Nico bootvissen in Dover

Advertenties

Hey Allemaal

Deze week nog eens dagje naar Dover geweest. Eerst nog even getwijfeld aan het weer, maar uiteindelijk zou dit allemaal goed komen. We kregen gezelschap van onze Luxemburgse vrienden, Gilbert Zangerlé en zijn zoon. Eén keer per jaar maken zij de trip van meer dan 400 km enkel om een dagje te vissen vanuit Dover, en ik die dacht dat wij gek waren van vissen?? Zoals gewoonlijk vertrokken we in Antwerpen rond half vier naar Calais om daar de trein te nemen naar Folkestone. In Engeland was het bewolkt en rustig weer. In de haven aan boord gestapt bij Andy en we vertrokken dan ook spoedig. We zouden veel stroming krijgen tijdens de dag en op de heentrip deden we twee wrakken aan waar enkele gulletjes, steenbolken en horsmakrelen op gevangen werden.

Nico in Dover

Nico in Dover

Nico in Dover

Nico in Dover

De vangende onderlijnen waren voorzien van hokkais. De gullen werden gevangen op een traag binnen geviste sidewinder, kleur zwart, aan een onderlijn van ca 2 meter lang.

Nico in Dover

De stroming zette al snel door en werd te fel voor de diepte waar de wrakken liggen. We begonnen aan enkele driften over de Varne Ridge. De opzet was zoals gewoonlijk, een wapperlijn voorzien van haken maat 1 of 1/0, voorzien van enkele gele kralen. Enkelen visten ook met hokkai onderlijnen voorzien van stripjes inktvis. We vingen allerhande soorten vis, rode poon, Engelse poon, gulletjes, schol, schar, makreel en horsmakreel.

Nico in Dover

We misten aanvankelijk heel wat beten. Door te veranderen naar een kleinere haaksoort met hierop een kunstgarnaal en een heel fijn stripje inktvis.

Nico in Dover

De beten werden nu wel verzilverd en de daders bleken Engelse ponen te zijn. Die vingen we bijna allemaal op de onderste haak. Tijdens de kentering zijn we terug enkele wrakken gaan opzoeken. Weer dezelfde opzet als eerder. Nu kregen we meer aanbeten en konden enkele mooie kabeljauwen vangen tot 7 kilo.

Nico in Dover

Ook leuke pollakken en enkele mooie zeekarpers kwamen van het wrak af.

Nico in Dover

Nico in Dover

Nico in Dover

Nico in Dover

Nico in Dover

Nico in Dover

Nico in Dover

De vangende kleur was nu een blauwe kleur, de zon was er nu al doorgekomen. Misschien was dat de reden? De meest speciale vangst deed Fons. Hij ving op hokkais een Lipvis van meer dan 2 kilo en 48 cm, zo’n kleurenpracht, echt mooi.

Nico in Dover

Verder werden er op dit wrak ook hele grote steenbolken (40+) gevangen. De vloed zette echter al snel terug door en de beten op het wrak namen weer even snel af als ze begonnen waren. De laatste uurtjes visten we terug op de Varne, waar we door de zeer felle stroming tot wel 500 gram lood moesten gebruiken om bodem te houden. Nu werden er enkel grotere vissen gevangen, Engelse ponen en gullen.

Rond vier uur zijn we terug haven gevaren en konden onze terugreis aanvangen. Rond 22 uur reden we Antwerpen binnen en kijken alweer uit naar onze volgende trip in september.

Grtz Nico

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 27, 2012

  Antwoord

  Nico, prachtig!
  Wat een variatie aan mooie vissen!
  Zijn die zeekarpers en lipvissen ook goed om te eten, of zetten jullie ze terug?

  Groetjes peter

 2. bjorn > augustus 27, 2012

  Antwoord

  goededag peter,

  ik heb opgezocht op internet en er staan recepten van zeekarper (zeebrasem).
  over de lipvis ben ikzelf niks tegen gekomen

  grt bjorn

 3. Peter(Fishguppy) > augustus 27, 2012

  Antwoord

  Bedankt Bjorn!

  Groetjes peter

 4. ronny > augustus 27, 2012

  Antwoord

  Prachtig verslag! Mijn interesse om eens vanuit Dover te vissen is alvast aangewakkerd.
  Greets, Ron

 5. Nico > augustus 27, 2012

  Antwoord

  Hoi hoi

  Zeekarper is super lekker om te eten. De lipvis is een pak minder in kwaliteit, at er ooit eens in Frankrijk. Die vangen we niet veel vanuit Dover, maar het blijven prachtige vissen en vechten kunnen ze ook als de besten. Fingers crossed, volgende trip hopelijk weer tarbot, ook lekker natuurlijk.

  Grtz
  Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *