Home Gastvissers De dinsdagploeg met De Big Marlin

De dinsdagploeg met De Big Marlin

Advertenties


Dré Vriends viert “oudjaar” en legt de rode loper uit voor Drees!

23 november 2011 schreef ik mijn laatste berichtje a/b van de “Big Marlin” van Dré Vriends uit Achtmaal. En na 23 november? veel wind en wind en wind en…… juist! En daar word ik niet vrolijk van. Het water trekt mij en vissen trekt mij nog meer. Natuurlijk, even rust heeft zo zijn voordelen, maar dan wel even hè! Een paar dagen of hooguit een week. Afijn, Ik heb weer veel onderlijnen geknoopt, de zgn. Mr. Gastel onderlijnen. Van RVS en maar een halve millimeter dik. Dezelfde lijnen heb ik ook op de beurs in Kortrijk (B) gemaakt en dat trok best wat belangstelling. Was trouwens een gezellige beurs! Ja, die onderlijnen zijn er in verschillende lengtes en verschillende kleuren.  hengelhuishuijgens uit Hoogerheide heeft ze te koop. Ik heb ook nog wat van die hoekafhoudertjes gemaakt. En vriend Dirk was daar ook tevreden over. Maar hoe was het vandaag? Paulus van de Berk (rustend (nou ja….) directeur van een zeer bekend bomenbedrijf uit St. Oedenrode stond op 6 (in de hoek) en begon direct al aardig te vangen. “Schrale Pik” deed ook aardig mee en Wiek van Hout, o ja Wiek van Hout! Ik weet eigenlijk niet of hij wel heeft gevist! Hij heeft zoveel moppen zitten tappen, dat de tranen over mijn wangen naar beneden vielen en in mijn broekzak liepen. OK, misschien wat overdreven, maar wat hebben wij weer gelachen met z’’n allen! Ik zoek alleen nog een “Helmonds” woordenboek. Dré Vriends zette ons al snel in de morgen aan het mokkagebak, omdat hij zijn oudjaar vierde. Morgen (28 december) wordt hij 65 jaar en zijn al z’n geldzorgen voorbij! Hij trekt dan van “vadertje” Drees. Of had hij toch al z’n schaapjes op het droge? Mart van Est (mijn mentor, maar van wie niet?) deed aardig mee, maar was geen uitschieter. Dat was Dirk –d’n overkanter- met een schar van 35 cm.

De dinsdagploeg met De Big Marlin

De dinsdagploeg met De Big Marlin

Naast mij (in de hoek) op plaats 5 stond Wijnand de Hoon. Dré schatte hem in als tuinder, maar hij is ….stukadoor! Dus heeft u een “klus” laat Wijnand komen.

De dinsdagploeg met De Big Marlin

De dinsdagploeg met De Big Marlin

De dinsdagploeg met De Big Marlin

En daarnaast dames: hij is nog vrijgezel en zeg nou eerlijk: een stukadoor is nooit thuis (dus u heeft geen last van hem) en brengt vaak een “zakcentje” in huis. En nog een voordeel: ik heb –door de forse stroom- nogal in zijn lijn gezeten. Maar klagen? Never, never, nooit! U bent helemaal “hot” als u van vakantie houdt in het uiterste noorden van Noorwegen. U geniet dan van de natuur en Wijnand vist. (reiskosten delen s.v.p.) Maar nou even serieus! Was het wat? Ja, dat ging wel. Ik had zelf 19 scharren en een wijting. En……………..het was lekker weer ………..en wij hebben heel veel gelachen! Een topdag? Nou nee! Leo zei –zoals gewoonlijk- niet veel, maar verzorgde zich erg goed. Hij moet van de dokter zorgen dat z’n bloed dun blijft i.v.m. z’n hart. Nou, en dat doet hij! Wij hebben gevist bij Westkapelle en ook nog een deel van de dag bij Vrouwenpolder. Die laatste plaats is zo slecht nog niet, maar wel bij een goed getij!

Mart heeft nog eens uitvoerig uitgelegd wanneer hij “in vorm” was.(morgen-middag-avond-nacht) Hoewel wij uiteraard helemaal niet nieuwsgierig waren had hij wel een duidelijke voorkeur. Hij lijkt op de man die in z’n slaapkamer onder een laken ligt. Jantje komt binnen en vraagt: Pappa, wat doe je? “Kijk dit is een circustent met in het midden de tentpaal. Vraag maar aan Mama of zij zo naar de circustent kan komen. Jantje vraagt dat aan z’n Mamma. Maar die antwoordt: zeg maar tegen Pappa dat de Clown vandaag niet komt. Die heeft een rode neus! Dus; dream on, Mart.

Kamperland, 27 december 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. wijnand > januari 3, 2012

    Antwoord

    beste ben ik heb me die dag maar gedeisd gehouden van wege het feit dat ik volgend ook weer mee wil????????nee hoor ben ik ga liever zo de boot af dan met een hoop gechgagerein hierbij de groeten van de stukadoor en tot december bij dun dree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *