Home Gastvissers Vissen met Stefan

Vissen met Stefan

Advertenties

 

 

Hallo Fishguppyers,

De ene week is de andere niet.

Na vorige week 9 maatse tongen te hebben gevangen was het adrenaline peil op dusdanig hoog niveau dat ik zoiets had van hoe eerder naar de Waterweg hoe beter. Heel het jaar was het droevig , zeer droevig met de tongvangsten en nu zijn ze er ineens. Zaterdagavond, de vrouw moest werken, die stond gepland. Martijn ingelicht maar die had een vrijgezellenfeestje. John had smiddags al gevist met de club dus ja , dan alleen . Op tijd van huis want Wout sluit om 17.00 uur. Zodoende stond ik rond 17.00 uur aan het water met de gedachte om weer een lekker maaltje tong er uit te slepen. Terwijl ik nog bij Wout ben komt er een mailtje van onze welbekende Stefan… ga jij vissen vanavond? Ja, daar en daar , ( ik ga hier niet zeggen waar natuurlijk,dat mag Ies uitvogelen) . Mooi , dan zien we elkaar misschien straks. En jawel hoor , rond 18.15 uur , daar hebben we Stefan in levende lijve.  Na een hartelijke begroeting ging ons avondje samen vissen beginnen. Net toen hij aankwam pakte ik mijn eerste visje nl een zeebaarsje. En daarna , je raadt het al , was het allemaal steenbolk , nog meer steenbolk , mini wijtinkjes en grondels.

We moeten wachten tot het donker is, was ons beider oordeel . Maar het werd donker en nog meer donker en nog langer donker , te donker maar tong ? ??? Nee , ho maar. Nog wel een draai gehad waarvan ik dacht dat de eerste tong zou binnenkomen maar nee hoor … een triplet met 3 verschillende soorten vis nl. steenbolk, wijting en bot.

Totdat…….rond een uur of 9 , ineens mega veel stroming in het water en daar zie ik tijdens mijn plaspauze vanuit mijn ooghoek een hele mooie beet . Het zal wel …. even later draaien en jawel , tong nummer 1 was een feit. En het was gelijk een mooie 30plusser ook.

Even later weer een tong maar die was net net aan de maat. En toen was het ineens weer over ook met de tong en namen de bolkjes en wijtinkjes het weer over. Stefan had inmiddels ook zijn eerste tong te pakken en ging ondertussen aanstalten maken om te vertrekken ivm andere verplichtingen.  Met dat hij aan het opruimen is , pak ik nog een tongetje. Het overige aas nog van Stefan gekregen waarvoor dank maar de tong liet zich niet meer zien, nog wel de bolkjes en wijtinkjes.  Om 23.00 uur vond ik het welletjes en ben toen ook gaan opruimen. En zo was deze avond dus niet wat ik er van verwacht had . Waar het aan ligt? Joost mag het weten . Vorige week springtij, nu doodtij? Of net andersom? Ik weet het niet , als dat het zou zijn dan moet het komend weekend weer top zijn. Te veel zoet water? Lijkt me niet , dat zoete zit boven het zoute waar de tong zwemt. Ik ga voor tongspecialistbioloog studeren . Blijf je voor de rest van je leven voor verrassingen zorgen denk ik. Speciaal voor Ies nog een foto van de wolken om te zien waar we gevist hebben .

En Stefan , het was me een waar genoegen om jou te hebben ontmoet en met jou  te hebben gevist. Dat heeft mijn avond helemaal goed gemaakt.  Voor alle anderen , pak je hengels en gaan …..vis zit er genoeg . Deze avond had ik er al bij al toch wel rond de 25, 30 denk ik . En dan ook nog 6 verschillende soorten.  Tong, bot, steenbolk, wijting, zeebaars en grondel.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

 

 

 

Verzonden vanaf mijn Galaxy

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Stefan Groenheide > oktober 15, 2023

  Antwoord

  Haha, mooi verslag Eldert, het was leuk eens samen gevist te hebben, goed dat er niet massaal tong te vangen was, anders was er geen tijd geweest om te kletsen, haha.
  Dat komt een andere keer wel weer.
  Voor nu in ieder geval wel genoeg visjes gevangen wat het toch ook weer een enigzins geslaagde sessie maakte.
  Eet smakelijk die mooie tong en tot de volgende keer.
  Groeten,
  Stefan

 2. Henry > oktober 15, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Uiteraard hadden we van Stefan al het een en ander vernomen over jullie belevenissen aan de Waterweg👍En inderdaad, er zwemt 🐟genoeg . Bij ons was het vrijwel meteen na de inworp meteen raak maar in de hoofdzaak grondels. Gelukkig steken we zelf ons aas anders is het voeren van deze plaaggeesten toch een kostbare business. Al met al, jullie hebben samen de nodige lol gehad en daarbij ook nog ‘n maaltje panvis gescoord, prima toch!! Veel succes bij je volgende scheefsmoelen zoektocht 😂
  Groetjes,Henry

 3. Hugo > oktober 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  We zullen het dit jaar met de wispelturige vangsten moeten doen zeker! Leuk dat je een echte fishguppyer in levende lijve hebt leren kennen. Toch wat variatie van vis gevangen, alleen spijtig dat die scheefsmoelen het weer hebben laten afweten. We zullen uit ons pijp moeten komen om Henry de tongenmepper te verslaan.
  Succes bij je volgende trip
  Groetjes Hugo

 4. ies > oktober 15, 2023

  Antwoord

  Tja Eldert, aan de daglicht foto’s weet ik uiteraard waar jullie gestaan hebben (denk Peter ook) Maar als ik die plaats hier verkondig dan gaan onze sport vrienden die plaats mijden en vind ik straks mijn stekken allemaal bezet door die gasten met volle emmers tong Pffff ik geloof dat ik teveel fantasie boeken lees. Maar jullie hebben een gezellige avond gehad met genoeg leven op de toppen en in weze is dat ook al leuk in vergelijking met de dagen zonder een stootje. Uiteraard voor je volgende sessie grotere vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. John Pieper > oktober 16, 2023

  Antwoord

  ha maat leuke avond gehad zie ik aantal is wel beetje breed begrip zie ik tussen de 25 en 30
  toch zelf eens leren tellen
  groeten uit zeeland

 6. Nico > oktober 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Ook jij heb nog wat vis gevangen en dan ook nog een mooie Tong er bij. Jammer dat de andere vissen te klein waren in ieder geval leuke foto’s genomen. Ook met een leuk verslagje er bij. Succes voor de volgende trip dan alvast.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 7. Jack jozen > oktober 16, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert .
  Zo zie je maar de ene dag is de andere niet maar dit jaar spant wel de kroon de ene dag volop en de andere dag laten ze het afweten net of de duvel er mee speuld maar je had toch nog iets voor het panneke en dan maar hopen dat de volgende sessie de goden je weer goed gezind zijn en dat de emmer weer vol komt.
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Peter(Fishguppy) > oktober 21, 2023

  Antwoord

  Eldert, t kan niet altijd feest zijn he? Toch constant rammelende toppen gehad, of dat je daar blij van kan worden is een 2e verhaal, veel verdraaide haaklijntjes is ook niet alles, maar als toemaatje toch nog een redelijke flappert maakt veel goed. Jij bent net als ik, ik tel de vis ook nooit, alleen wat ik meeneem, de rest interesseert me gewoon niet.
  Mooi dat jullie elkaar ontmoet hebben!

  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *