Home Gastvissers Johan en Marjo aan de Waterweg

Johan en Marjo aan de Waterweg

Advertenties


Op aanraden van mn broertje de Waterweg uitgekozen voor mn vissessie met mn vriendin Marjo.

Het was erg lang geleden dat ik n hengel had uitgeworpen, en ik wilde erg graag mn nieuwe Penn Affinity 8000 uit proberen. Beide molens voorzien van Whiplash Berkley Green 10/100. Onderlijnen met bezemafhouders haak nr 6. Lood, ankerlood 175 gram. Als aas zagers. Het zou om 16.00 uur hoogwater zijn, wij waren dr al om 13.00 uur. Naast ons zat een ouderen man met al een aantal botten in een veel te klein emmertje, dus…hoopgevend. T was, in tegenstelling tot de berichtgeving erg mistig en frisjes, maar goed, als je wil vissen neem je dat erbij. De beide hengels opgetuigd, voorzien van aas en zoals als kan ingegooid, nu is dat voor mijn doen geen super afstand, maar toch, ik leer.

Johan en Marjo aan de Waterweg

Het duurde toch wel n uur of anderhalf voordat ik een voorzichtig tikje dacht waar te nemen op de top. Wat lijn vrijgegeven en BOTS, een knoert van een aanbeet. Zoals van mn broertje geleerd, geen paniek, ze bijten wel door, dr zitten nog meer haken aan. Ik dus wachten op nog een aanbeet. Dat valt dus niet mee, nieuwsgierig als ik ben opdraaien. Ik voel direct flinke weerstand en mn top staat echt lekker krom. Vol verwachting klopt mn hart haha, en het is nog niet een St. Nicolaas. Een flinke bot is mijn deel. Ik weet dat veel vissers voor bot de neus ophalen, ikke niet, ik was er blij mee. Nameten met n doorzichtig klote meetlat laat 43 cm zien, groot genoeg voor mij.

Johan en Marjo aan de Waterweg

Dat geeft de burger moed, ook de 2e hengel opgedraaid ter aas controle. En weer n flinke bot, 39 cm. Ik denk, dat gaat de goede kant op. Ik kan ook vissen. Jagen gaat me goed af maar vissen ??

Johan en Marjo aan de Waterweg

Beide hengels wederom beaasd en richting t brake water. Mn buurman haalt er inmiddels n dikke grote voorn uit ??? Die zitten hier dus ook. Marjo wil m nog meenemen voor haar vijver maar ik beloof haar tzt wel n paar kleintjes te vangen. Ik word goed verzorgd door mn meissie, ze draait mn sigaretjes, geeft n broodje aan en koffie, niks te klagen toch. Na n half uurtje wederom n mooie aanbeet, toch maar weer even kijken. Een doublet wass mn deel. Meten, eentje van 29 cm en eentje van 31 cm, ik ben dr weer blij mee.

Johan en Marjo aan de Waterweg

Direct daarop nog eentje van 27 cm, net de maat.

Johan en Marjo aan de Waterweg

De aanbeten blijven even uit dus maar wat boten kijken. Vooral die zo dichtbij komt was indrukwekkend. Ik was gewaarschuwd !!!! Als n bezetene mn 2 hengels in proberen te draaien, de eerste ging goed, de tweede ??? Te laat. Het schip draait, gooit dat kreng in zn achteruit. Ik heb nog nooit van mn leven zo snel lijn van mn molen af zien spoelen. Er blijft niets anders over dan t mes dr in. Hoppa, 150 meter lijn pleitte. Dit was n goede les. Marjo brengt deze hengel vast terug naar de auto. Dan maar met een hengel vissen, ok moi.

Johan en Marjo aan de Waterweg

N tijdlang blijft het rustig, dan weer n aanbeet. Ik draai binnen maar voel niet veel weerstand. Toch weer vis. Wederom n bot, deze keer 24 cm en deze mag weer terug naar zn moeder.

Johan en Marjo aan de Waterweg

Marjo en ik besluiten in te pakken, tis inmiddels 18.00 uur en we vinden t mooi geweest. We zijn super tevreden met onze vis en n hele fijne en mooie dag. Ik hoef dr geen 100 te vangen, gewoon n dagje weg met je lief of goede vrienden, n beetje vis vangen, wat kletsen. Het leven kan mooi zijn.

Tot een volgend verslag.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Johan > oktober 20, 2013

  Antwoord

  LOVE hahahaha, goed gedaan

 2. Werner R. > oktober 20, 2013

  Antwoord

  Hey Johan,

  Toch een paar flinke botten weten te vangen!
  Een assistente bij je? wat een luxe!
  Ga het ook eens proberen of me dat gaat lukken…

  Groetjes Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *