Home Gastvissers Vlaardingen, we zien wel .

Vlaardingen, we zien wel .

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Hier weer een berichtje van mij.  Al heel de week zin om te vissen dus de vrijdag avond daar voor ingepland . Nu weet ik dat het niet veel zin heeft om te gaan  na al de slechte vangstberichten maar ja , visdrang werk je niet even weg. Nu kreeg ik deze week ook  nog een krantenartikel onder ogen hoe slecht het gaat met de tong in de Noordzee.
Diverse wijsneuzen die misschien wel nooit een tong in handen hebben gehad , zijn met de oorzaak gekomen. En als ze dan nu gelijk actie gaan ondernemen om die tongen weer terug te zien krijgen in de Noordzee dan zeg ik oke, goed bezig . Maar aangezien ook onze mooie Nederlandse vissersvloot de laatse decennia helemaal om zeep is geholpen heb ik daar 0.0 % vertrouwen in.  Maar goed , ik naar Vlaardingen en kijken of daar wat gaat gebeuren. Water , scheepvaart , actie hebben we sowieso.   Rond 19.30 uur kom ik op plaats delict en de eerste regenbui was al begonnen toen ik bij Wout om aas ging. Maar goed , gaan met die banaan,  visspullen uit de auto , regenjas aan , gelukkig had ik die nog meegenomen en rond 20.00 uur gingen de eerste zagertjes het water in. Terwijl ik mn 2e hengel net klaar had om in te gooien zie ik al een hele mooie rammel op de eerste hengel . Ik draaien en dat was serieuze bezigheid . En ja hoor tong nummer 1 was een feit . En wat voor een , precies 35 cm.
Nou, ik heb wel eens gehoord dat de moed je in de schoenen kan zakken maar nu steeg de moed me wel in m’n haren. Wat was ik hier blij mee. In de stromende regen , het water in m’n jollys , en dan zo,n tong . Terwijl je van huis gaat en je bent nergens op berekend . Maar voor de rest bleef het stil en was het krabben voeren. Totdat rond een uur of 10 weer actie te zien was ol m’n hengel.  En dit keer was het een zeebaarsje van 27 cm .die voor een stoot adrenaline zorgde .
Wat visvangst betreft  was dat het . Rond 23.30 uur was m’n aas op en vond ik het welletjes . Door en door nat geregend , toch vis gevangen en weer heerlijk vitamines opgedaan .
Voor iedereen die gaat vissen , sleur ze er uit maar let op …. in de Waterweg zwemt er wel weer 1 minder . Dat is een feit .
Met visvriendelijke  groet,  Eldert.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Nico > juli 22, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Zal het dan eindelijk gaan gebeuren dat de Tong ga komen. En in ieder geval een mooi verslag met foto’s genomen daar en jammer van die regen. En dit geef nu de vissers hoop om er op uit te gaan trekken na de waterkant toe. Jij heb de trend nu gezet en voor de volgende sessie die wel snel ga komen heel veel succes dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 2. ies > juli 22, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, Wat zul jij een adrenaline shot hebben gehad, mooi man. Jammer dat het maar bij 2 keer beet bleef. dit noemen wij geen sprokkelen meer maar 2 vissen voor de eerlijke vinder. Misschien dat het artikel de reden aantikt maar helaas kan ik het niet lezen(snik zelfs niet met bril snik). Maar je bent er weer op uit geweest, lekker opgefrist door een strelende regenbui en dat in deze droge tijden. zou bijna zeggen, dat nodigt uit tot vissen. Maar uiteraard voor de volgende sessie rammelende toppen en meer van die lappen toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Stefan Groenheide > juli 22, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, ben enorm blij dat juist jij deze prachtige tong wist te strikken, dat geeft de burger toch weer enige moed, alhoewel het natuurlijk best triest is dat we met zo weinig vis al tevreden zijn.
  Alvast succes de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 4. Peter(Fishguppy) > juli 23, 2023

  Antwoord

  Ha Eldert, proficiat met de tot nu toe grootste tong van dit jaar, hij gaat in mijn persoonlijke lijstje!
  Je moet er maar juist staan, als zo’n flapper voorbij flapt en je moet natuurlijk de aanbieding van het aas goed verzorgen en daar ben ik dik van overtuigd dat jij dat goed beheerst, dus dik verdiend en mooi gedaan!
  Grtjes Peter

 5. Hugo > juli 23, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Dat zijn de flappen die we willen zien Proficiat, maar jammer dat het maar ééntje was maar dat geeft de mens toch altijd wat hoop hè. De weergoden hebben u ook geen dienst bewezen, maar je moet het van de zonnige kant bekijken toch ha ha. Toch een mooie flap voor de pan man,hopelijk kunnen we er wat meer van dit formaat vangen. En nu aan ons om er eentje te vangen van 36 cm. Succes bij je volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 6. Eldert > juli 23, 2023

  Antwoord

  Ha Peter
  Dat dit de grootste van dit jaar tot nu toe was dat wist ik niet . Wel leuk . Zeker dat ik precies op tijd op de juiste plaats was. Ik zat eerst nog te twijfelen om nog een poosje in de auto te blijven zitten totdat de bui voorbij was maar dan had ik ruim een half uur nog moeten wachten. En aangezien we niet van suiker zijn en niet zullen smelten had ik zoiets van gaan. Maar wat was dat een bui . Mn jollys kon ik letterlijk leeg gieten. En Hugo, ik was echt blij met die flap , ik heb wel een schietgebedje gedaan of ik er nog een bij mocht vangen. Een voor mij en een voor m’n vrouw he . Nu heb ik em eerlijk gedeeld , m’n vrouw de linkerkant en ik de rechterkant , of net andersom. Maar ik hoop wel dat de komende maanden wat beter gaat worden. Maar eerst nog een dagje haaien zien te vangen. Want die ging de vorige keer helaas niet door vanwege te harde wind. Jullie horen er wel van.
  Groeten Eldert

 7. Martijn Boone > juli 23, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert, om te beginnen met dat krantenartikel… je voelt hem al aankomen zeker? Ik namelijk wel: De pipo’s gaan weer iets verzinnen, hetzelfde als wat je met een paling moet doen, of vanaf de 3e maatse zeebaars die je vangt… Maar goed, je mag niks meer tegenwoordig dus hou je vooral niet aan deze onzin mocht dat ooit zo ver komen… Vang je bijvoorbeeld een mooie Oosterschelde paling dan moet hij terug. Vervolgens zwemt diezelfde paling in een fuik van een beroepsvisser, deze mag hem dan wel meenemen en hij verkoopt hem aan de vishandel. Bij deze vishandel mag jij deze paling die je eerst zelf al had gevangen weer trug kopen, maar dan voor 45 euro per kilo en dan mag je hem wel opeten hahahahaha. Vrijdag avond zul je wel verrast geweest zijn denk ik, de eerste draai een prachtige tong van 35 cm, dan geeft hoop zeg! Helaas een toevalstreffer en bleef het daar bij. Maar goed, jij zult je ogen niet gelooft hebben denk ik? Toch weer een lekker avondje gevist, wat ik niet kan zeggen! De tong zal vast gesmaakt hebben, maar je vrouw en jij allebij een halve tong? Het had wel wat meer mogen zij he? Suc6 Eldert de volgende ronde! Groetjes Martijn

 8. Ruben > juli 24, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert, ik ben nieuw met het reageren maar lees de mooie berichten op deze site al een tijd.
  Mooi dat je iets gevangen hebt. Dat geeft de burger weer moed!.
  Zelf heb ik vrijdag ook in Vlaardingen gestaan op vermoedelijk de meest bekende plek voor de tong.
  Ik stond er van ca. 20.00 tot 00.30 maar geen tikje gezien. Alleen maar krabben voeren.
  Daarvoor ben ik van 16.00 tot 19.30 in Maassluis geweest in het baggerweer. Daar waren tot mijn verbazing wel wat maatse wijtingen te vinden.

  Groet,
  Ruben.

 9. Eldert > juli 24, 2023

  Antwoord

  Ha Ruben ,
  Ik denk dat jij naast me stond? Jij was degene die nog even terug moest om je steun?

 10. Ruben > juli 24, 2023

  Antwoord

  Ha Eldert,

  Dat was vermoedelijk toch iemand anders. Ik stond bij de chinees.

 11. Jack jozen > juli 24, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Super dat je een scheefsmoel hebt binnen gehaald en nog wel een van 35 maar het feit dat het een tong is dit jaar dat mag in de analen want het gaat dit jaar wel zo slecht. Als dan onze vangst berichten ziet van deze week bar en boos een paar botjes maar hoop doet leven jij hebt hem in ieder geval binnen .
  Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *