Home Gastvissers Jack, strandvissessie

Jack, strandvissessie

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Afgelopen dagen weer eens lekker aan het vissen geweest, verleden week vrijdag nam ik een dag vrij. Maandag 11november is in België een vrije dag dus dat werd een lang weekend vol visplezier.

Donderdagavond begon ik er al aan, een avond met een gouden randje zou blijken. Ik ging bij Zoutelande Kustlicht vol in de vis, bovendien kon ik de gehele sessie gewoon in mijn trui staan. Amper een zuchtje wind met een vangst waarvan je het warm krijgt, ik viste 5 uur, drie afgaand en twee opkomend. 23 scharren en 8 wijtingen gingen mee, zeker evenveel vis zette ik terug.

Vrijdagavond viste ik op uitnodiging met vismaatje Sjaak, we gingen aan de slag bij het Nollestrand. Volgens de weersvoorspelling mochten we rekenen op veel wind en behoorlijk wat regen. Dit klopte helemaal, de eerste uren viel het nog wel mee, wind op kop kracht 4 – 5. Daarna ging het regenen,… met bakken. Tijdens al dit natuurgeweld ging de visserij ronduit geweldig, mooie grote scharren waren ons deel, het aantal ondermaatse visjes viel veel beter mee dan aan Zoutelande. Na drie uur vissen moesten we zowat evacueren, de wind ging plots wel heel erg tekeer wat resulteerde in omgewaaide bakken en stoelen. Inpakken dus, gezien de erg korte vistijd viel zoals gezegd de vangst 100% mee. Ik telde 20 mooie scharren, vismaat Sjaak had er 17.

Van beide sessies ontbreekt fotomateriaal, de eerste keer viste ik alleen, de avond met Sjaak was het weer er te slecht voor.

Zondagavond ging ik met m’n maatje Mario terug richting de Nolle, in de wetenschap dat er hier forse schar te vangen was gingen we vol aan de bak, zes hengels in wedstrijdtempo. We visten vanaf 21.30u. tot laat in de ochtend, pas om 05.00u. stapten we terug in de auto.

De verwachting lag hoog maar al snel bleek de vis niet los zoals gedurende de stormachtige avond twee dagen tevoren. De eerste uren vingen we nauwelijks wat en dat wat we vingen was ver ondermaats. Dit gaf ons tijd om het rustig aan te doen met een kopje koffie en een koekje. Bovendien konden we de tijd maken om onze” beaas unit” verder te optimaliseren waardoor vissen steeds sneller gaat.

Jack, strandvissessie Jack, strandvissessie

Gedurende de avond trok de vangst best wel aan, regelmatig kwamen er tussen de massaal aanwezige wijtinkjes mooie scharren en enkele forse wijtingen op het strand.

Jack, strandvissessie Jack, strandvissessie

Rond laag, zeg maar de twee uur rond laag, werd het weer even absolute waanzin, ingooien en tegen dat je je kont gedraaid hebt staan de hengeltoppen te rammelen. Ondanks het vangen van heel veel ondermaatse visjes besloten we de nacht met een aanzienlijke portie bestaand uit voornamelijk schar en wat wijting.

Jack, strandvissessie Jack, strandvissessie

Geweldig weekend toch!!!

Groeten,

Jack Peelman  Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Zeehondentemmer > november 15, 2013

  Antwoord

  Hallo Jack zo nu kan je zeggen dat je een emmer vol met vis heeft gevangen. Ook nog
  mooie foto””s genomen van jullie vangsten.

  Gr Nico.

 2. Werner R. > november 16, 2013

  Antwoord

  Hey Jack,

  Inderdaad een geweldig visweekend gehad!
  Ik zie nog geen gul?
  Maar ja die heeft waarschijnlijk geen kans op bijten door al die scharren en wijtingen..

  Groetjes Werner R.

 3. Marc > november 16, 2013

  Antwoord

  Je bent goed bezig Jack ! Mooie vangst hoor.

 4. Johan het (loze) vissertje > november 16, 2013

  Antwoord

  Hoi mannen

  Aardig wat vissen gevangen, dat belooft. Ik hoop dat ik maandag as. ook met en emmertje vis thuis kan komen, ik ga eens een keer naar Westkapelle.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *