Home Gastvissers Nico, strandvissen aan Zoutelande

Nico, strandvissen aan Zoutelande

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden. Nadat me broer Jan aan mij had gevraagd of ik zin had om weer eens te gaan vissen. Deze keer wilde hij nu op Zaterdag middag na het strand weer bij Zoutelande. Het getij was deze keer nu lekker om 16 .30 op zijn laagst en dus redelijk. Dus zo gezegd mij vrouw zei je ga je gang maar en je tref het ook nog omdat het lekker weer ook is dan. Maar eerst na de fam Dixhoorn gebeld voor het aas te bestellen en alleen maar pieren. Jan kwam hier bij me thuis tegen 13.00 en hebben we eerst de visspullen in mij auto geladen. En kort daarna richting Yerseke toegereden op onze gemakje en wat mij wel opviel het was zeer druk nu op de weg.. Het leek wel of ze allemaal richting het strand gingen wel ook heel veel camping wagens. Dus zo te zien dan kom de Vakantie weer heel dicht bij uiteindelijk kwamen wij aan daar tegen 13.30 en werden wij weer zoals gewoonlijk vriendelijk ontvangen. Toen Wij het aas hadden betaald zijn we weer op weg gegaan naar Zoutelande en dachten we toen we in de auto zaten.. Hopelijk hebben we plek daar om de auto daar weg te kunnen zetten maar bij aankomst daar bleek het mee te vallen. Maar wat wil je nu met dat betaald parkeren maar ja je wil vissen en het hoor er bij om je hobby lekker te kunnen beoefenen toch. Nadat Ik had betaald zijn Wij de dijk over gegaan en toen wij boven kwamen bleek er al 4 man in het vak te staan waar we eigenlijk wilde gaan vissen. Wij zijn maar naast dat vak er naast gaan staan en op onze gemakje eerst een hengel gereed te zetten. Wij hadden nu nog twee uurtjes mee afgaand water om lekker mee te gaan vissen en daarna nog met opkomend. De eerste onderlijn ging tegen 14.40 richting het zilte nat toe en was het afwachten of Wij wat mee vis gingen vangen Jan en Ik.

Na zowat 10 min waren de pieren er af dus er was veel animo beneden in het water om die mooie pieren op te eten maar niet door de vis. Want later in de middag app mij andere Vismaat Johan Freijters na me toe en die vertelde dat het doodtij was vandaag. Hoefde geen probleem te zijn zei hij nog maar dat bleek later wel omdat achter ons in een andere vak zeer goed werd gevangen. Bij iedere draai zagen we dat hij er twee stuks uit draaide wij stonden nu in een Vak. Waar we nu helemaal geen onderlijn kwijt raakte door die geul en ook toen we beide heel ver gooide met de wind van achteren. Het mocht deze dag niet helpen Jan haalde met binnen draaien van zijn onderlijn zat er een kleine Scharretje er aan. En Ik zelf zag een beetje en daar zat onder een heel grote plastiek zak ook een Scharretje er aan en hebben we nog gevist met twee uurtjes opkomend water. Het mocht niet helpen deze keer maar Wij zijn er lekker op uitgeweest en met goed weer er bij om ook bij te kleuren aan de waterkant. Veel plezier met mekaar en uitleg gegeven aan mensen die kwamen buurten hoe het allemaal werkte het vissen. Ik heb nu niet zoveel foto’s gemaakt van met de vis maar hopelijk kom dat de volgende keer wel goed dan. Groetjes Nico. En voor alle Visvrienden goede vangsten toegewenst daar.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 30, 2023

  Antwoord

  Hey Nico, volgens mij een dag om snel te vergeten en op met volle moed naar de volgende sessie!

  Groetjes Peter

 2. Eldert > april 30, 2023

  Antwoord

  Ha nico
  Je bent ieder geval weer in het mooie zoutelande geweest . En aan de mooie kust. Jammer van de va gst , volgende keer beter.
  Groet Eldert

 3. Leen > april 30, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico
  Jammer dat het niks is geworden
  Volgende keer weer meer succes
  Groetjes.leen

 4. ies > april 30, 2023

  Antwoord

  Hallo Nico, jammer dat de vangst van vis niet echt lukte maar weer mooi foto’s van een prachtig strand, volgende keer maar beter zeggen we dan.
  Groetjes ies

 5. Stefan Groenheide > april 30, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico, lekker genoten van het mooie weer, jammer van de slecht vangst.
  Alvast succes de volgende keer.
  Groeten,
  Stefan

 6. Nico > mei 2, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter en Medevissers. Bedankt weer van jullie leuke reactie op mij visverslag. En straks nu weer gaan proberen op de Geep.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 7. Henry > mei 6, 2023

  Antwoord

  Beste Nico,
  Natuurlijk ook voor jouw nog een wat late reactie omdat ik momenteel met m’n oude campertje in het noorden van ons kikkerlandje rond aan het tuffen ben. Toch weer in Zoutelande op het strand samen met je broer met het getijde mee kuieren om ’n visje proberen te vangen, vermoeiend maar inderdaad toch meer kans om ’n panneke schar te vangen dan op ’n vaste stek aan de waterweg. Vangsten maar zeker ook vastzitters kunnen op ’n vijftigtal meters echt wel het nodige verschil maken en ook wij treffen het natuurlijk wel eens dat de door ons beoogde stek bezet is. Ondanks de schrale vangst toch de zilte lucht opgenoven en de snuiten wat gebruind. Veel plezier en voor de volgende visserij natuurlijk enkele maaltjes vis.
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *