Home Gastvissers Leo aan de ppgb

Leo aan de ppgb

Advertenties


Hoi Peter,

Ik had nog een enorme berg aas over van afgelopen dinsdag dus een woensdag nog maar een vissessie ingepland met senior. Volgens de buienradar zal het met het weer allemaal nogal meevallen maar aan het einde van de middag hadden we toch het idee dat ze daar de kleuren door elkaar gehaald hadden… Omdat het het daags ervoor in het Callandkanaal niet echt overhield qua vangsten en de wind niet zo gunstig was, zijn we maar weer eens naar de Papegaaiebek (PPGB) gereden. De plannen om ’s avonds te gaan vissen hebben we dus bijgesteld naar de middag omdat het dan laag water zou zijn en we gebruik konden maken van het strandje. (voor senior wel zo prettig) Toen we daar tegen 13.30 uur aankwamen stond er nog niemand: stekkeuze genoeg dus. Deze keer maar eens halverwege gaan staan zodat we wat uit de wind stonden.

Leo aan de ppgb

Helaas voor ons begon de wind in de loop van de middag naar het noorden te draaien en begon vlagerig te worden. Het eerste uur brak zelfs het zonnetje zo af en toe nog even door, maar al snel begon het te regenen en is het eigenlijk niet meer droog geworden. Allebei met 2 hengels gevist en als aas gebruikten we pieren en stukjes Franse (diepvries) Tap. Ook hier vielen de vangsten best tegen. Zo nu en dan kwam er wel een visje boven , voornamelijk Wijting, maar allemaal ruim onder de maat. Er werd wel aan het aas getrokken maar echt fel was de vis niet. Normaal gesproken haakt de Wijting zich zelf wel maar dat was nu niet het geval. Vanwege de harde wind waren de beten ook nauwelijks zichtbaar. De vis die we vingen zat wel vol met vreten; enkele hadden nog zandaaltjes in de bek: waarschijnlijk zit er nog voedsel genoeg. Hopenlijk trekken de vangsten nog wat aan voordat we in de komkommertijd terecht komen en op de zomervis moeten wachten. De Schar lijkt nu wel definitief vertrokken! We kregen nog bezoek van een (jong) Zeehond die op een paar meter afstand eens rustig de boel kwam bekijken.

Leo aan de ppgb

Het medelijden straalde uit z’n ogen zogezegd… Tegen 17.00 uur de boel maar opgeruimd en naar huis vertrokken. Kortom: een winderige, natte, koude sessie met weinig vis. Niet echt spectaculair dus. Hopenlijk wordt het de komende dagen wat beter want er liggen nogal wat Piertjes in de koelkast te trappelen van ongeduld en die zullen we dus binnenkort echt zwemles moeten geven.

Wordt vervolgd dus. Groet, Leo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Leo,
  volgens mij ben jij zowat de enige die nog regelmatig vist, met dit weer!
  Ik hoop op hogere temperaturen, voor ik weer ga, maar toch respect voor jou en natuurlijk senior!

  Groetjes peter

 2. leo > februari 16, 2012

  Antwoord

  Hoi,Peter

  Ja, ik hou wel van een geregeld leven en je moet uitkijken dat je het niet verleerd šŸ™‚
  Maar het was idd wel afzien.

 3. meunenmaaier > februari 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Leo!

  gewoon blijven bikkelen hoor! Lees je verslagen met veel plezier en wordt zo ook op de hoogte gehouden van de vangsten aldaar!

  gr!

  ps. weet iemand waarom ze de oude PPGB hebben laten liggen als een soort van eilandje voor de nieuwe PPGB…

 4. leo > februari 16, 2012

  Antwoord

  @Meunenmaaier:

  Wij bikkelen gewoon door hoor! (enne..daarom is het best wel handig als iedereen ff een vangstberichtje plaatst!)
  jaaaa, als de recessie over is en het weer druk wordt daar dan zetten ze er een verkeersregelaar op met van die zwaaiende armen..:)

 5. Maup > februari 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Leo,

  Jammer dat de vangsten niet zo best waren,ik hoop dat je volgende keer weer wat meer vangt.Het is een mooie stek waar hopelijk in de zomer een tongetje te vangen valt.

  Groetjes Maup

 6. Peter(Fishguppy) > februari 17, 2012

  Antwoord

  Er zit zekers tong op deze stek,
  ik mocht er vorig jaar in het vroeg al eens een stuk op 4 vangen op deze stek, met de tongenfluisteraar, maar ze waren wel aan de kleine kant!

  Groetjes peter

 7. Leo > februari 17, 2012

  Antwoord

  Gisterenavond de Pieren opgemaakt in de Nieuwe Waterweg. Gul, Gul Gul.
  Ik krijg de foto’s niet op de laptop dus vangst verslag volgt nog…

 8. leo > februari 18, 2012

  Antwoord

  @Maup; ja , en dan kunnen we weer gewoon in ons shirt vissen da’s ook wel weer lekker!

 9. willem(gaatvissen) > februari 18, 2012

  Antwoord

  Hoi Leo,

  Leuk verslag weer.

  Vis greetz,

  Willem

 10. Leo > februari 28, 2012

  Antwoord

  Hoi Willem,

  Bedankt hoorrr!
  Ik ben nu bezig met het in elkaar knutselen van een professionele Pierenbewaarbak en tegelijkertijd een bak om Zagers te kweken. Een en ander is al in een ver gevorderd stadium en t.z.t. verschijnt er een uitgebreid fotoverslag van.

  Greetz, leo

 11. willem(gaatvissen) > maart 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Leo,

  Ben erg benieuwd naar die Pierenbewaarbak. Heb er zelf ook weleens aan lopen denken of het loonend is qwa stroom kosten. Voordeel is wel als je het lang goed kan houden je altijd aas bij de hand hebt.

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *