Home Gastvissers Zoutelande Kustlicht & Dishoek Strandweg

Zoutelande Kustlicht & Dishoek Strandweg

Advertenties


 

Zout door De Visexpert

Ik had voor dit weekend weer grootse plannen. En na het lezen van het vangstbericht van Maurice en Erik kreeg ik weer erg veel last van Tong koorts. Dus wat doe je dan? Je bestelt wat aas, 300 ons zeepieren en 500 ons zagers. Je stapt in de auto en rij vervolgens richting “De Goudkust”.

Mijn eerste sessie zou plaatsvinden op Zaterdag 11 Mei te Zoutelande. Het weer was de hele week super geweest, dus is de watertemperatuur weer lekker gestegen. Plus het feit dat het Zaterdag om 12:10 en Zondag om 1:10 in de nacht laag zou zijn, kon er eigelijk helemaal niks mis gaan. (Zou je zeggen!)

Bij aankomst effe de beginplaatjes van het begin van dit mooie weekend geschoten.

Ik was vrij vroeg. Ik ben echt iemand die graag op tijd is, zodat ik het mooiste plekje voor mezelf kan houden en mijn sessie rustig kan voorbereiden. Dus alles netjes georganiseerd en binnen 20 min. was ik er eigelijk wel klaar voor. Omdat het water nog vrij hoog stond nog effe wat plaatjes geschoten.

Wat erg leuk is aan Zoutelande , dat het erg toeristisch is. Veel vakantie gangers (voornamelijk Duitsers), die even van de zon komen genieten aan de Zeeuwse Riviera. Ze komen dan ook echt allemaal buurten, want om 1 of andere manier zijn ze erg verbaasd, dat hier zo massaal gevist word. Maar ik vind het maar al te leuk om de badgasten te vertellen wat er allemaal rondzwemt en gevangen word. En kon het dus ook niet nalaten om te vertellen over dat monster van een Noordzeekrab, die vorige week was gevangen. Geeft vast een veilig gevoel al ga je weer lekker zwemmen daar. Tis wachten op me eerste haai.

Na iedereen ongerust gemaakt te hebben, begint het strand al goed vol te lopen met collega vissers. Schijnbaar ben ik niet de enige met Tongkoorts. Het water is nu flink aan het zakken en de avond valt snel.

Goed nu over de visavond. Ik heb lang getwijfeld om dit verslag te uploaden ja of nee. Maar ook de lezers van deze site, mogen weleens genieten van de pech van een ander. Het beste vermaak is immers leedvermaak. Want ik had deze avond niks dan Pech met de hoofdletter P. Bij mijn eerste gooi heb ik gelijk al een vastloper. Zoutelande is echt een plek waar je veel last heb van sterke stromingen in combinatie met kleigrond. Ik zelf viste deze avond met 200 gr geankerd lood. En ook dat was niet genoeg. Maar de toon was gezet voor vanavond.

Tot overmaat van ramp waren de vissen in zijn geheel verdwenen. Beetje typerend voor de avond dat wanneer ik een visje boven haal, dat deze is gevangen op het uitsteeksel van mijn ankerlood. Snel dit visje als aas gebruikt misschien, dat er toch een zeebaarsje in de buurt is die het lekker vind. Maar helaas tot 12 uur blijft het stil. Hier moet een verklaring voor zijn. Eerst maar eens gaan buurten bij mijn buren. Aan de rechterkant een Belg en de linkerkant een Duitser. Lekker internationaal dus!

De Belgische meneer viste hier al 22 jaar. En zo slecht als vanavond had hij nog nooit meegemaakt. Hij taste dan ook helemaal in het duister waarom ze niet beten vanavond. Volgens hem lag het aan de sterke stroming. Ik had inmiddels al weer 2 x een vastloper gehad en begon al stevig te balen.

Toch maar weer me hengel checken. En dan het dieptepunt van de avond. Bij het inhalen van mijn hengel, komt er een ontzettend hoge vloedgolf veroorzaakt door een groot schip wat voorbij kwam zetten. Onder het motto “ik stond effe niet op te letten”. Resultaat ik zag me aas wat in een emmer zat richting zee vertrekken. Welke ik gelukkig nog kon redden. En toen begon het te dagen. Shit me camara. En jahoor kledder nat en ook mijn lamp moest het ontgelden. Snel een handdoek gepakt en de camara opgedroogd. Maar helaas naar de ballen. Na veel geklooi kon ik hem toch nog 1 x aan de praat krijgen.

Omdat ik jullie mijn allerlaatste foto van mijn kodak easyshare niet wil onthouden. Kunt u hem bij deze aanschouwen.

Hoeveel pech kan je hebben op 1 avond. Op dit moment had ik het helemaal gehad. Mijn lamp en camara helemaal naar de ballen. En zelfs geen visje wat interesse had om wat pleisters op de wonden te doen. Tot overmaat van ramp begonnen mijn buren wel tong te vangen. De Duitser had er 2. 2 Nederlanders die daar weer naast stonden respectievelijk 3+1+nog 1 zeebaars. Maar ook hun vonden het barslecht vanavond. Maar gelukkig voor hun toch nog iets gevangen. Na mijn 4 de + 5 de vastloper ben ik het zat. Ik pak mijn spullen en druip af naar huis.

Het was echt zo’n dag dat wanneer je bij de auto aankomt deze ook nog is gestolen. Maar gelukkig stond deze er nog wel.:)

1 dag later heb ik me proberen te revancheren op Dishoek de Strandweg. Gelukkig geen kleigrond hier, geen last van sterke stromingen. Op zich een prachtstek. Maar ook hier was het barslecht. Een hoop kleine garnaaltjes en of visjes, die binnen 2 min. het aas van je haak afvreten. Dat had ik nog niet gehad, dit weekend. Na 4 uur geprobeerd te hebben druip ik ook hier af.

Eindconclusie: Ondanks alle pech heb ik wel genoten van de strandvisserij. Tis wachten op betere berichten en vangsten. Een nieuwe camara is inmiddels besteld. Dus binnenkort hoop ik jullie weer van mooie foto met vooral vis te kunnen laten zien. Ik heb er dit weekend niet meer van kunnen maken, mijn excuses hiervoor, maar ook dit is vissen.  Volgens mij de reden waarvoor het zo slecht was is toch de enorme verandering van het weer. Plus de oosten wind misschien. Misschien dat iemand een andere mening heeft. De reacties staan open. Binnenkort toch maar weer Peter om advies vragen, die momenteel lekker in Denemarken zit. Die zal binnenkort vast wel met een mooier verslag komen als de mijne!!!

Met vriendelijke groeten,

De Visexpert ( www.devisexpert.nl )

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *