Home Gastvissers Jack Peelman, strandvisserij

Jack Peelman, strandvisserij

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Woensdag onverwacht een dag vrij, mooie of beter, nauwelijks wind en een vroeg tij. Rond drie uur in de middag reed ik richting Vlissingen, laagwater rond 19.00u.

Op de Parking achter de tennis had ik naast de auto’s van de vele strandwandelaars nog een plekje, ver zeulen met mijn spullen moest ik dus ook dit keer weer niet. Toen ik net voor het eerst aan het ingooien was hoor de ik iemand roepen,… Als dat Mr. Peelman niet is,… Peter Meeusen nam, na een praatje, plaats op zo’n 50 meter naast me. Altijd leuk om in bekend gezelschap te vissen.

Een sombere windstille avond werd het, waar ik voor het eerst eind januari meer last had van muggen in het schijnsel van m’n hoofdlampje dan van koude handen, de opwarming van onze aardkloot geeft rare verschijnselen,… De vangst liep, ondanks mijn experiment zoals verwacht, schar schar en schar, nauwelijks kleine wijting deze keer wat ik helemaal niet erg vond. Vooral in het donker ging het weer super, doubletten en tripels bij de vleet.

Jack Peelman, strandvisserij

Jack Peelman, strandvisserij

Ook bij Peter liep het als een trein, hoewel hij beweerde nauwelijks trippels te draaien.

Jack Peelman, strandvisserij

Lag het misschien aan mijn experiment???, ik viste uitsluitend met sneeuw ( of gezouten ) pieren.

Jack Peelman, strandvisserij

Wie zal het zeggen, verschil in vangst met vers aas kon ik in alle geval niet vaststellen. Het werd weer een geslaagde en door de aanwezigheid van Peter best gezellige avond met de nodige praatjes en fotoshoots 😊. Ik beslechte met 20 panscharren, Peter had er 14.

Geweldig toch? Als je van schar houdt zou ik zeggen, naar het Nollestrand want daar zitten er genoeg.

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 26, 2020

  Antwoord

  Hey Jack, weer erg leuk en ik begin onderhand wel erg jaloers te worden, op je mooie vangsten!
  Je foto’s waren perfect op formaat, zoals ik het eerder al eens gevraagd had aan iedereen, maar helaas zijn de meesten weer in het oude terug gevallen en gunnen ze mij het extra werk,op een enkeling na, ook niet erg, maar soms is het wel teveel. Dus bij deze een verzoek, aan iedreen, om foto’s in 800×600 pixels op te sturen, scheelt mij een hoop werk!

  Groetjes Peter

 2. Stefan Groenheide > januari 26, 2020

  Antwoord

  Hoi Jack, dat was weer een mooie sessie, met een lekkere portie schar is niets mis en gelukkig geen last van de mini wijdingen. Inderdaad fijn om in goed gezelschap te vissen. Sta zelf ook te popelen om te gaan, hopelijk gaat me dit lukken in februari en blijven de scharren nog even hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.