Home Gastvissers Joost, met de kids, aan de Westerschelde

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

Advertenties

Ha Peter en alle andere mede vissers en lezers,

2 maanden geleden eens belooft aan 2 buurjongens (9 en 11 jaar) om een keer mee te gaan vissen omdat ze nog nooit in zout water gevist hadden. Zaterdag 01-08 was het dan zover. prachtig weertje, en om 17.00 uur hoog water.

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

Sochtends even pieren gespit samen met mijn zoontje en rond 14.00 naar de waterkant. Gekozen voor een stek waar niet zo veel stenen liggen. Snel de hengels opgetuigd en uitgelegd hoe je de pier het beste op de haak kan doen.

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

1 van de jongens had zijn eigen hengel bij zich en ik had nog een kort stokje voor de andere en voor mijzelf had ik de feeder maar gepakt. Alle 3 de hengels onder het kantje gegooid en het wachten kon beginnen. Gelukkig duurde het nog geen 10 min of het korte stokje stond te wippen op de steun. Draaien en jawel daar kwam een pracht bot aan de kant van een formaat wat ik al een poosje niet meer gezien heb aan de westerschelde.

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

De krabben waren ook weer in groot aantal aanwezig want na 10 min waren de haken kaal.

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

Mijn vrouwtje kwam ook nog even langs met de kits en natuurlijk moest de oudste (3 jaar) een keertje mijn hengel opdraaien. Gelukkig zat ik met de feeder zodat hij met een klein beetje hulp zelfstandig over de stenen kwam en wat is er mooier voor een vader om zijn zoontje z’n 1e visjes te zien vangen.

Super trots was hij op zijn botje, en ik niet minder. Even later haalde de buurjongen een zeebaarsje uit het water en de laatste draai was het de beurt van de andere buurjongen om een spiering uit het water te trekken.

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

Joost, met de kids, aan de Westerschelde

Wat hebben de buurjongens genoten van hun 1e visjes in zout water. Ik denk dat er weer een paar zoutvissertjes bij zijn gekomen na deze middag. Ik was blij dat we wat gevangen hadden want het is de laatste tijd erg slecht aan de dijk. Volgen de week met de boot de voordelta eens onveilig maken en daar heb ik ontzettend veel zin in. Hopen dat het weer geen spelbreker is.

Met vriendelijke groet, Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 3, 2015

  Antwoord

  Wauw Joost, super van je! Wat zal dat kicken zijn geweest voor die kids, zouden meer mensen moeten doen, de jeugd helpen en begeleiden!

  Groetjes Peter

 2. Nico > augustus 3, 2015

  Antwoord

  Hoi Joost. Wat prachtig en leuk voor die kids en dat ze vis hebben gevangen. Ik denk dat ze wel wat meer na het zoute water met je gaan.leuke foto”s ook nog genomen mooi man.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. jack > augustus 3, 2015

  Antwoord

  hai joost ik denk dat je nog wel eens meer mee zult mogen je hebt die kids wel een super dag gegeven gr.

 4. strandjutter > augustus 4, 2015

  Antwoord

  Prachte.jongens dat jullie ook wat vangen als je mee mag met Joost gewoon de waterkant opzoeken en veel vangen de rest komt wel ga zo door gr Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *