Home Gastvissers Dennis en Peet, vissen aan de Waterweg

Dennis en Peet, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hey viskameraden!! Gistermiddag besloten om weer eens te gaan vissen. Las dat er nog wel wat tong werd gevangen en regelmatig mooie wijtingen. En om gunstig te staan met de frisse wind die verwacht werd besloten ik en mijn vismaat bij de AVR Rozenburg te gaan staan. Wetende dat je lekker staat maar wel eens een onderlijntje kwijt raakt daar. Afgesproken ruim op tijd want woon sinds een jaar in koudekerke dus was voor mijn vismaat eerst van flakkee naar mij toe rijden om vervolgens eerst nog wat aas te gaan steken bij Zierikzee. Nou ben ik gewoon beetje simpel houden en gewoon doen wat het makkelijkste is en snelste. Want dat steken vind ik geen pretje hoor.  Maar wij aangekomen bij de steekproef, kwa. Mijn maar met het idee om.een stukje verder te rijden zodat ze je niet zien steken nu het net donker begint te worden. Kan wel eens voor oponthoud zorgen zeg maar. Dus wij stukje verder zodat de achter de dijk de auto niet zichtbaar was. En ik liep de dijk over en zag struiken en begroeiing. Maar wat me opviel is dat er geen looppaden waren met vertrapt grond zeg maar. Dus er lopen zelden of nooit mensen daar om bij de steekproef te komen.  Kwamen we al een slootje tegen!! Nou blubber en dat liep niet echt jofel. Zakte beetje weg maar  gelukkig overleefd. Haha. Maar toen kwam het. Mijn maat liep een paar meter voorop en links van mij. En ik stap op een moment en zak echt diep weg en vast. Uiteindelijk zat ik tot mijn middel vast. En viel natuurlijk voorover in die zwarte troep. Mij maat me helpen maar ook vast. Maar ik zat zo erg vast dat ik er echt niet uitkwam en nergens op kon leunen met alle gevolgen van dien. Vul het zelf maar in. 1 been kreeg ik uiteindelijk los na 10 min. Maar als je met de andere muurvast zit dan sta je nog op de zelfde plek en 1 been in mijn nek leggen lukt me al jaren niet meer.  Na echt een gevecht en gedoe. Losgekomen. Laarzen op 1,5 m diepte in de blubber!! Op mijn bloten voeten pikzwart naar de auto terugstrompelen. Had gelukkig mijn sportschoenen en een droge broek bij. Want het was anders einde verhaal. En dan hadden nog geen pier uit de grond getrokken. We hadden wel wat aas maar moest nog wat bij. Want te weinig aas bij hebben  als ik aan het  vangen ben vind ik verschrikkelijk.  Dus dan maar langs de brouwersdam om bij de helling f te steken. Daar geen blubber of gedoe. En kon ik op gewone schoentjes steken. We begonnen dus gehavend aan ons visavontuur. En aangezien ik geen goede schoenen had voor geklauter werd het de AVR.  We kwamen met opkomend water aan . Was nog zo goed als laag. We hadden kweekzagers en pieren. En visten gewoon met afhoudertjes. De aanbeten duurde niet lang en de eerste wijtingen kwamen boven!! En mijn vismaat vrij snel een mooie tong van 32cm. Maar vooral hij verspeelde gelijk een paar onderlijnen door een beschadigde topoog.  En ook omdat de aardbol regelmatig vast zat aan onze onderlijnen. En ik haat dat zo. Viel bij mij wel mee gelukkig. Voor mijn maat vond ik het wat minder maar ook ik zou aan de beurt komen. Dus hengel stuiterend in je steun 3 slagen draaien en vast. Ik vis shimano super aero techium 4.25 BX en een zelfde maar dan de 4.25 BX-G. Mijn molens zijn Aero technium MgS 10000 XSA en nog zo’n soortgelijke molen. Gevlochten draad 16/100 of 18/100. Maar dacht dit gaat wel lekker. Gelijk een mooie tong en we hebben beide lekker beet!!  Aantal doublets en een triple een x voor mij. Wijting en een bolk erbij!

Halverwege hoogwater Was ik even in de auto gaan zitten want was fris. Geen sokken meer aan natuurlijk, geen extra broek die ik aan kon trekken.
En mijn maat zegt je hebt aardig beet maar geloofde het wel. Hadden we heel de tijd. Dus stap na een 30 sec rustig uit en zag gelijk dat dit andere koek was. Hengel klapte zowat uit mijn steun. En dat is tegenwoordig uitzonderlijk aangezien in de waterweg al jaren geen fatsoenlijke gulvisserij meer is. Dus die doorbuigen zijn omgetoverd in forse tikjes tegenwoordig. Tenzij je op zeebaars gericht vist dan gebeurd het nog wel eens en op de haai natuurlijk ook. Wat ik begreep ervan. Zat met simpel onderlijntje met haakje 6 of 8. Gewoon die simpele die je standaard koopt in de winkel. Ik daarom proberen goede balans te krijgen met snel genoeg indraaien maar niet te gek anders verlies ik min vis wat duidelijk geen wijtingje was. Je staat een beetje hoog daar dus moet die vis omhoog tillen. Klauteren op gewone schoenen was geen optie. Dus ik met een gecontroleerde zwiep over de vangrail heen op det droge. En was zeker gezien de omstandigheden en kleine haakje een beste zeebaars van 58cm en goed dik  ook.
Haakje zat echt net in het lipje maar zat muurvast.. mazzel mee want de kans dat zo’n vis ervan af valt of afbreekt is best groot.
Maar goed die was binnen dus kaassie dacht ik.!! Vis normaal rond deze tijd met wijtingen in de Europoort  en dan klappen er soms baarzen op. Geweldig. En was gelijk wat minder bezig met kleinere spul. Andere onderlijn eraan met goede haken en wat meer blazen. Leverde ook continu beet op het en vis. Maar geen zeebaars haas meer. Uit eindelijk ging het weer af en mij  maat had al zoveel.onderlijnen verspeeld die was er klaar mee.  Ik nog een dik uur volgehouden en  continu aktie maar begon ook vast te zitten. En elke x als ik lekker beet had ,Gelijk vast. En kwijt. Dus dacht ruimt wel lekker snel op zo. We kappen ermee.  En uiteindelijk richting huis. Zoals je hebt kunnen lezen was het alles behalve saai. Maar vooral een dom idee van onszelf en in het donker het ook gaan uitvoeren bracht ons in de problemen. Dus mensen( waarschijnlijk waren wij de enige die dit niet wisten) maar ga gewoon de steekplek op  bij dat stuk als je de Zeelandbrug af komt of achter de carpool langs naar die slagboom  waar je omhoog kan rijden een stukje. Maar ga niet met de weg mee debocht net uit het zicht. Want als mij het alleen was overkomen had ik tot de volgende dag daar vastgezeten. Er komt geen hond s’nachts daar maar het wordt wel hoogwater. Wijze les. Maar die baars maakte een hoop goed. Wat wijting meegenomen  1 tong en de zeebaars!!
De rest terug gegooid. Had trouwens ook nog een ondermaats baarsje . Tussen de wijtingen door. Ook retour natuurlijk. 2 steenbolken gingen mee want zat zo diep die haak, die koken we voor de honden. Hoop nog een x op de zeebaars te gaan komende week maar eerst naar Praag voor mijn cluppie  te zien ballen en vermoed dat het daarna over is een paar maanden met de zeebaars. Maar goed. Vangse allemaal.
Groet Dennis en Peet

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 18, 2021

  Antwoord

  Hey visvrienden, bedankt voor jullie mooie bericht met een hele leuke vangst!
  Dacht dat je tegenwoordig niet zo vaak meer vast zat daar, vroeger wel, weet ik nog?
  Zou heel leuk zijn, mochten we hier meer visavonturen van jullie lezen. Tja, Zierikzee is voor mij een beetje uit de richting, ik ken het formaat van de pieren daar, heb er maar genoeg gestoken, maar tegenwoordig steek ik, als ik nog steek gewoon hier aan st Maartensdijk, veel en prachtige leeglopers en het kost nauwelijks tijd en moeite, zoveel zitten er daar op de juiste plek.

  Groetjes Peter

 2. Gino > november 18, 2021

  Antwoord

  Hoi mannen,
  Mooi verslag met de foto’s erbij en toch een variatie aan vis nog wat je al niet zou verwachten nu.
  Toch leuk zo hé?
  Gelukkig was je niet alleen gegaan… het zal je maar gebeuren daar vast te blijven zitten, pff
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Leen > november 18, 2021

  Antwoord

  Hoi mannen
  Wat een rot begin van toch weer een mooi visavontuur
  Maar een mooie baars maakt toch weer een hoop goed
  Wat betreft het vastzitten daar ben ik nu een paar keer een stukje verder geweest daar zonder onderlijnen te verspillen en toch ook met goeie vangsten
  Alleen je zit wel iets meer in de wind
  Groetjes,leen

 4. Jack Peelman > november 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Dennis en Peet,

  Wat leuk jullie avontuur hier te mogen lezen, geweldig !
  De omschrijving van jullie pieren steek belevenis doe mij gelijk terugdenken aan een ontmoeting die ik jaren geleden had met een man langs de dijk van de westerschelde.
  Hij wou vissen aan de zimmermangeul maar liep schijnbaar verkeerd en geraakte ook vast in de blubber,… stel je voor dat je echt vast komt te zitten, moederziels alleen met de wetenschap dat het water opkomt, als je dan je telefoon niet binnen handbereik hebt,…ik mag er niet aan denken. Toch maar goed opletten volgende keer !

  Verder fijn gevist en gevangen met een flinke baars als toemaatje,… meer moet dat niet zijn.

  Groetjes,
  Jack

 5. ies > november 18, 2021

  Antwoord

  Hallo mannen, pfff wat een avontuur, bij het lezen ervan lopen bij mij de rillingen over de rug. Gelukkig toch nog kunnen vissen en nog een mooie baars en tong en wat wijting als beloning. Jammer van het materiaal verlies, maar die dagen heb je soms. Voor de volgende sessie schone en droge kleding met dezelfde hoeveelheid vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 6. Eldert > november 18, 2021

  Antwoord

  Hallo Dennis
  Wat een verhaal , dit wil een mens echt niet meemaken. Nee , dan koop ik liever wel een paar ons aas. Succes de volgende keer.
  Groet Eldert

 7. Nico > november 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Dennis. Dit wil je niet meer mee maken voor de tweede keer. Gelukkig was je met je twee als je alleen had gestaan had je een probleem denk ik. Toch nog een mooie Baars gevangen en wat andere vissen. En leuke foto’s gemaakt en met ook een mooi verslagje er bij. Succes de volgende keer en houd het dan ook droog daar dan. Groetjes de Zeehondentemmer, Nico..

 8. hugo > november 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Dennis & Peet,

  In het donker moet men zeker oppassen waar men gaat steken, gelukkig was je niet alleen en is dit goed afgelopen. De vangst is wel goed meegevallen toch een mooie kluts wijting en een lekkere zeebaars hè.
  Daar komt het water van in mijn mond hoor. spijtig van al het lijnverlies maar dat heb je op veel plaatsen aan de WW. Een les voor de volgende keer extra kousen en kleding in de auto! Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. Stefan > november 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Dennis en Peet, door schade en schande worden we wijzer… Dat zal je niet nog eens over komen, wat een verhaal hé. Gelukkig nog een mooie zeebaars, maar ik zou voortaan een ander plekkie zoeken hoor, heb er 27 jaar geleden veel paling gevangen, vanaf de glooiing, want vanaf plateau constant vast…
  Suc6 de volgende keer en hopelijk laat je ons dan weer mee genieten.
  Groeten, Stefan

 10. jeff > november 19, 2021

  Antwoord

  he Dennis en Peet,

  tjezus je moet er maar aan beginnen! ik ging ook regelmatig snachts steken maar dan toch wel op de voor mij bekende stekken, zeker de zagers kreeg ik er beter uit in het donker.
  gelukkig dat het uit eindelijk allemaal redelijk is afgelopen!
  zon baars maakt inderdaad een hoop goed maar toch zal het een redelijke zwarte dag zijn geweest met het moddermannetje en de nodige onderlijnen.
  veel succes de volgende sessie, hopelijk zien we dan weer een geweldig verslag voorbij komen!
  zet hem op!

  jeff

 11. Jack Jozen > november 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Dennis en Peet.
  Dit is wel een goeie les voor jullie geweest voor het zelfde geld kunde het niet meer na vertellen en haalde wel de krant. Maar al bij al is het toch nog goed gekomen mooi panneke vis bij elkaar gescharreld en als kers op de taart die super zeebaars en nou de wasstraat in en dan op naar de volgende sessie ik neem aan overdag steken Hi Hi veul succes .
  Groetjes Jack.

 12. Henry > november 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Dennis en Peet,
  Wat ‘n verhaal, wij zijn vanuit onze luiers zowat in de lieslaarzen gedoken en steken dus al vele,vele jaren maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Donker evenals mist kunnen in combinatie met de zee zeer verraderlijk zijn en het is een aanbeveling om deze situaties te vermijden. Bij redelijke vangsten is de stek bij AVR meestal bezet doch hier hadden jullie dit keer wel geluk,je kunt er immers bijna vanuit je auto vissen.
  Al met al hebben jullie ondanks het redelijke materiaalverlies toch wat wijting,tong en als kers op de taart een mooie baars kunnen verzilveren. Ik wens jullie bij de volgende visserij een veilige steekplek, veel plezier en natuurlijk flinke doorbuigers.
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *