Home Gastvissers Compilatie Jack Peelman

Compilatie Jack Peelman

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Promotie zorgt ervoor dat vissen de laatste tijd een beetje op de achtergrond is geraakt, echter van zodra ik ergens een gaatje in m’n agenda zie sta ik aan het water.

Zo viste ik afgelopen maanden verschillende keren met mijn vismaatjes Mario, Sjaak & William langsheen de Oosterschelde dijken en het Walcherse strand.

De Zeebaarsvisserij was voor ons “groepje “ dit jaar niet erg succesvol, daar waar we voorgaande jaren toch wel aangetoond hebben dat we weten hoe je een Zeebaars op een stuk kunstaas moet vangen, slaagden we er dit jaar niet echt in om de gebruikelijke aantallen aan dat kant te brengen. Sessies waarbij we een tiental baarzen vingen waren de topnachten dit jaar, drie à vijf stuks was echter de regelmaat.

Op de stranden gingen we achter Tong en Baars aan, ook niet echt succesvol moet ik toegeven, de leukste avond – nacht beleefden we bij Vlissingen waar we in korte broek op een school Makreel liepen.

Compilatie Jack Peelman

Niet alleen met mijn voorgenoemde vismaten ging ik op stap, ook in mijn gezin zijn er twee aspirant vissers die vrijwel altijd staan te popelen om me te vergezellen naar de waterkant.

Compilatie Jack Peelman

Uiteraard worden de tripjes in dat geval aangepast aan de mogelijkheden van Liese & Lars. Lars vind het allemaal uitermate fascinerend en vind “draaien” geweldig. Liese beheerst al een aardig stukje techniek, werpt met een spinhengel zelfstandig en heeft al menig Brasem de das omgedaan.

Compilatie Jack Peelman Compilatie Jack Peelman

Rest me nog u te berichten over de vangsten van afgelopen weekend, met vismaatjes Mario & Sjaak ging ik de eerste winterpoging wagen afgelopen weekend. We gingen aan de slag nabij Vlissingen. Op de parking werden we ontvangen door de jongens van visvereniging Rijmerswaal. Zij hadden parkoers uigezet op de stek die wij voor ogen hadden,… geen probleem natuurlijk, wij passen ons wat aan dan heeft ieder zijn plezier.

Na een behoorlijke trippel over een gelukkig niet al te mul strand kon de visserij beginnen, de onderlijnen werden voorzien van sappige pieren, zagers en tappen. Al snel tikten de eerste visjes aan, Sjaak opende sterk met een doublet Wijting – Bot. Botjes, scharretjes en wijtinkjes waren ons deel, tot,…

Eén van mijn hengels wel heel diep ging buigen, kort daarna boog hengel 2 mee? Niet echt een aanbeet maar toch. Ik vermoedde drijfvuil en probeerde de lijnen uit elkaar te houden bij het binnendraaien. Dit lukte prima en tijdens het binnen halen van de eerste hengel werd duidelijk dat er aan de andere hengel vis zat, en wat voor een.

Ik had behoorlijk moeite om de vis in het ondiepe water naar de kant toe te krijgen, ik hoopte stiekem op een haai maar kreeg een mooie Zeebaars van precies 70 cm. bij 3.6kg. op de kant.

Compilatie Jack Peelman

Zomervis op een wintersessie,… ,niet dat ik het erg vind hoor.

Groeten,

Jack Peelman

Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Werner R > oktober 25, 2013

  Antwoord

  Hey Jack,

  Had je vangstbericht over het oog gezien, mooie zeebaars man!
  Ooit ga ik er zo eentje vangen!

  Je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen om je kinderen het vissen aan te leren, stel je voor dat je aan de voetballijn staat in het weekend terwijl er tong aan de kust zit..

  Leuk verslag!

  Groetjes Werner R.

 2. Eldert > oktober 25, 2013

  Antwoord

  Geluksprul, daar heb ik vrijdagavond 4 uur op zitten wachten.
  Maar ik mocht ook niet klagen ….het eerste half uur al 97 cm. op de kaart . Daarna werd het sprokkelen , met het opkomend tij liet de vis het compleet afweten . In de overige 3,5 uur nog 3 visjes bijgevangen.

  Gr, vader van dennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *