Home Visgids Oosterschelde Hans, Jack, Mick en Mario

Hans, Jack, Mick en Mario

Advertenties


Hallo Peter, Ik heb even een tijdje niet van me kunnen laten horen, ik heb wel gevist, maar zeker veel minder dan gewenst. De ene keer was het weer spelbreker, de andere keer was het weer een verjaardag. Jack, Mick, Mario en ik hebben toch nog geregeld een visje kunnen vangen, maar de methodiek moest drastisch aangepast worden. Zo vingen Jack en ik 3 weken geleden nog 30 mooie baarzen van de kant op één avond aan de Shad, de zelfde stek liet het de 5 sessies daarna gewoon afweten. Zo dwars als ik ben ben ik gewoon doorgegaan met de Shad, Pluggen en Sammy’s, etc…., maar dat leverde geen grote aantallen op, maar slechts een enkel lucky shot. Dit weekend zijn we dan eindelijk overstag gegaan, Mick had eerder deze week een stekje gevonden waar hij aan de zager onder een dobber een redelijk mooi zooitje vis ving.

Hans, Jack, Mick en Mario

Hans, Jack, Mick en Mario 

Hans, Jack, Mick en Mario

Door hem zijn we dit weekend ook maar om zagers gegaan zijn er aan begonnen. Ondanks ik al eerder zei dat ik dit niet graag doe kon ik het nu toch niet laten. Tja, wat moet je als er baars zit en je vangt ze niet? Juist; Aanpassen. Nu is het niet helemaal nieuw voor me om ze met een zager te vangen en voor Jack en Mick al helemaal niet, maar ik was al weer vergeten hoe moeilijk het is. Als ik alle aanbeten had verzilverd die ik bv gisteravond kreeg dan had ik 25 kg dikke baarzen gehad. Diverse keren werd mijn tandemmontage vele meters door de slip getrokken met een enorm geweld en dan was hij/zij er gewoon weer vandoor en ik sloot de dril af met een slinger van gemopper en geklaag (zal het maar niet herhalen) , Gelukkig ving ik er wel, maar niet alles. Zal we altijd zo blijven vrees ik (gelukkig maar, anders is de spanning er af).

 

Hans, Jack, Mick en Mario

Hans, Jack, Mick en Mario 

Hans, Jack, Mick en Mario

Hoe dan ook, ik ben blij toch wat zagers te hebben gehaald en heb wederom weer een leuke tijd met de mannen gehad en we hadden nog vis ook, diverse mooie van1 kg, 1.5 kg , 2 kg en Jack zelfs nog één van 3.4 kg (heb ik geen foto van, mogelijk stuurt Jack die nog na). Helaas komt het einde nu wel erg dichtbij en zullen we zeker geen vangsten meer boeken zoals juli en augustus. We gaan ons maar voorzichtig voorbereiden op de wintervis en wat mij betreft staat onze afspraak nog steeds he; we gaan een keer samen op de scharren.

Groetjes, Hans

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 4, 2010

  Antwoord

  Hoi Hans en kornuiten.
  Prachtige vangst weer, met werkelijk schitterende vissen!
  Ja Hans, over een aantal weken moeten we eens afspreken!

  Groetjes peter

 2. Arno Koman > oktober 4, 2010

  Antwoord

  Beste medevissers,

  Hoewel deze reactie niet in de categorie vangstberichten hoort even een materiaal update
  Getipt door een Brabantse visser toen ik stond te vissen in mijn woonplaats Vlaardingen over mijn Shimano XSA molens
  Hier blijken niet alle belangrijke lagers voorzien te zijn van kogellagers maar van buslagers

  De firma Megafish te Roosendaal heeft een perfekt Shimano service center waar deze molens worden voorzien van kogellagers op de kritieke plaatsen, en hierdoor kwalitatief minstens zo goed worden als bv de Super Ultegra

  Zelf was ik er vanmiddag, stond erbij en keek ernaar..en was voor een luttel bedrag per molen weer het ventje

  Aanrader dus

  Met visgroet

  Arno Koman

 3. Simon > oktober 4, 2010

  Antwoord

  Ik krijg er wel zin in, dus deze week ook maar eens op de zeebaars proberen, maar wat dichter bij de deur…
  De laatste drie keren op plat- en andere vis zijn geen vangstbericht waard: krabben en zeesterren…
  groeten aan Mick en Jack

 4. Simon > oktober 5, 2010

  Antwoord

  Beste Simon,

  Zou je je achternaam willen gebruiken.
  Nu zullen er mensen van Philip Morris zijn die denken dat ik nog ga vissen, maar ik zit al 2 weken thuis met een afgescheurde biceps.

  Groeten Simon Jansen

 5. Peter(Fishguppy) > oktober 6, 2010

  Antwoord

  Hoi Simon, beterschap!
  Dat krijg je van al die zware baarzen takelen he?

  Groetjes peter

 6. willem(gaatvissen) > oktober 6, 2010

  Antwoord

  Mooie vangsten Hans!

  Vis greetz,

  Willem

 7. Simon > oktober 9, 2010

  Antwoord

  Hee Peter,

  Ging de laatste tijd lekker ja, maar helaas zit het baars seizoen erop voor mijn.

  Boot er in het najaar maar eens uithalen voor een likje verf en een beurt voor de motor.

  Groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *