Home Gastvissers Leo aan Westenschouwen

Leo aan Westenschouwen

Advertenties


Vandaag, dinsdag ,

had ik op de planning staan om alvast wat aas te regelen voor a.s. zaterdag. Misschien wel wat vroeg maar gezien het opstuwende Noordzeewater en de weerberichten kan je er maar beter vroeg genoeg bij zijn. ( Uiteraard kan je je aas ook kopen maar ik hoorde al berichten dat de aasleveranciers ook moeite hebben met het steken; dus houd hier erg in! ) Rond een uur of 10 was ik ter hoogte van Bruinisse en warempel het zonnetje kwam ook nog even door. Met deze weersomstandigheden is het wel moeilijk zoeken waar je moet gaan steken omdat de zogenaamde pierenhoopjes er niet zijn.

Leo aan Westenschouwen Leo aan Westenschouwen

Dus op goed geluk maar een paar proefgaten gegraven en de emmer gevuld. Het aas bestond uit (slik)zagers, pieren en witjes waarbij de zagers wel de boventoon voerden. Nu ik toch op de route zat maar even doorgereden naar Westenschouwen om te kijken hoe de zee zich op dit moment gedraagt en om een paar onderlijntjes uit te proberen. Een bijna lege parkeerplaats bewijst dat er niet veel gekken zijn die met dit weer het strand opzoeken. Een dame met een allerliefst hondje keek me dan ook wel heel meewaardig aan toen ik aan de grote beklimming van de trap der 1000 zuchten begon. (Gelukkig ben je met zo’n vispak aan zo ongeveer onherkenbaar…)

Leo aan Westenschouwen

Bovenaan de trap gekomen zag ik al dat het water wel heel onstuimig was.

Leo aan Westenschouwen

Toch vol goede moed aan de afdaling van die andere lange trap begonnen. ( Sportvisserij Nederland moet hier maar eens een roltrap van maken!) Het was opkomend water en gezien het nodige vuil wat tegen de trap aanlag kan je bij hoog water momenteel vanaf de trap vissen ­čÖé

Leo aan Westenschouwen

Snel 1 hengel opgetuigd en eerst maar eens zover als mogelijk weggesmeten.

Leo aan Westenschouwen

Er stond een enorme stroming zodat er zwaar en geankerd gevist moest worden. Verder dreef er veel vuil in het water wat naar het strand opgestuwd wordt. Een aantal onderlijnen uitgeprobeerd en na een anderhalf uur had ik het wel weer gezien. Als het zaterdag bij de “Krabbetrofee” ook dit weer is dan vrees ik dat 80% een nul vist…. Je moet al zo ongeveer 100 meter gooien wil je achter de brekende golven vissen! Hopenlijk wordt er heeeel ruim uitgezet zodat we ook geen burenruzies krijgen……

Er is 1 ding wat ik niet zo goed begrijp: als er op een heel strand 1 viskist staat en 1 alleraardigste dame loopt te wandelen met haar hondje deze dan uitgerekend tegen die ene viskist moet pissen…K hond!

Wel weer lekker bezig geweest en een frisse neus gehaald.

Vangse,

Leo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 14, 2011

  Antwoord

  Hoi Leo,
  ook een verslag zonder vis, kan erg boeiend zijn, zoals jij het schrijft!

  Groetjes peter

 2. Westlandse Willem > december 18, 2011

  Antwoord

  hahahaah stairway to heaven, ik kom niet meer bij van het lachen. Schitterend zo’n verslag met zulke humor. De tranen staan in m’n ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *