Home Vissen op zoetwater Jack, zoete rovers

Jack, zoete rovers

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Naar jaarlijkse gewoonte wordt het voorjaar benut om achter zoete rovers aan te gaan. Met wisselend succes gaan m’n maatjes en ikzelf aan de slag op binnenwatertjes in de buurt in de hoop een baars, snoekbaars of snoek aan de haak te slaan. Diverse technieken worden hiervoor ingezet, zo vist Mario graag vanuit zijn Bellyboat, gaat William actief jagend achter snoek aan in de polders en zit ik aan “mijn” Schelderijnkanaal snoekbaars achter de schubben met doodaas / grondels. Het Grondeltruckje zit nu in zijn derde jaargang en werkt nog steeds.

Werkte,…

Afgelopen donderdag ging ik in de namiddag aan de slag, ik opende al na een half uurtje met een knappe glasoog van net geen 60 cm. Een uurtje later ééntje van 45cm en als afsluiter nog een mooie van 52,… Als dat geen prachtresultaat is op een namiddag.

Jack, zoete rovers

Jack, zoete rovers

Vrijdagmiddag keek ik naar de windturbines in ” mijn achtertuin” en merkte dat de wind net zo gunstig stond als de dag voordien. Terug richting waterkant dus.

Ik gooide net mijn eerste hengel uit toen er een politiecombi achter me stopte.

– Mijneer, ik moet u vragen te stoppen met vissen.

*Eeuuhhh, waarom,ik ben net begonnen

-Ah, Corona maatregel, niet vissen om verspreidingsgevaar in te dijken.

* ( ik kon een glimlach niet onderdrukken ) Verspreidingsgevaar??? even rondkijkend naar de kilometers lange, verlaten oever, keek ik de agent vragend aan?

– Jawel mijneer, verspreidingsgevaar,…alle recreatieve activiteiten zijn tot nader order verboden. ( op dat moment fietst er een eenzame wielertoerist voorbij )

* Ik kijk de agent aan terwijl ik nietszeggend naar de fietser verwijs.

– Klopt mijneer, fietsen, wandelen en joggen mag, hengelen niet,… ( De brave man neemt er zijn laptop bij en laat me een uitgevaardigde wet tekst lezen waarin staat dat hengelen verboden is, voorlopig alvast tot 5 april )

Wat kan ik meer doen dan me hoofdschuddend afvragen wat het verschil is, en mijn spulletjes terug inpakken.

Dat was het dan voorlopig beste visvrienden, hopelijk leveren wij Belgische vissers een bespoedigende bijdrage in de strijd tegen het Corona virus door niet langer in alle eenzaamheid aan de waterkant onze hobby uit te voeren maar door samen met de vele anderen WC papier in te kopen in de plaatselijke supermarkt,…

Kafka???,… neenee Corona.

Aan allen, blijf gezond, verzorg jezelf en je dierbaren.

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Henry > maart 23, 2020

  Antwoord

  Hey roofvisser,
  Een mooi verslag van je visdagje aan het Schelde-Rijnkanaal.Als je dan al meteen 3 mooie rovers op de kant weet te draaien kan je dag natuurlijk niet meer stuk.Ja en dan wordt het vrijdag…..als ik dit lees zakt m’n broek bijna af. Natuurlijk moeten we voorzichtig zijn om de verspreiding van het virus te voorkomen maar wandelen en fietsen etc.zou dan zeker verboden moeten worden.Franske Timmermans moet na al deze ellende toch maar ‘ns met de rest van z’n vriendjes rond de tafel gaan zitten, met het milieu en klimaat hebben alle landen immers wel dezelfde regels !!!Het is niet anders en we kunnen helaas alleen maar wachten tot het voorbij is, Groetjes, Henry

 2. Gerard > maart 23, 2020

  Antwoord

  Onbegrijpelijk!!!!
  Dit kan toch nietwaar zijn er zijn wel 100.000 andere maatregelen te bedenken

 3. Nico > maart 23, 2020

  Antwoord

  Hoi Jack . Leuke foto’s gemaakt vande vis en jammer dat het maar kort duurde. Staat er een visser te vissen en die wordt dan lastig gevallen en hebben ze niks anders te doen.Ook nog een leuk verslagje er bij gemaakt .

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 4. Stefan Groenheide > maart 23, 2020

  Antwoord

  Hey Jack, mooie vangst in korte tijd, heel flauw die maatregelen en inderdaad onnodig, het leven kan soms erg onrechtvaardig zijn. Hier in Holland hoop ik dat het niet zo ver komt, echter het zal ook niet mee vallen, want op de beste stekken ben je vaak niet alleen…

 5. jack Jozen > maart 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Jack een mooie vangst de eerste dag jammer dat de tweede dag zo eindigde.Ik had met Henry deze week ook nog willen gaan maar het is zpals je zegt blijf gezond en zorg voor je dierbaren en dat is mijn geval zeker aangezien de gezondheid van mijn vrouwtje.groetjes Jack.

 6. Eldert > maart 24, 2020

  Antwoord

  Ha Jack
  Leuk verslag , te minste het eerste deel. In jullie land word het helemaal lastig om nog te kunnen vissen. Hier is het nog wel mogelijk zover ik weet. Hopen dat het allemaal snel voorbij is . En dat er dan heeeeele mooie visdagen mogen volgen.
  Groet Eldert

 7. hugo > maart 24, 2020

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Niet mis voor een paar uurtjes vissen man,wat het corona virus betreft kan men natuurlijk niet voorzichtig genoeg zijn….maar een visser doen stoppen met vissen met geen omstaander in de buurt is toch te zot om te verwoorden!men mag wel gaan fietsen,wandelen,sporten noem maar op als men de afstand maar respecteert en dan dit?ja Jack we zullen het er mee moeten doen in ons Belgie, hou het gezond!

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *