Home Strand en kantvisserij Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Advertenties

 

Zondag na de slechte tongvangst van Zaterdag, stond ik voor een dilemma, Kees zou samen met Ingrid met zijn eigen boot gaan op de tong, vanaf Neeltje jans, zou leuk zijn om met mijn eigen boot mee te gaan, maar gezien het resultaat van zaterdag, kies ik er voor om maandagochtend vroeg uit mijn kooi te komen en voor het eerst dit jaar de tong te belagen in de Europoort, na alle goede berichten daar!

Na een kopje koffie en een ontbijtje ben ik voor hoogwater op de stek, het zou om 06.45u hoogwater zijn en juist ervoor vang ik al 2 tongetjes, een aan de maat en een onder, zo te zien, want heb mijn meetlat vergeten, dus moet het op de gok doen.

Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Voor het licht gaat worden, valt er een koude in en ik doe mijn jas aan, heb ik niet voor niks mee gebracht.

Dan is het licht en staat het water stil en even later komt er een zwakke stroming naar links in en ik heb gelijk aan beide hengels beet en vang 2 tongetjes.

Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Het is erg fris en ik ben verbaast dat ik mijn jas moet aanhouden, de temperatuur gaat nauwelijks omhoog.

Ineens een echte tongenklap en ik vang een doubletje, maats en ondermaats.

Tongvissen in de Waterweg

Om half negen stroomt het lekker en valt de beet eruit, ongelooflijk, tot na 10 uur, geen beet meer te zien en ik denk aan opruimen, maar ineens zijn ze er weer. De trillingen zijn zo mooi te zien op de toppen, met de gevlochten lijn, ik geef hier op deze plaats zoveel mogelijk lijn, omdat ik toch alleen sta en geen stenen aan de kant, maar dan is wel een vereiste, dat je eerst de rechter hengel ophaalt en pas de linker, als de stroming naar links gaat!

Ik vang weer een doublet, welke beide net aan de maat zijn, zo op het oog te zien.

Tongvissen in de Waterweg

Dan vang ik een bot, waar ik bijna een orgasme van krijg, zo gelukkig ben ik er mee!

Tongvissen in de Waterweg

De aanbeten volgen elkaar snel op en telkens haal ik de rechter hengel het eerst op, omdat die voor de andere lijn langs binnen gedraaid wordt! Ik vang een eenling en een doublet.

Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Als ik terug ingeworpen heb, geef ik weer erg veel lijn en alles ligt plat naar links en doordat ik met gevlochten lijn vis, komen de aanbeten gewoon goed door.  Dan aan de rechter hengel, een tongenklap, niet normaal meer en ik kan hem gewoon niet laten liggen, omdat ik denk dat dit een echte grote is en ik verzuim om eerst de rechter strak te draaien, dus gewoon met links en ik voel de trillingen, die typisch voor tong uit de waterweg zijn en het voelt goed aan en ineens, gaat hij wel heel erg zwaar, tot ik nauwelijks nog kan draaien en dan zie ik dat ik mijn andere lijn ook bij heb en die blijkt nog vast te zitten ook en dan komt mijn onderlijn boven, eerst een tongetje en dan een echte tongenlap en ze hangen 5 meter uit de kant boven het water, maar ik kan er niet bij, omdat de andere vastzit en ik loop een beetje achteruit met de hengel en langzaam komt het spul naar de kant en dan floep, de grote verdwijnt in de plomp, van het haakje geschoven door de gevlochten lijn van de andere hengel, balen! Met veel moeite krijg ik alles aan de kant en er blijkt een klit met 2 afgetrokken onderlijnen aan de rechter hengel te zitten, van iemand die met nylon vist en nog een tongetje aan de linker.

Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Ja balen, maar shit happens!

Om 11 uur is mijn zin een beetje over en ik besluit nog enkele malen in te werpen, maar de aanbeten blijven en ik blijf ze vangen, dus kan moeilijk stoppen.

Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Dan is het bijna half 12 en ik besluit nog eenmaal met beide hengels in te werpen en breng dan al mijn zooi alvast naar de auto en als ik terug kom, staan beiden weer te klapperen en ik vang mijn laatste tongetjes van deze sessie.

Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Opvallend veel doubletjes vandaag en ook niet al te grote vis, ik vang er in totaal 21 en er mogen er 10 mee, waarvan ik denk dat ze de maat halen, zonder meetlat. De sessie voor de meeste maatsen en de grootste houden we te goed voor een volgende! Als ik bij de auto ben, wordt mijn plaats in genomen door een andere visser.

Groetjes peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. zeehondetemmer > september 10, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter alle eerst weer een compliment voor
  de prachtige foto””s van je. En ook van de tong wat een vangst zoveel heb ik nog nooit vanaf de kant gevangen. En zo Zie je maar als je maar de juiste plek weet om ze te vangen.

  Gr Nico.

 2. Peter (PvC) > september 10, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Weer lekker gevist hoor. Heb je zojuist een verslagje ingestuurd van onze laatste bootsessie.

  gr Peter

 3. Johan het (loze) vissertje > september 10, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter

  Ziet er weer schitterend uit. Ook ik merk, dat de lokale vissers overal aan de Waterweg, alleen maar met nylon vissen, en ze kijken je altijd raar aan, als je met gevlochten lijn vist. maarja, ze verliezen ook meer materiaal. Maar bijna een orgasme krijgen van een bot?????, neeee, jij??? dat geloof ik niet. Al bij al te zien, is je missie in de Europoort weer geslaagd.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 4. collin huijgen > september 10, 2013

  Antwoord

  moet je me toch maar een s zeggen waar ik vrijdag avond moet gaan zitten, want als ik er 4 heb ben ik al blij laat staan 21!!!!!

  gr collin

 5. Kees Michielsen > september 10, 2013

  Antwoord

  King Tong slaat weer toe!
  Goed bezig Peter, beter dan vanaf de boot 😉

 6. Frank Vieg > september 10, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Weer een leuke vistrip .
  Binnenkort de dikke sokken weer aandoen.
  Wel blijven opletten met het binnendraaien .

  Groetjes Frank

 7. rob > september 11, 2013

  Antwoord

  hoi peter.leuk maaltje gevangen weer.het is daar al een tijdje goed,eigenlijk is het overal daar in de buurt prijs,ik hoop dat het nog even een tijdje zo door mag gaan.

 8. Werner R. > september 12, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,

  En dit is nog maar de eerste sessie hou mijn hart vast van wat er nog gaat volgen…

  Groetjes Werner R.

 9. Luc > september 14, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,
  Ik krijg zo stilaan het vermoeden dat jij de hollandse wateren in je eentje tongvrij wil maken 🙂
  Erg leuk om je berichten te lezen,altijd verzorgd en voorzien van leuke foto’s net zoals de ander schrijvers natuurlijk.
  groeten Luc

 10. John > september 14, 2013

  Antwoord

  Ziet er weer goed uit Peter! Goede stek, toch krijg jij het altijd voor elkaar om er meer te vangen dan anderen op die stek…..
  Ben gisteren tegen beter weten in op de gul stek geweest.
  Haak 2.0 en een dikke rits pieren…..helaas ze zijn er nog niet! (of ik kan het niet!)Nog heel even afhouders geprobeerd maar verder dan twee ondermaatse tongetjes kwam ik niet.Heb er dus ook maar geen verslag van gestuurd:-)

  Groeten John

 11. Wim > september 15, 2013

  Antwoord

  Peter,

  Weerom ben je nr 1 en tongenkoning!
  Hoe doe je dat toch?
  Goed gevist.

  Gr

  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *