Home Gastvissers Gijs, tongvissen aan de Waterweg

Gijs, tongvissen aan de Waterweg

Advertenties

Peter,

Vrijdag weer een sessie aan de waterweg. HW Vlaardingen: 20: 30, 20:00 aangekomen op de stek en er zitten her en der wat vissers. Snel de hengels er in (3 stuks, een vriend vist ook mee). Het is een heerlijke avond, zacht windje en lekker warm. De trui kan dan ook weer uit en we wachten op wat er gaat komen. En dat is lang wachten… De haken komen leeg weer terug maar er wordt slecht gevangen! Alle lijnen worden om de 5 minuten opnieuw beaast en weer ingeworpen. Ondanks dit alles duurt het tot 21.35 voordat de eerste tong zich na een schitterende aanbeet zich meldt. Even laten liggen, misschien zit zijn broer of zus ook in de buurt… De lijnen liggen weer klaar om te wisselen en weer uit te gooien en we kijken of de tong mee mag of retour ivm te klein. Het is een mooie tong van een cm of 30.

Gijs, tongvissen aan de Waterweg

Zou het dan nu gaan beginnen? De toppen blijven angstvalling stil. De vos komt weer eens kijken en het begint aardig donker te worden. We vissen lekker door, blijven continu het aas verversen maar niets wil helpen. Een rondje langs de collega vissers leert dat de meeste nog geen vis hebben. Wij besluiten nog 1 keer uit te werpen om dan maar op tijd naar huis te gaan, we hebben er geen vertrouwen in dat het nog wat wordt. De laatste draaien ook geen vis. Op de terugweg nog even staan kletsen met 2 heren welke net 1 maats tongetje hadden gevangen. Daar spraken ze ook hun verwondering uit omdat de weken daarvoor er goed werd gevangen! Helaas dus geen super sessie, wel heerlijk buiten geweest en gelachen met mijn vismaat!

Volgende keer beter,

Groet, Gijs!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 24, 2015

  Antwoord

  Hey Gijs,
  jammer van de vis, maar als je het naar je zin hebt, samen met een maat, is zeker zo belangrijk, volgende keer beter!

  Groetjes Peter

 2. jan > augustus 24, 2015

  Antwoord

  Goede gedaan Gijs en je vriend een mooi tong dat het zo gebleven is de moed niet opgeven gewoon zoeken MVG de strandjutter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *