mee zijn, mooie materiaal tips! Bedankt!
  Groetjes Peter

 2. Nico > december 31, 2017

  Antwoord

  Hey Jack. Nog blij dat je het jaar af te kunnen sluiten met je nieuwe visspullen. En dan ook nog vis vangen is mooi mee genomen met een leuk verslag met foto’s er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Sjoerd Polderman > januari 6, 2021

  Antwoord

  Beste Jack, bedankt voor je uitgebreide verslag. Erg interessant. Echter ben ik vanaf het begin al geïnteresseerd naar je aasbakje van Ridgemonkey. Waar heb je deze weten te vinden? Of heb je misschien een type/artikelnummer?

  Bedankt alvast,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *