Home Gastvissers Jeff en Stefan, vissen aan de Waterweg

Jeff en Stefan, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s..

 

Stefan was al een tijdje bezig om mij gek te krijgen voor de Noordpier. Niks geen berichten over geweldige vangsten maar gewoon een belevenis alleen al. De pier, het wandelen, het volk, de manier van vissen, gewoon het totaal plaatje.  Ja daar ben ik wel voor te pore

Nu vonden we het gelukkig beide iets te ver rijden om met de kinderen wat te pionieren en werd het een sessie met z’n tweetjes.

Heel de week al de Windfindert in de gaten houden, lood ( stenen voorzien van een wartel) gemaakt, lijntjes gemaakt, van alles en nog wat maar helaas toch moeten besluit, een dag van te voren, om toch niet naar de noordpier te gaan vanwege de 5 bft recht op ons harses….

Oke, we moeten iets anders bedenken. Stefan wilde graag aan de nieuwe Maas en ik aan Maassluis.. het was Stefan z’n dag vandaag en zo werd het zijn stek.

Wel eigenwijs hoe ik ben, en ik had m’n zinnen erop gezet. We gaan toch proberen voor de gul.

 

Afgesproken om 04:30 en iets na 4 stonden er weer twee puberale met een paar jaar ervaring, te springen aan het water om maar eens een paar pieren, zagers, tappen, diepvries pieren en wat mesheften zwemles te gaan geven.

Afhouders en wapperlijnen moesten het gaan doen vandaag.

Er viel de eerste uren nog redelijk wat neerslag in de vorm van motregen maar qua temperatuur hadden we niets te klagen.

 

Het duurde niet lang of de eerste rammels waren er al en na het klaar maken van de reserve lijnen maar eens gaan kijken wat er hangt.

Helemaal niks… Direct begonnen we weer met mooie rammels en beuken maar geen vis die bleef hangen, wat is dit nou weer?

Waar zijn de wijtingen gebleven?

Even later toch weer een paar rammels en beide mochten we een wijting schrijven, alleen de maat waren er dit keer naar weinig.

Na een uurtje had ik een maatse wijting in de emmer en Stefan nog geen vis voor de pan.

Dit zou snel veranderen want hij stond te sleuren en te zweten en wist een doublet tong en wijting binnen te trekken. Iets over de 35 cm pff die vent die ze het hele seizoen heeft laten liggen pakt nu de grotere…. Het is je van harte gegund vriend!

Er kwam wat rammels en af en toe een visje de kant op maar allemaal niet wild. Een paar bokjes en bij Stefan zo nu en dan een botje.

Tot hij in eens een grote gil gaf ‘ Jeff! Hangen!!’

Hij hing in z’n hengel en had de nodige moeite om de vis de baas te worden.

we zagen al een mooie witte schim naar boven komen en ik denk dat de buurt wel misschien iets van ons gehoord heeft….

Het water was al een tijdje aan het afgaan en de vis te zwaar om het randje op te trekken maar even voorzichtig naar beneden geklauterd om de gul te pakken, Stefan de hengel in de steun en mij een steuntje geven om zelf weer terug op het droge te komen.

Een high-five met twee wel hele blije mannetjes!

Leuk dat het plan dan toch op een of andere manier goed uitpakt.

67 cm en goed dik!

Het was duidelijk dat het Stefan was die vandaag de grovere vis wist te vangen en ik weer eens in de wijting zat…

Gelukkig wist ik toch ook nog een mooie tong te pakken die ook de 30 aan tikte maar ook hier ging hij niet veel later over heen met een doublet tong! Een 32 en de ander van 28.

Met het licht worden wisten we beide best leuk vis te vangen in doubletjes en tripletjes maar slechts een enkele aan de maat.

Rond 9 werden we nog getrakteerd op een heerlijk broodjes frikandel speciaal van een maatje uit de buurt die ook nog even langs kwam voor een potje gezelligheid.

Ook Herman wist ons weer te vinden en bracht nog twee boothengeltjes mee voor de jongens, daar zullen ze erg blij mee zijn!

 

Rond 11:00 vond ik het eigenlijk wel weer genoeg geweest en zou ik ook nog optijd thuis zijn om nog even wat leuks te gaan doen met de kleinste mannen en moeders de vrouw.

We hebben nog een totaal plaatje gemaakt en de vis schoongemaakt.

Stefan wilde graag de tongen meenemen en of ik dan de gul een plekje wilde geven?! Uiteraard!! Kibbeling genoeg met zo een!

We hebben heerlijk gevist en ook weer bere gezellig gehad, de plannen voor de volgende keer zijn uiteraard al weer gemaakt, wie weet is de wind dan gunstig voor de Noordpier .

 

Jeff en Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 22, 2021

  Antwoord

  Hey Visvrienden, terwijl ik toch nog flink ziek ben geworden, klote corona, is dit toch wel echt genieten geblazen!
  Terwijl de maatse wijting het grotendeels laat afweten, wat later nog iets beter werd, werden jullie verwend door zulke pracht van tongen en als toemaatje een echt ouderwetse gul! We gaan terug in de tijd naar 2012, dat Rob Slingerland zulke formaat gullen ving, vanaf de kant in de Waterweg! Chapeau Stefan!
  Jeff, weer een pracht van een verslag, dat je kunt schrijven, omdat jullie samen zo een prachtige sessie hebben weg gezet, Chapeau!

  Groetjes Peter

 2. Gino > november 22, 2021

  Antwoord

  Hoi vrienden,

  Dit hebben jullie weer mooi voor elkaar… misschien had ik dan toch beter meegegaan? Nee gekkigheidje, het is jullie van harte gegunt de prachtvissen die jullie gehaakt hoor!! Menig visser zal er jaloers op zijn.
  Er weer een mooi verslag bijgevoegd maakt het weer helemaal compleet.
  Succes nog verder mannen.
  Ik rij nu naar de waterkant, hèhè!

  Grtjs Gino

 3. Stefan > november 22, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, ik had het niet beter kunnen omschrijven, het was memorabel, echt een ochtend met een gouden randje. Je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt, hopelijk volgende keer de pier, maar deze nemen ze ons niet af!
  Zonder Jeff had ik moeten wachten op het middagtij om hem de kant op te krijgen…
  Groeten, Stefan

 4. ies > november 22, 2021

  Antwoord

  Allereerst Peter beterschap, als het verder goed gaat moet je maar denken dat je extra antistoffen hebt getankt en dat je die klote ziekte hebt verslagen.
  Hallo Jeff, grote schrijf kunstenaar, Jullie hebben een mooi vis avontuur beleefd, Stefan gaat weer op voor de grootste gul en de grootste tong, tjonge jonge en dan te bedenken dat ik met de gedachte heb gespeeld om zaterdag het middag tij mee te pakken, mooi donker weer en weinig wind, maar in dit geval weigerde mijn schouder dienst en moest ik maar voetbal kijken en eigenlijk heb ik nu spijt dat ik naar mijn schouder geluisterd heb. Maar proficiat mannen en eigenlijk vraag ik mij af waarom je naar de noordpier zou willen gaan wanneer je hier van die mooie bonus vissen kan vangen. Maar voor de volgende sessie, het zij Nieuwe Maas, Scheur of Waterweg of NoorderPier, doorbuigers toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Jack Peelman > november 22, 2021

  Antwoord

  Mooi mannen, 67 cm. is niet nix, chapeau !!!

  Ik mag vanaf vandaag weer terug aan het werk, heb net 3. maanden zitten revalideren van een knie operatie. Het doet nu al pijn en ik moet nog beginnen.

  Knap gevist met een leuk verlag, meer moet dat niet zijn .

  Groetjes,
  Jack

 6. Henry > november 22, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en Stefan,
  Wat een mooi verslag van een geweldige visdag. Dit is wel efkes “Vroeg uit de veren !!!” maar in deze tijd nog verschillende mooie tongen naar boven draaien, ongelofelijk. Ja en dan zo’n ouderwetse dikke gul, mannen daar krijgt iedere zeevisser een kloppend hart van en durft daar eigenlijk alleen nog maar van te dromen.Jullie hebben bewezen dat er toch nog van die prachtige kanjers aanwezig zijn, je moet ze natuurlijk alleen nog maar wel efkes zien te vangen, dat is jullie gelukt en uiteraard van harte gegund. Het is ook inderdaad erg fijn als je met zo’n vangst ‘n maatje hebt die evt. de helpende hand kan bieden. Hebben jullie deze waterwegkoning gevangen met de afhouders of de wapperlijn ??? Ik wens jullie wederom veel plezier
  en een goede vangst bij jullie volgende visserij,
  Groetjes,Henry

 7. hugo > november 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff & Stefan,

  Dat is weer een super nacht mannen mooie tongen een maaltje wijting en als klap op de vuurpijl een gul van 67cm. Mooie visserij en op naar de volgende zou ik zeggen. Ben een beetje jaloers op jullie zit weer te sukkelen met de schouder. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. Nico > november 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff. Wat een prachtige vangsten en vooral van die Gul en andere vissen. Mooi plaatje genomen en ook met een leuk verslag er bij , Peter ook jij beterschap toegewenst nog . Ik ben nu ook een beetje aan het herstellen hier. Voor alle fishguppers goede vangsten aan de waterkant. Groetjes de Zeehondentemmer. Nico

 9. Jack jozen > november 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Stefan.
  Op de eerste plaats heb je er weer een prachtig verhaal van gemaakt Jeff ,maar het werd een geweldige vis ochtend wat een vangsten ,maar die Gul slaat alles he zulke vangst dan moet je een tijdje terug wat een kanjer en zo zie je maar dat je dan het beste met zun twee kunt je kunt elkaar altijd wel eens nodig hebben..Ja als alles normaal was geweest dan hadden Henry en Ik vandaag ook in die regio gezeten maar we zitten allebij in de lappenmand ,en nu mannen op naar de volgende sessie succes.
  Groetjes Jack.

 10. Eldert > november 22, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan en Jeff
  Hoe zeggen ze dat ook alweer. Morgenstond heeft goud in de kont? Maar dit is ieder geval de moeite waard geweest om uit je bed te komen . Pracht gul en dan ook nog een paar mooie tongen. Ja wijtingen liggen er overal voor het oprapen. Ik las de uitslag van de visclub, die hadden zaterdag gevist aan Waarde. Met 16 man 451 vissen. Maar ja ……. ik zag ook dat er maar 8 boven de 30 cm. waren. Dat is 2 % he . Dan maar liever wat minder en wat grotere uit de WATERWEG.
  Groeten Eldert

 11. Nico > november 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Fishguppers. Alle die in de lappenmand of ziek zijn. Van Harte beterschap toegewenst en dat je allemaal snel mag herstellen. Groetjes de Zeehondentemmer. Nico.

 12. Leen > november 22, 2021

  Antwoord

  Hoi mannen
  Dat is nog eens een mooie gul
  Tegenwoordig en zeldzaamheid
  Groetjes.leen

 13. Kenneth > november 22, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en Stefan
  Jullie hebben een hele leuke vis avontuur gehad mannen. Grote tongen gevangen en maatse wijtingen. Proficiat Stefan met zo,n mooie gul. Het is jullie gegund.
  Groetjes Kenneth.

 14. Stefan > november 22, 2021

  Antwoord

  Iedereen bedankt, ben zelf nog steeds erg onder de indruk en eigenlijk is het jullie allemaal gegund. Het is mijn grootste gul en dat zal normaal gezien (voorlopig) zo blijven. In de jaren 90 zo vaak gericht op gevist en zo weinig gevangen… Voor de mensen die ziek zijn, c virus of wat anders, beterschap en hopelijk kunnen jullie snel weer naar de waterkant.

 15. hugo > november 26, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff,

  Dikke proficiat met je artikel over de schol in Zee hengelsport, mooi dat je op je zoektocht naar deze vissoort zo een verhaal mag schrijven. Nu zitten we wel met een echte talent onder ons. knap man.

  Groetjes Hugo

 16. Tomas > december 1, 2021

  Antwoord

  De broodjes frikandel speciaal moeten niet standaard worden hè in Vlaardingen , thuis dachten ze dat ik gek werd toen ik om 8.30 de frituur aanzette 🤪

 17. JEFF > december 1, 2021

  Antwoord

  Ze zijn jou wel gewend!
  Zondag rond 07:30 dat ding aanzetten! Dat merken ze niet joh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *