Home Gastvissers Leon en Richard, aan West kapelle

Leon en Richard, aan West kapelle

Advertenties


Hoi Peter,

Na enige weken buitenland en vakantie gehad te hebben, moest het toch maar zeker weer eens gebeuren vanaf het strand!! Zou eerst een barbeknoei hebben maar dat ging niet door. Richard van der Leede had me morgens al sms gestuurd of ik een keer mee ging met hem, helaas dat ging dus niet in eerste instantie, mijn BBQ ging niet door, dus gauw nog even sms erachteraan , binnen 15 min stond hij voor de deur ,inladen en wegwezen richting strand! Makkelijk zo,n klusbus ruimte zat !

Op de heenweg gezellig zitten praten en eens even de plaatsen laten passeren waar we zouden gaan staan , tjsa waar ga je dan heen…domburg misschien teveel groen dus die viel af……nollestrand eind lopen haha….en zo nog een paar. Afijn doel werd reddingshuis Westkapelle , daar naar beneden en langs een van die paalrijen gestaan op het strand…daar zou toch wel een visje te vangen zijn en dan voor de tong.. Tij was goed rond 22.00 laag ,weinig wind en geen regen of onweer gehad.

Richard had mooi vlakbij het strand ze auto even neergezet om de boel uit te laden en daarna bracht hij hem naar parkeerplaats dus scheelde weer sjouwen. Nou zeiden we nog , dat moet toch wel een visje worden . Beide de boel opgebouwd , Richard met Zagers en mes heften en ik met zagers en pieren dus aanbod genoeg zou je zeggen.

Leon en Richard, aan West kapelle

Richard aan de ene kant van de palenrij en ik aan de andere kant gaan staan. Ook lagen er nog twee charter bootjes voor ons neus, dus dan denk je we zitten wel goed. Eerste uur was niks , was nog afgaand water, ik denk zal eens vlakbij de palenrij afgooien, en jawel na minuut of 10 zag ik met toppie gaan , opgehaald en klein zeebaarsje eraan, net door ze lip, dus stemt hoopvol.

Leon en Richard, aan West kapelle

En toen was het stil heel stil, behalve onderwater want daar was een enorme vreterij van krabben, haken waren binnen 10 minuten leeg, maar goed aas genoeg dus stug doorgaan. Tjsa en die stilte bleef maar, niks geen beet helemaal noppes haha. Ik zei nog tegen Richard ja als je vis hebt moet je maar roepen maken we even een foto, maar ook aan de andere kant van de palenrij was het stil….tot Richard aan kwam lopen met een vis in ze hand ik denk joh zou hij nu een tong hebben maar nee helaas was een botje, dus hadden we toch allebei een visje maar daar kwamen we niet voor dus zwemt weer vrolijk rond om groter te worden.

Leon en Richard, aan West kapelle

Nou om een uur of 0100, volgens mij gestopt en de boel weer ingepakt en naar huis gereden , we waren het er beide over eens daar gaan we niet meer staan eerste komende eeuw haha! Desondanks was het een gezellige avond met Richard en zeker voor herhaling vatbaar!

Leon en Richard, aan West kapelle

Groeten Leon en Richard.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 8, 2013

  Antwoord

  Ondanks de mindere vis, toch gezellig en daar gaat het om, het vissen en niet het vangen!
  Groetjes peter

 2. Werner R. > september 8, 2013

  Antwoord

  Hey Leon en Richard,

  Jammer voor de slechte vangst, maar ja jullie zijn weer eens op pad geweest he!
  Domburg is toch wel de stek momenteel, jammer dat het groen het verpest momenteel, we hebben nog een paar weken de tijd om nog een maaltje tong te vangen..

  Groeten Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *