Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Advertenties

Zaterdagochtend om 1u, de 21ste oktober reis ik in mijn eentje af naar het mooie Denemarken, deze maal naar een prachtige plaats, met huis aan het water, onder Svendborg, een klein gehucht genaamd Skarupore. Na een meer dan voortvarende rit, met enkel wat normale vertragingen na Hamburg, arriveer ik natuurlijk weer veel te vroeg en besluit Nyborg aan te doen, voor wat boodschappen bij de Lidl en daarna naar de oude pier om een paar uurtjes te vissen en bij aankomst op de pier is de kop nog vrij, waar ik vanuit de auto kan vissen en gelijktijdig komen er een paar Chinese gezinnen tevoet aangelopen, zij blijken hier in een hotel te verblijven en moeder gooit in met een tobylepel en bats, een mooie maatse gul! Nou denk ik bij mezelf, dat belooft! Ik begin met vissen.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Het weer valt nog niet tegen en al snel heb ik mooie aanbeten en ik vang een aantal torren ver beneden de maat en dan volgen er nog enkele botten, die ik aan de Chinese dame geef, die er heel blij mee is.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Dus er zijn nog meer mensen die deze vis, kunnen verteren, had ik niet verwacht, maar zoals ze al zeggen, een chinees eet alles, of kan alles lekker maken. Juist voor ik ga opruimen, komt de Chinese dame, met haar man vragen, of ik een lunch wil genieten in hun hotel, maar ik moet helaas passen, omdat ik verder ga rijden, het is inmiddels 13.30u en nog een half uur rijden, erg leuke mensen, die Chinezen! Om 14u ben ik bij de woning, met zoals je ziet, uitzicht dicht bij het water.

Kantvissen Denemarken(Funen)

De eigenaars komen gelijk naar me toe en leggen alles netjes in het engels uit, hoe alles werkt en er is ook nog een vis schoonmaakruimte aan het huis,en nog wel binnen, met verlichting, koeler en vriezer, perfeckt, zal er later nog foto;s van maken. De eigenaar vraagt of ik interesse heb om zijn bootje met splinternieuwe Janmar inboord motor te huren, voor een belachlijke prijs va 300 kronen per dag, wat neerkomt op een 40 euro, niet normaal eigenlijk voor Denemarken. Morgenochtend gaan we kijken, naar de boot of de motor nog start, omdat hij al meer dan een maand stil ligt. de avond breng ik door met een dvdtje en een sapje met wat lekkers en droom al van morgen. Het huisje is klein, maar erg leuk voor 1 of 2 personen, met alles wat je nodig hebt, niks meer, niks minder!

Zondag 22-10: Als ik wakker ben, eerst een eitje met ontbijtspek en dan mijn lichte bootstokjes klaarmaken en om 9u loop ik naar de eigenaar en hij gaat met me mee, 1km verder naar het haventje en het bootje ziet er niet echt verkeerd uit.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Maar, ho, wat een fiasco, de eigenaar is vergeten, hoe hem te starten en binnen no time is de accu plat en gaat mijn droom verder over waar ik voor gekomen was, het kantvissen. De eigenaar belooft hem voor een volgende keer pico bello in orde te hebben en dan zit er ook een dieptemeter in.

Bij het huisje, wissel ik de spullen in de auto om, naar kantvissen en rijd een 500m naar links, waar een steiger, een kleine 100m in zee loopt, dus daar neem ik plaats, op een mooie bank op het eind.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Ik vis hier een paar uur, met het laatste van opkomend getij, maar vissen is het eigenlijk niet, het is meer m’n ogen de kost geven, omdat het een zwem oftewel badsteiger is en de mensen lopen op en af en ze zeggen allemaal heel vriendelijk het zelfde, jong en oud, we gaan naakt te water, als je het niet wil zien, kijk je maar de andere kant op! Dan komen er 2 erg bevallige dames en die zeggen ook weer hetzelfde, maar ik kijk gewoon en als ik dan een foto wil nemen, worden ze boos, dus maar gauw stiekem vanuit de verte.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Je kunt aan de foto wel zien, hoe bevallig ik ze vond! Ze waren trouwens heel verliefd op elkaar! Ik vind het allemaal heel leuk, maar hier ben ik niet voor gekomen en bol het af, met 0,0 aanbeten en ben gedesillusioneerd, voor het vissen hier!

De rest van de dag rijd ik wat rond en ga eens kijken bij de roeiclub, of daar iemand staat te vissen en op Thuro rond gereden, niemand aan het vissen. De rest van de dag duurt lang en ik heb het niet echt naar mijn zin en als ik dan naar het weer voor morgen kijk, dat ziet er beter uit en wat gaat het worden, Nyborg of de roeiclub?

Maandag 23-10: Ik ben pas om half 9 wakker en eet op mijn gemak en smeer een paar broodjes met gekruid spek, wat ik gisteren nog gebakken heb, om mee te nemen en tegen half 10 rijd ik richting Nyborg om aan Knudshoved op de pier te gaan vissen, omdat het cursuscener wel bezet zal zijn op het puntje, maar bij aankomst niemand te zien en omdat ik maar alleen in de auto zat, kon ik mijn volledige uitrusting meenemen, viskar en paraplu incluis. Na alles gereed gemaakt te hebben en een wandeling van 10 minuten sta ik zo volledig opgesteld en kan uit de aanwakkerende wind gaan zitten.

Kantvissen Denemarken(Funen)

De vis is heel aanwezig, alleen zo klein!

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Ik vraag me of, of ik weer de verkeerde keuze heb gemaakt, na nog een aantal mini scharretjes en papgulletjes en dan bam, een wel heel duidelijke mooie gulaanbeet! Die gaat tekeer onder het draaien, niet normaal, krijg hem maar juist op tijd over de stenen en het is een leuk gulletje van net geen 50 cm, zo die is in de buidel!

Kantvissen Denemarken(Funen)

Inmiddels is er ook al een Deen naast me komen zitten met 3 hengels en je hebt hele vriendelijke Denen, maar ook van die…. en dit blijkt er zo een te zijn, kan niet hebben dat wij daar vissen! Hij vangt dan ook helemaal niets en bij mij gaat het redelijk goed, vang van alles, schol, schar en bot en gul, alleen de pieterman ontbreekt vandaag.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Dan vang ik nog een gul, een 5 cm kleiner dan die eerste maatse, maar zeker niet de gemakkelijkste om binnen te halen, wat zijn ze wild!

Kantvissen Denemarken(Funen)

Er volgen nog een paar doubletjes en dan wordt het minder met de aanbeten, het is ook rond hoogwater.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Als ik mijn reserve lijnen opruim, zijn de vissers die ik in de verte aan zag komen, ter plaatse en ik hoor “een goeiemiddag” op zijn brabants en het blijkt zowat het voltallig bestuur van Gbv Roosendaal te zijn, met Rene van Coulil en hun nemen mijn plekje over, tegen de verwachting van de nog altijd visloze Deen in. Een gezellig praatje met die mannen gemaakt en ze blijken al tijden fan van Fishguppy te zijn, altijd leuk om zoiets te horen, maar ik zou nog blijer zijn, mochten ze hun zelf eens laten horen op Fishguppy. Ze waren deze ochtend in Svendborg geweest, met tegenvallend resultaat.

Ik neem afscheid van die mannen, met niet erg veel vis, maar wel allemaal mooie exemplaren, zoals een schar van 33cm, alsook de schol en een paar mooie Kibbelingmakers.

Vandaag heb ik voor het eerst de schoonmaak ruimte kunnen benutten, wat perfect ging, in een reukloze ruimte, niet zoals ik eerder op Langeland heb mee gemaakt, zo stinken, niet normaal meer!

Morgen geeft hij zuid 5 en dat is mooi voor een plekje 5km van mijn huisje.

Dinsdag 24-10: Afgelopen nacht diverse malen wakker geworden, met de gedachte om nu te gaan vissen, maar kon het helaas niet opbrengen en kom pas om half 9 uit mijn nest en tegen 10u rijd ik naar een andere stek, erg dichtbij en hij is vrij, gelukkig en er is veel regen voorspeld en achteraf, er is geen druppel gevallen! Ik ben al snel aan het vissen en vis met 1 hengel, met dwarrellijnen, die eerder ook al succesvol waren voor de gul en aan de andere gewoon kleine haakjes met de bekende afhouders. Al gelijk mooie aanbeten op de hengel die ver en diep ligt en hij voelt als een mooie gul en mijn verbazing is groot, als er een grote schol boven komt, in doublet met een mini tor. Mijn reserve lijnen waren nog niet aangeaast, dus eerst inwerpen en dan pas de foto, van een 45cm schol.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Je zou zeggen, nu is de plaats gevonden, maar voor de rest is het balen, wat ondermaatse gulletjes en botjes. Om half 2 besluit ik maar te kappen en vraag me af, of je met het bootje meer van deze lappen zult vangen, ik denk het wel?

Hij blijkt heel dik te zijn en ik 4 prachtige dikke halve filets, voor in de vriezer, die gaan smaken!

Kantvissen Denemarken(Funen)

Wat ik morgen ga doen, is nog de vraag, gezien er stortregen en veel wind voor speld is? Morgen misschien de brug over en dan sta ik uit de wind.

Woensdag 25-10: Ik word wakker met veel wind en regen rond het huis, het giert gewoon! Ook voel ik me niet echt fit en na een paar paracetamol, gaat het weer redelijk en op google maps vind ik zo op het eerste gezicht een paar leuke plekken, redelijk dicht bij dieper water, op Tasinge en na de middag, is de auto geladen en buien radar geeft voor dadelijk droog zonnig weer, dus gaan met die banaan en idd zijn het leuke stekken, maar helaas giet het nog steeds, dat het plenst! Dus houd het voor gezien en ben weer zo bij het huisje en na een uur is het idd zonnig en droog, maar blijf nu maar lekker thuis, morgen perfect visweer voor Nyborg, west 5 en droog, beter kan niet!

Donderdag 26-10: Pieken aan Nyborg, zou het worden! Om half 7 in het nog pikke donker sta ik op mijn stekkie en de Roosendalers zijn niet te zien, maar als ik thuis de reactie van Rene zie, begrijp ik dat ze al naar huis zijn. Als mijn hengels erin liggen, gaat het keer op keer, klapperen met die toppen en vele gulletjes volgen.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Ook vang ik enkele maatse, maar een selfie met mijn gsm lukt niet, zonder flitser, dus maar als het licht is.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Het zou pas vanmiddag om 15.45u hoogwater zijn en nu is het afgaand, maar het is gewoon een gekkenhuis, beet na beet en vis na vis aan de kant, mooie scharren van 33 en 34 cm, dikke Sjakievissen en nog een maatse gul en vele doubletten en tripletten, maar de ondermaatse gul blijft over heersen, mooi voor de toekomst, als iedereen ze terug zet!

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Na 12u, is mijn emmer zo goed als vol, met mooie vissen, maar de Schol ontbreekt vandaag, enkel een ondermaatse gevangen en mijn werpvinger doet erg pijn.

Al met al was het weer een mooie dag aan Nyborg!

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Bij het huisje aangekomen, eerst de vis gekuist en daarna, mijn huisdieren te eten gegeven.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Nog foto’s van de schoonmaakruimte gemaakt, waar zelfs een werkende digitale vis weegschaal staat!

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Kantvissen Denemarken(Funen)

Als ik naar binnen ga en mijn fileer handschoen uit doe, zie ik pas dat er een bloed uitstorting op de top van mijn werpvinger zit, daarom zo een pijn.

Kantvissen Denemarken(Funen)

Morgen maar even kijken of ik nog ga vissen, met de pijnlijke vinger en toenemende westenwind naar 6 tot 7 beaufort, denk dat het een opruimdag word!

De laatste dag, toch maar niet meer gevist, maar gebruikt om boodschappen te doen voor het thuisfront en de boel opgeruimd en de auto geladen en ik mag gelijk van de eigenaresse de energie kosten contact voldoen en zei checkt even het huis en alles is goed bevonden, zodat er geen tussenkomst van Novasol plaats vind, wat een service! Geen rekening achteraf!

Inmiddels was ik om 9.30u weer veilig thuis aanbeland en ik moet zeggen, dit is voor herhaling vatbaar!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Nico > oktober 24, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Alle eerst weer een prachtig verhaal gemaakt van je vis sessie.Jammer dat je niet weg kon met het bootje denk dat je er wel meer had gevangen. Ook prachtige foto’s gemaakt van je zelf de vis en ook van de omgeving daar. Nog veel plezier en goede vangsten ook nog en fijne vakantie toegewenst daar.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Kees Michielsen > oktober 24, 2017

  Antwoord

  Peter,

  Ik blijf je verslag zeker volgen!
  Ben benieuwd wat voor “spannende”foto’s er nog meer komen..
  Met dit weer in je blootje gaan zwemmen is wel stoer vind ik, ik moet er zelf niet aan denken!
  Veel plezier nog en goede vangsten vriend!!

  Kees.

 3. Jack > oktober 24, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter ik denk dat waar je zit je plekje nog moet zoeken,ik vind het wel leuk dat ik mijn oude dansvloertje weer zie niks verandert daar ,mooi verslag en foto,s jammer dat die met de meerminnen er niet bij is nog veel leut verder en hopelijk met nog wat mooie vangsten.groetjes je vrind Jack.

 4. Frank > oktober 24, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter
  Leuk verslag makker.
  Geen jonge meiden zeker die daar in hun blootje komen zwemmen, dan zou er wel vis zitten ook 🤣
  Misschien start het bootje straks toch nog en komen die grote lappen alsnog aan boord.
  Nog goede vangsten en veel plezier.

  Groetjes Frank

 5. Henry > oktober 25, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,
  Een mooi huisje met alles d’d op en d’r an.
  Veel vis vanaf de kant en dan ook nog ‘ns een paar zeemeerminnen die wa rond d’n dobber liggen te dartelen, wa wil unne mens nog meer???? Hee, en die Chinezen weten wel wa lekker is! Vang ze en geniet er van met volle teugen.

  Groetjes, Henry

 6. Rob Torsk > oktober 25, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,

  Wederom een leuk verslag met mooie foto’s.
  Jammer van de boot,ik denk als je wat dieper kunt vissen,je meer grote schollen zult vangen.
  Hopelijk krijgen ze de motor nog in orde zodat je lekker met het bootje weg kunt.
  Dat naakt zwemmen lijkt me niet zo fijn.Wie weet hapt er een grote vis op je ‘pietermannetje’.
  Veel plezier en die grotere vissen komen nog wel.
  Med venlige hilse,Rob

 7. Rene van Caulil > oktober 26, 2017

  Antwoord

  Beste Peter,

  Leuk je ontmoet te hebben afgelopen maandag in Denemarken tesamen met mijn schoonzoon Willian Vogel en onze voorzitter Jan Verschuren.
  Wij zijn woensdagochtend weer afgereisd naar Nederland en ik zit nu alweer achter mijn eigen computer.
  Met het weer hebben we het helaas niet getroffen, vooral veel, heel veel regen.
  Dinsdag hebben we nog enkele stekken, uit de wind,geprobeerd in Middelfart. Ook hier weinig maatse vis. Als ik nu de berichten daar zie krijg ik toch wat spijt dat we niet langer konden blijven. Nog 3 dagen goed visweer met de wind in de goede hoek (west).
  Vang ze nog, we blijven je volgen. Rene.

 8. Jack > oktober 26, 2017

  Antwoord

  Hoi Pedro wat een pechdag woensdag maar je hebt toch ook weer lekker kunnen relaxen ,en de donderdag heeft het weer ruimschoots goed gemaakt alleen jammer dat het niet wat dichter bij het huisje was.Maar wat een vissen volle emmers panvissen Hi Hi dat doet me weer denken aan twee jaar terug op die stek Nyborg is toch wel super, weer een prachtig verslag met mooie foto,s zo kennen we je weer en zuinig zijn op je vingers ze moeten nog langer mee veel groetjes.Tonny en je vrind Jack.

 9. Peter (Fishguppy) > oktober 27, 2017

  Antwoord

  Iedereen hartstikke bedankt voor de leuke reacties. Hey vrind, 25km rijden om te vissen vind ik echt niet ver! Bij ons moeten de goeie stekken op deze afstand nog uit gegraven worden, hi hi.
  Blijft een mooie stek en rond deze tijd zijn de vissen in tegenstelling tot mei veel minder aanwezig, maar wel veel beter om te eten, lekker vet en dik.
  Gr Peter

 10. Jack > oktober 28, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter blij dat je weer heelhuids thuis bent en Marianne blij natuurlijk zo heb je al bij al toch een prachtige week gehad dat is echt ontspanning he.Je kunt je mooie verslag met foto,s weer bij de verzamel bundel doen dat word over een paar jaar een puike uitgave nu op naar 2018 groetjes Jackie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *