Home Gastvissers ies, vissen aan de Waterweg

ies, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Goedemorgen Peter en andere geïnteresseerden,

Waar zal ik eens beginnen. Er was een hoop wind uh of Mijn tenniselleboog is er nog of Wisten jullie al dat ik vergeetachtig ben? Tja er was een hoop wind eigenlijk teveel voor het mooie zoekend van zuid tot zuidwest, daarbij leek het alsof hij in de gaten hield wanneer ik wilde ingooien en dan steevast schuin van rechts ging blazen wat dan weer een grote bocht in mijn lijn gaf en als ik dan ging zitten blies hij in mijn snufferd. Ik vond dit echt op pesten beginnen te lijken en dat zouden ze eigenlijk moeten verbieden. Maar goed ik had mij voorgenomen om omstreeks 1600 uur te beginnen te vissen en tot 2200 uur te blijven qua aas had ik eens flink uitgepakt en had een ons kweekzagers en 50 pieren gehaald bij Naturel hengelsport, te samen met wat muggenlarven voor het aquarium. Het aas zag er top uit, de pieren in lagen op eigen papier ingepakt, de kweekzagers waren wat aan de grote kant, maar ja wie verwacht nou dat je in november op tong gaat vissen de plek waar ik ging zitten verwachte ik wel tong, maar wist niet zeker of ik daar de gul ook kon bereiken, dus 1 hengel met paternoster systeem met zagers en 1 hengel met jojo systeem geklipt met getordeerde haaklijn en tandem haak 4 pieren geregen en daar was het eerste vergeetpuntje. De aasnaald die ik had willen kopen voor de pieren ggrrrr. Afijn lijnen te water en de stroom zat er al goed in eigenlijk vroeger als normaal maar neem aan dat de wind mede de oorzaak was de hengel met zagers ben al gelijk met kleine tikjes en ik wachtte geduldig tot het stopte, toen haalde ik maar op m te constateren dat de haken kaal waren op wat apen haar na. Weer ingegooid en er gebeurde het zelfde op dat moment kwam ik ook tot de ontdekking dat mijn hoofdlamp nog bij de oplader lag, dat ging hem op die plek niet worden zonder licht, dus ingepakt en verkast naar een plaat waar je in de straat verlichting kunt vissen. Dat is wel een plek waar ik in vroegere jaren regelmatig gul heb gevangen En zowaar de eerste ingooi gaf de typische gul beet weer en had ik een bonkende vis aan de lijn, een gulletje van 45cm.

ies, vissen aan de Waterweg

Even later tikken op de paternoster en dat was een steenbolk goed gehaakt geen opgeblazen zwemblaas dus die kon gelijk terug. De volgende beet was weer op de jojo dat bleek een botje goed gehaakt dus ook weer terug om te groeien voor onze vrienden uit brabant daarna kwam op de paternoster de eerste tong 30cm, hierna weer beet op de jojo was een bot van 37 cm, helaas te diep geslikt dus heren ik fileer hem voor jullie en eet hem dan ook maar op voor jullie.

ies, vissen aan de Waterweg

ies, vissen aan de Waterweg

Daar na kwam op de paternoster nog een tong van 27 cm.

ies, vissen aan de Waterweg

Ik was inmiddels echt versleten dus heb de tijd die ik van plan was niet vol kunnen maken. Heb geen wijting gezien. Hadden die er ook nog bij gezeten dan had ik waarschijnlijk eerder moeten stoppen. Ik was kapot zeker na die wandeling gegeten voetbal gekeken whisky overgeslagen een ibrufen genomen en voor 23 uur sliep ik. Twijfel nog wat ik met het aas doe inzouten of verzorgen ligt een beetje hoe mijn rug het houd.

Groetjes ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 20, 2020

  Antwoord

  Goedemorgen ies,
  lekker gevist man, jammer dat je geen wijting erbij hebt kunnen vangen!
  Ik zou zeggen, ziek eerst maar eens goed uit en doe dan een nieuwe poging, zodat we nog lang kunnen genieten van jou mooie verslagen, met de nodige humor erbij, top!

  Groetjes Peter

 2. Nico > november 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Les. Toch een leuk verslag gemaakt en ook van je zelf met de vis er op. Ja als je aan de waterkant kom vergeet je dikwijls wat. En dan last van je tenniselleboog wordt je ook niet vrolijk van beterschap er mee alvast. Voor de volgende keer succes dan toegewenst en zonder pijn er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. henk > november 20, 2020

  Antwoord

  hallo ies
  jammer van de elleboog ,en dat je zpo vergeetachtig bent
  je bent gelukking niet vergeten om een verslag te schrijven
  je hebt toch mooi een aantal vissen kunnen vangen
  succes bij de volgende sessie

  groet henk 1 van de drie limburgers

 4. Henry > november 20, 2020

  Antwoord

  Hey Ies,

  Wederom toch weer ‘n mooi verslag van je visserij aan de Waterweg. Helaas zijn elle boog en schouders onmisbaar om goede worpen te maken
  Wat betreft die vergeetachtigheid ligt dat aan de ouderdom of aan de whisky?? Dit laatste werkt trouwens zeker zo goed tegen de pijn dan ibrufen. Gaaf dat je toch nog ‘n gulletje en 2 mooie tongen hebt kunnen scoren en ja…..die mooie bot is je natuurlijk van harte gegund.
  Hopelijk voor je volgende, met hoofdlampje en aasnaald, veel plezier en goede vangst!!!

  Groetjes, Henry

 5. Gino > november 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies,

  Ja ook een verhaal man, aasnaald, hoofdlamp en dan nog wat letsels de wind die tegen zit chapeau dat je het nog volgehouden hebt. Ja een lamp is toch echt nodig als het donker is hej…
  Maar toch nog een maaltje vis voor de pan is toch prima, spijtig van de wijting en die je in de steek lieten maat was bij mij precies zo…eigenlijk genoeg gevangen maar bijna alles onder de maat daar wordt je dan ook niet vrolijk van.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 6. Stefan > november 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies, mooi gedaan, weer een gulletje gestrikt in de waterweg, goed teken, lijkt me. Het moet even mee zitten, maar dan heb je wat, de betere stekken zitten over het algemeen aan de noordkant? Dus ja, dat is momenteel veel tegen de wind in…
  Een aasnaald gebruik ik nooit…
  Laatst in IJmuiden kwam de buurman mij er ook om vragen, omdat hij hem vergeten was, dus je bent niet de enige… haha

 7. jack jozen > november 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Les

  Hallo Les mooi een paar uur gevist en ook nog een mooi panneke vis bij elkaar en je ziet een rijgnaald is niet altijd nodig maar wel goed dat er straat lantaarns zijn. Goed dat je de stekken nog weet je zou die ook nog kunnen vergeten Hi en dat heeft je toch maar wel een mooi gulletje op geleverd, nu gauw herstellen en dan op naar de Wijting veul groetjes Jack. PS. was de bot lekker ja He.

 8. Eldert > november 20, 2020

  Antwoord

  Ha Ies
  Die whisky, ben je die niet per ongeluk vergeten?
  Laten we het niet hopen want iets vergeten is altijd zeer vervelend. Maar niet vergeten een berichtje te sturen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Misschien een tip…. maak een lijstje wat je altijd bij je moet hebben , hang dat ergens bij je visspullen en loop dat altijd even na voor dat je van huis gaat.
  ( en dan net als mij op mn vakantie dit jaar in Breskens, de hengels vergeten.)
  Succes. En vergeet niet dat flesje op het lijstje te zetten.
  Groet Eldert

 9. ies > november 20, 2020

  Antwoord

  Heren, allereerst dank voor de wederom gezellige berichten.
  @Peter je weet zelf hoe het is al je weer even pijn vrij bent.Dan denk je de wereld weer aan te kennen en als je dan hier de berichten leest dan begint het te kriebelen. Mijn missie is weer geslaagd met het genot van zo’n bonkende vis aan de lijn en echt dat smaakt naar meer
  @ Henry, hmmm vergeetachtig door de whisky?
  Kan ik eigenlijk niet geloven want uh ik weet nog steeds waar de flessen staan en uh ik weet wanneer het 2300 uur is dan heb ik recht op mijn borrel…..uh… of was het nu 2200 uur na ja doet er niet toe
  @Eldert, nee hoor ik was te versleten, maar gisteren heb ik om niet uit evenwicht te geraken er voor de zekerheid 2 genomen uh uh of waren het er 3

 10. ies > november 20, 2020

  Antwoord

  @ Jack, lol uiteraard op zijn Indisch klaar gemaakt

 11. hugo > november 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Ies;

  Proficiat met je eerste gul van het jaar allé dat denk ik toch! dit smaakt naar meer denk ik dan. Dat vergeten… ja ik denk als we eerlijk zijn we allemaal wel eens wat vergeten. Toch een mooi pannetje vis gevangen top man. Sneu van die pijn aan je ellenboog, maar we worden er niet jonger op hé! Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.