Home Gastvissers Wil, vissen op Tong

Wil, vissen op Tong

Advertenties

Een paar dagen vrij dus gisteren morgen eerst wat zagers steken Nog een leuk praatje gemaakt met 2 trouwe schrijvers van jou pagina Henry en Sjakie Na het steken thuis nog wat spaghetti gaan eten (doen alle top sporters😇) Om 15u vertrokken maatje Corne opgehaald en richting waterweg 16u aangekomen op de beoogde stek om de eerste worp tegen 16u30 richting vaargeul te maken Omdat ik tijd heb was de afspraak om een lange sessie te houden tot 22u Tot hoog water rond 17u45 weinig beweging 1 tongetje net maats Dan na het keren van tij gaat het bij mij los een draai van 3 tongen op een hengel en andere 2 tongen Het gaat met vlagen de hele avond door met regelmatig een doublet Corne blijft wat achter maar vangt regelmatig een tong maar geen enkele doublet

Kortom een heel geslaagde sessie met om 22 u voor mij op de teller 33 tongen waarvan 27 maats (26 op foto maar nog 1 in laatste draai)

Wil, vissen op Tong

Sorry niet veel foto’s omdat het moeilijk is om foto’s te maken zonder herkenningspunt Ik hoop dat de mannen uit Oost-Brabant ook een geslaagde sessie hebben beleefd Voor iedereen dansende toppen

De vis groetjes Wil

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 23, 2020

  Antwoord

  Hey Wil, ik zal nog 1 keer een reactie geven.
  Mooi aantal tongen, maar wat je zelf al zegt, over de foto’s, eigenlijk heel jammer, er valt uit helemaal niet op te maken, dat jij de vis allemaal zelf hebt gevangen, ikzelf werd vroeger voor leugenaar uitgemaakt, ook als ik nog maar meer dan 15 tongen had, met foto’s werd er gesuggereerd, dat ik een leugenaar was, maar dat was niet zo en dat weten de meeste mensen van mijn filmpjes. Een triplet is voor veel vissers niet weg gelegd, maar ik weet dat jij ook kan tongvissen en dat jij een triplet kan vangen, maar zou het toch heel leuk vinden, bij zo’n aantal, dat je wat meer je best doet, om het geloofwaardig te maken. Het is zo simpel een selfie zonder stekherkenning, toch zeker met een triplet.
  Ik hoop dat ik je niet beledig oud collega?
  Zou ook mooi zijn als je de vis naast een meetlat legt?

  Groetjes Peter

 2. Wil > juli 23, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter
  Zeker niet beledigd
  Ik begrijp ook wat je zegt en zal de volgende sessie wanneer weet ik nog niet proberen enkele foto’s te maken
  Van de laatste sessie heb ik meer foto’s maar te herkenbaar waar ik sta ( voor iemand die bekend is aan de waterweg)
  Verder maakt het me niets uit of iemand mij een leugenaar vindt ik vis voor mezelf omdat ik het leuk vind en niet omdat iemand mij een goede on slechte visser vindt
  Ik schrijf omdat ik jou pagina de leukste visverslagen plaatst en er vooral mensen schrijven die van vissen houden of ze nu veel of weinig vangen
  Op andere pagina’s zie ik wel eens andere reacties daar hoi ik niet van
  Leuke schrijvers zoals bv Henry en Sjakie die ik direct herken en waar ik een leuk gesprek mee kan hebben
  Ga zo door groetjes Wil

 3. Leen > juli 23, 2020

  Antwoord

  Hoi wil
  Je doet het in ieder geval beter als ik
  Volhouden zo👍👍

 4. ies > juli 23, 2020

  Antwoord

  Hey Wil,
  Wederom een respectabel aantal tongen, lijkt nog steeds op hard weken. Als je zo doorgaat moet je er straks een vriezer bij kopen. Het kan inderdaad een gekkenhuis zijn. Ik zelf ben nu haaklijnen met andere haken aan het maken, de laatste sessie miste ik teveel. Tip wat betreft foto’s van je zelf met vis is toestel laag schuin naar boven dat je alleen lucht als achter grond hebt, maakt het voor de lezers aantrekkelijker, maar verder toppie.
  Groetjes Ies

 5. Gino > juli 23, 2020

  Antwoord

  Hoi Wil,

  Zeker leuke vangst maar idd met foto’s wordt het verslag nog leuker. Een beetje inproviceren dan lukt het wel om foto’s te maken toch.
  En wat je zegt over deze pagina… enkel liefhebbers, top zo!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 6. Henry > juli 23, 2020

  Antwoord

  Hallooo Wil,

  Da’s een knap aantal tongen dat je uit de waterweg getakeld hebt, Chapeau !!!Uiteraard was het ook leuk om je eens persoonlijk te ontmoeten tijdens het steken om gezellig ‘ns wat bij te kletsen. Ons verslag van onze visdag op woensdag komt nog, vandaag was het vis fileren en hengelspullen kuisen!! We waren om 8.15 uur vertrokken en ik dook ‘snachts om 3.30 uur in m’n mandje dus een lange dag!!!

  Groetjes, Henry

 7. Eldert > juli 23, 2020

  Antwoord

  Hallo Wil,
  Weer een ongeloofwaardig aantal tongen. Hoe krijg je het voor elkaar . Volgende keer wil ik wel eens met je mee want zoiets wil ik ook wel eens meemaken.
  Groet Eldert

 8. henk > juli 24, 2020

  Antwoord

  hallo wil
  een goede vissessie met erg veel tongen
  geweldig dat je er zo veel vangen kan
  fijn dat je voor jezelf vist en geen boodschap hebt aan wat andere zeggen
  dit zijn vaak alleen maar jalourse mensen
  hoop er ook nog eens zoveel te vangen
  veel succes bij de volgende

  groet henk 1 van de drie limburgers

 9. jack jozen > juli 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Wil.

  Ja mooi dat we elkaar troffen op de steek plek we hadden een mooi portie pieren en zagers onze visdag was bij elkaar wel bijna het dubbelle van jullie,dan beginnen mijn jaren toch te tellen. Maar wat hadden jullie toch een geweldige visdag het geeft niet wat ze van je zeggen je maakt het zelf allemaal mee dus laat ze maar lullen. Ons verslag komt nog dan zie je hoe wij gevaren zijn hopelijk treffen we elkaar nog eens heel veul groetjes Jack.

 10. Wil > juli 24, 2020

  Antwoord

  Hoi allemaal
  Bedankt voor de leuke reacties
  Ik zou jullie graag allemaal een keer meenemen maar ik vis niet zoveel gezien de drukke werkzaamheden
  Nu een paar dagen vrij genomen om te klussen en een paar keer te vissen
  Wel kan ik jullie een tip geven
  Ga eens een keer zonder hengels naar het water en kijk eens op diverse stekken bv rondom de oude Maas ( Shell of einde tankweg bij koolen) maar er zijn nog plaatsen waar wordt gevist
  Door bij andere vissers te kijken kun je Zien of de stek geschikt is voor jou om te vissen.
  Er zijn namelijk veel goede stekken maar soms moet de vis van ver komen en deze stekken niet voor iedereen geschikt
  Maar er zijn ook stekken waar de vis niet ver zit zoals bv sluisjesdijk ,de oude Maas parkeerplaats Maas Shell en havenhoofd Vlaardingen ( daar is het vaak wel drukker)
  Door enkele uren langs het water te rijden en te kijken kan iedereen zijn stek vinden
  Ook het tij kan verschil maken persoonlijk vis ik het liefst rondom springtij enkele dagen (3) voor of na springtij
  Begin ruim een uurtje voor hoog zodat je met het keren van tij goed bent geïnstalleerd (zoals Peter ook regelmatig meld afgaand water is beste) voorbeeld mijn laatste sessie had ik met hoog water 3 van de 33
  tongetjes
  Als aas vind ik zagers beter dan pieren en voor een sessie ( 4a5 uur) gebruik ik ongeveer 5 ons
  Succes allemaal
  Groetjes Wil

 11. hugo > juli 25, 2020

  Antwoord

  Hallo Wil,

  Wat een vangsten man,dat zie ik er niet veel je na doen hoor!Na je eerste bericht had ik zo mijn twijfels(kort verslag met gekuiste en gevilde vis)weinig foto’s maar met dit bericht en de reactie die je hier op geeft ben ik je anders gaan inschatten!Wat je schrijft staat als een huis eens rond rijden zonder hengels is zeer leerzaam voor stek kennis op te doen,ik zou dit ook eens in de praktijk moeten omzetten want de ww is voor mij ook nog een groot ????. succes bij je volgende sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.