Home Gastvissers Nachtje Waterweg

Nachtje Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden,

Hier nog eens een verslag van Oktober 2022 geleden dat ik de lijnen nog eens nat had gemaakt. Had deze maal Dinsdag mijn aas gaan ophalen bij hengelsport Brouwers in Bergen op zoom omdat we daar in de buurt waren. Besloten om Donderdagnacht een poging te gaan wagen, na al de teleurstellende berichten stond ik niet echt te springen om zover te gaan rijden. Maar ik was echt te nieuwsgierig na al wat ik had gehoord en gelezen, dus toch maar op pad geweest. Aangekomen op de stek om23u, vertrokken er net 2 vissers die er van 14u een paar botjes hadden gevangen en zeiden dat er geen vis meer zat in de Waterweg. Dat beloofde voor wat er nog moest gaan gebeuren, maar wie niet gaat kan ook geen vis vangen hè. Bleek dat ik gans alleen was op de stek, dus plaats genoeg om een leuk plekje uit te zoeken. Alles klaar gemaakt en om middernacht gingen de lijnen het te water op hoop van zegen. Beginnen altijd eentje ver en kort om wat te zoeken, er stond wel een strakke ZW4 wind schuin op mijn hoofd wat het redelijk fris maakte 15 graden. Een geluk dat ik achter mij paraplu kon zitten wachten op wat ging gebeuren hoog water om 01.30u.

Ik vang mijn eerste visje om 1.45u een klein botje de kop is er af. Even later de gekende tik en ja hoor mijn eerst te maatse tong ano 2023 is een feit 28cm.

Er volgen binnen het uur nog 2 tongetjes van 14 en 17cm die ik naar hun moeder terug stuurde met de raad dat zij eens goedendag wou komen zeggen ha ha.

 

De krabben en garnalen doen hun naam alle eer aan binnen de 10min blinken de haken al nieuw. maar dat wil ook zeggen dat mijn 6 ons kweekzagers met het uur slinkt.

 

Intussen vang ik nog 2 kleine botjes en een paling van rond de 25cm die mijn ganse onderlijn naar de vaantjes heeft geholpen dus geen foto waard. Rond 4u weer de gekende tik en ja een tongetje van 26cm, een mens zou er gelukkig van worden hè.

 

Rond 05.00 hou ik het voor bekeken, ben ook bijna doorheen mijn aas. Wel mannen gene vette zeggen we in Belgie, maar toch 8 visjes weten te vangen op 5,30u ha ha , 3 botjes die je in een briefomslag kan steken 15cm – 1 paling 25cm – en 4 tongetjes waarvan er 2 mee naar huis gaan de rest zwemt weer.

Wat kan ik hier over vertellen mannen alleen dat het slecht is zeker…, en voor onze vrienden uit Veldhoven zelfs de botten hebben geen zin om de zagers te belagen ! niet dat ik hier om treur hè. Ik zou zeggen aan al wie zijn kans wil wagen veel rammelde toppen toegewenst en vang ze.

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 15, 2023

  Antwoord

  Ha Hugo, gelukkig weer eens een verslag van jou wat niet echt overloopt van de vis, maar ja, zoals je zelf al zegt, als je niet gaat, net als ik, vang je nooit iets!
  Toch knap dat je nog een klein maaltje tong hebt gevangen!
  Hopelijk komt er nog verbetering in dit seizoen?
  Voor de volgende, veel trillende aanbeten toegewenst!

  Grtjes Peter

 2. ies > juli 15, 2023

  Antwoord

  Hey Hugo, tja de echte bikkel komt boven drijven, de man die altijd wel een tong naar boven tovert en laten we wel wezen je hebt 8 x beet op de toppen gehad, dat kunnen niet veel vissers tegenwoordig in deze regio zeggen chapeau, maar ik hoop wel dat je volgende keer met het zweet in de nek de ene na de andere flap van 30cm of groter naar boven tovert, dan wordt de hobby toch plezanter. dus volgende keer meer rammels en vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Eldert > juli 15, 2023

  Antwoord

  Ha Hugo
  Mooi om weer een verslag van jou te lezen . Sja, waar moet je nu heen is de vraag . Overal even slecht met de vangsten . Op de stranden voor een haaitje maar ja , een maaltje tong zou toch wel leuk zijn. En ja , je moet wat toch?
  Wens je ieder geval rammelende toppen toe waar het ook mag zijn.
  Groet Eldert

 4. Martijn Boone > juli 15, 2023

  Antwoord

  Hallo Hugo, dat het slecht is dat is geen nieuws maar toch mooi om te zien dat er morgen 2 tongetjes in je pan liggen…. had allemaal nog slechter gekunt he? Als we nou even niet naar de grootte kijken dan heb je eigenlijk gewoon 4 tongen gevangen (Zie het positief) waar ik blij mee zou zijn. Als ik daar zou staan met meneer Eldert en ik vang, naast alle gezelligheid, ook nog 4 tongetjes dan zou ik al tevreden zijn hoor…. 10 tongen zou mooier zijn natuurlijk maar dat is net als in een casino, je kunt met 50 euro winst tevreden zijn of pas met 500. Groetjes Martijn

 5. Nico > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo. Toch wat vis gevangen voor de pan en laat die je maar smaken aan die kant daar. In ieder geval toch leuke en mooie foto’s van gemaakt. Hopelijk ga het nu eens gebeuren met de vangsten want ieder visser zit er op te wachten. Voor de volgende sessie veel succes toegewenst dan alvast.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 6. Henry > juli 16, 2023

  Antwoord

  Beste Hugo,
  Leuk om ondanks de mindere vangsten na lange tijd weer een mooi verslag van je te kunnen lezen. Als je bij aankomst op de stek van medevissers al meteen te horen krijgt dat er geen vis zit zakt je broek natuurlijk al meteen af!! Ook wij zitten te tjoepen op het puntje van onze stoel om de verre reis naar het zoute te gaan maken en door dit berichtje van jouw , zelfs als de botten niet willen bijten, gaan we toch proberen om op zeer korte termijn wat vis op de kant proberen te takelen. Gelukkig steken we zelf nog steeds ons aas zodat we waarschijnlijk ook wel wat over hebben om de krabben vet te mesten. Twee tongen voor in je panneke is in deze tijd al helemaal niet gek, de paling had ’n stuk groter moeten zijn, een delicatesse in de rookton, maar zo’n uit de kluitengewassen pier kost alleen maar onderlijnen .Ik wens je veel plezier bij je volgende visserij met natuurlijk de bijbehorende rammels op de toppen.
  Groetjes, Henry

 7. Leen > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo
  Is dit verslag nu van oktober 2022
  Of is dit fout
  Ik kwam in je verhaal ook tegen dat het je eerste tong van 2023 was
  Maar toch weer een leuk verslag
  Groetjes.leen

 8. Hugo > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn, ben steeds blij hoor met het aantal vissen voor de pan, aan het water staan en ik ben al gelukkig. Maar het gaat wel de laatste jaren serieus bergaf met de vangsten aan de WW.
  Hoi Leen het verslag is wel van donderdagnacht, maar het was van Oktober 2022 geleden dat ik nog eens de lijnen had nat gemaakt.
  Grts Hugo

 9. Leen > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo
  Lees het nu goed
  Sorry te snel overheen gelezen
  Gr leen

 10. Stefan > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo, fijn weer eens een verslag van jou te lezen, hopelijk geeft je rug geen problemen meer? De vangsten zijn zeer slecht, maar jij weet er toch 2 te vangen en dat kan ik niet zeggen na 3 pogingen.
  Mijn motivatie is even weg wat betreft het zoute en zal in het najaar weer terug keren.
  Groeten, Stefan

 11. Jack jozen > juli 17, 2023

  Antwoord

  Hoi Hugo.
  Hallo Hugo ondanks dat het al zo lang geleden was dat je gevist had doe je ze allemaal de broek op .Niemand vangt iets Hugo wel ha wanneer begin je de leer school ik vind het knap. Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt omlijst met prachtige foto,s nu begint het bij ons Henry en Ik toch ook weer te kriebelen binnenkort gaan wij het ook weer proberen.
  Groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *